Baile Herculane – statiunea balneara cu istorie de mii de ani

Statiunile balneare din Romania sunt renumite pentru resursele naturale de care dispun, mai ales prin izvoarele numeroase. Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare din lume, o statiune de care romanii pot fi mandri. Izvoarele sale minerale si termale stau la baza unei intregi serii de tratamente dovedite a fi benefice pentru diferite afectiuni.
Baile Herculane se afla in judetul Caras-Severin, intre muntii Mehedinti si Cernei, la o altitudine de 168 de metri. In jurul statiunii se gasesc 19 izvoare izotermale si hipertermale (cu apa la temperaturi de 38-60 de grade).
Pe baza izvoarelor se realizeaza tratamente de hidroterapie (atat in bazine interioare, cat si in bazine exterioare), electroterapie, masaj, kinetoterapie, acupunctura, relaxare sau cure interne cu ape minerale.

Baile Herculane


Afectiunile ce pot fi tratate sunt numeroase, incepand de la probleme ale aparatului locomotor pana la probleme respiratorii, de nutritie, vizuale sau dermatologice.
Pentru acestea din urma sunt poate cele mai cunoscute izvoarelele din Baile Herculane. Apele de aici sunt folosite chiar si de catre companii de dermato-cosmetice, produsele pe baza de apa termala din Herculane fiind foarte apreciate la nivel international. Dintre afectiunile dermatologice ce pot fi tratate in statiune enumeram psoriazisul in forme cronice, afectiunile cutanate alergice, neurodermitele sau afectiunile cutanate profesionale.
In acelasi timp, in statiune se gasesc specialisti si centre de recuperare pentru probleme ale aparatului locomotor. Printre problemele locomotorii si ale sistemului nervos periferic ce pot fi tratate se numara spondilozele, discopatiile, artrozele, parezele, nevralgiile, reumatismul inflamator si devierile coloanei vertebrale precum scoliozele, cifozele sau lordozele.
Afectiuni respiratorii pentru care apele din Baile Herculane s-au dovedit a fi benefice sunt astmul bronsic, alergiile, sinuzitele sau intoxicatiile cu diferite substante. Tratamentele se dovedesc a fi mai eficiente si datorita aeroionizarii naturale din statiune. Astfel, aerul contine intre 2000 si 2500 de ioni negativi/cm3/s. Simpla inspirare are efecte pozitive.
Pentru realizarea tratamentelor sunt disponibile mai multe centre raspandite atat in interiorul statiunii, cat si in imprejurimi. O parte din centre sunt individuale si ofera tratament in ambulator.
O prima serie de servicii balneare renumite in statiune sunt cele oferite de SCM MEDSYN in asociatie cu Hotelul Trandafirul Galben. Acestea ofera servicii de electroterapie, kinetoterapie si masaj medical, precum si o serie de servicii pentru relaxare. Hotelul se afla in Baile Herculane, pe strada Trandafirilor Nr.76. Hotelul dispune si de restaurant si ofera acces la piscina.
Un alt centru cunoscut in statiune este cel din cadrul Hotelului Geta. Aici se ofera servicii de sauna, electroterapie, masaj, bai si magnetoterapie. Hotelul se afla destul de aproape de gara, pe strada Castanilor nr. 2, acesta punandu-va la dispozitie si serviciile oferite de restaurantul din incinta.
Bazele de tratament Dacia si Domogled ofera servicii de hidroterapie, kinetoterapie, masoterapie, electroterapie si terapie respiratorie. Hotelul Dacia se gaseste in Parcul Vicol, fiind unul dintre cele mai mari din statiune si avand o baza de tratament cu o capacitate de 2245 de proceduri pe zi. Hotelul Domogled este renovat si are o capacitate de 1075 de proceduri pe zi.
Baile Venera, care se gasesc pe strada Castanilor nr. 35, ofera tratament pentru boli dermatologice, ginecologice si reumatismale. Aici, pacientii au la dispozitie cinci bazine cu apa termala, sulfuroasa si termo-salina.
Asadar, Baile Herculane isi pastreaza renumele castigat inca din vremea antichitatii si ofera in continuare centre de tratament specializat care asteapta cu bratele deschise vizitatorii. Statiunea este locul ideal pentru combinarea relaxarii cu scopurile terapeutice intr-un spatiu de o frumusete aparte.

Alte informatii utile despre Baile Herculane


Informatii utile Baile Herculane

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!