Baile Govora, o statiune balneara inconjurata de istorie

Baile Govora este o statiune din judetul Valcea unde relaxarea, calmul si sanatatea sunt imbinate cu ajutorul tratamentelor balneare cu ape minerale, cu ajutorul plimbarilor, al drumetiilor, al vizitelor unor manastiri si trasee valoroase pentru patrimoniul romanesc si al unitatilor de cazare si agrement care fac din sederea oricarui turist o experienta placuta. Baile calde cu ape minerale, inhalatiile de ape minerale, dusurile subacvatice si diversele metode de terapie, prin care pot fi tratate afectiunile cronice ale corpului, sunt puse la dispozitie de catre clinicile si bazele de tratament din statiune. Turistii se pot bucura aici de tratamente prin simpla imbaiere in apele minerale foarte bogate in iod si brom sau de cure interne cu apa minerala din izvoarele statiunii, numai la recomandarea medicilor specialisti.

Cele mai des intalnite proceduri in incinta bazelor de tratament si a clinicilor din aceasta statiune balneara sunt ultrasonoaerosoli, inhalatiile, electroterapia si kinetoterapia in cazul afectiunilor sistemului respirator; baile cu ape minerale sulfuroase si bromurate, baile galvanice, termoterapia, electroterapia, dusul subacvativ in cazul afectiunilor aparatului locomotor si ale afectiunilor ORL; kinetoterapia, cura de teren, hidroterapia in cazul afectiunilor asociate; crenoterapia in cazul afectiunilor renale si ale sistemului digestiv.

Hotelul Oltenia, situat in centrul statiunii, precum si Hotelul Parc, Hotelul Belvedere si Hotelul Palace dispun de astfel de baze de tratament unde pacientii si turistii pot beneficia de interventii extrem de benefice cu ajutorul apelor minerale. Cu toate acestea, procedurile pot fi urmate numai la recomandarea medicului, ceea ce inseamna ca toate persoanele care vor beneficia de acest tip de tratament balnear vor avea nevoie de un bilet de trimitere si de un set de analize realizat inaintea sosirii.

In incinta statiunii, strandul Salus este inconjurat de zone verzi si de unitati de cazare de tip bungalow, unde pot fi cazate cel putin 72 de persoane. Aici exista un bazin cu apa dulce si un bazin cu apa minerala cu continut de iod. Locatia acestui strand este foarte usor de gasit, aflandu-se in centrul statiunii. Muzeul Viei si Vinului din Dragasani este o atractie deosebita care merita vizitata cel putin o data in viata, plimbarea si relaxarea din acest loc contribuind la starea de bine castigata in incinta Bailor Govora. Muzeul Satului, situat in Bujoreni este o locatie foarte interesanta in apropierea statiunii, unde turistii pot vizita 45 de gospodarii care apartin satului valcean clasic, conservate de-a lungul timpului in forma lor originala. Totodata, Casa de Cultura din Horezu gazduieste o colectie impresionanta de arta populara contemporana care include multe dintre piesele de ceramica de Hurezi. Aici are loc si targul, iar manastirile Arnota, Bistrita si Hurezi reprezinta monumente religioase importante pentru cultura valceana. Asadar, Baile Govora nu este doar o simpla statiune balneo-climaterica unde proprietatile apelor au abilitatea de a vindeca si de a preveni multe dintre afectiunile organismului, ci este si un loc de meditatie, un loc cu incarcatura istorica unde turistii vor fi incantati sa guste din turismul bine dezvoltat din aceasta zona. Orasul-statiune din Valcea, un oras usor accesibil, ascunde comori naturale si istorice foarte apreciate atat la nivel national cat si international.   

Alte informatii utile despre Baile Govora


Informatii utile Baile Govora


Obiective turistice Baile Govora

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!