Statiunea Slanic Moldova ofera o doza de sanatate in mijlocul naturii

Statiunea Slanic Moldova, o atractie pentru toti turistii interesati de turismul balneo-climateric, este una dintre cele mai frumoase locatii din tara noastra, care combina relaxarea cu posibilitatea de insanatosire. Accesul in statiune este foarte simplu, iar intrarea se poate face de pe soseaua DN12 sau de pe Strada Nicolae Balcescu, dinspre Targu Ocna. Intrarea in Slanic Moldova este o zona inconjurata de paduri de fagi si brazi, iar capatul Strazii N. Balcescu gazduieste o piata agroalimentara. Strada Stefan cel Mare este paralela cu aceasta, respectiv cu DN12, aici regasindu-se majoritatea facilitatilor precum Posta, Bancile, magazinele, parcurile, locuintele, etc. In continuarea DN12, Strada Vasile Alecsandri este una de o importanta majora, intrucat aici se regasesc cateva dintre unitatile de cazare, sala de sport polivalenta, barurile si restaurantele. In partea opusa, in apropierea drumului DN12, se afla Sanatoriul Balnear Slanic Moldova, pe strada Nicolae Balcescu nr. 7.

Sanatoriul Balnear Slanic Moldova este o unitate medicala, din subordinea Ministerului Sanatatii, care are posibilitatea de a oferi servicii de recuperare medicala pentru afectiunile sistemului respirator, hepato-digestiv, renal, reumatic sau circulator. Baza de tratament din incinta sanatoriului pune la dispozitie proceduri precum pneumoterapia, masoterapia, electroterapia, magnetoterapia, termoterapia, hidroterapia, EKG, spirometrie si ecografie. Aici, pacientii vor beneficia de spitalizare si cure balneare pe baza unui bilet de trimitere.

Parcul Central din mijlocul statiunii ofera turistilor si pacientilor oportunitatea de a se relaxa in mijlocul naturii si de a face plimbari, dar si de a admira diversele aranjamente verzi. Fiind inconjurat de paduri, parcul da impresia unui loc izolat de civilizatie. Numeroasele izvoare cu apa minerala se afla de-o parte si de alta a soselei principale, in apropierea iesirii din statiune. Intre izvoarele descoperite la distanta relativ mica unul de celalalt, exista o Pastravarie, o mofeta si o cascada. Hotelurile din statiune dispun de piscine interioare proprii care pot fi utilizate si pe timpul iernii, avand in vedere faptul ca statiunea este deschisa, pentru public, pe toata durata anului. Mai mult decat atat, atractia principala din timpul anotimpului friguros este partia de ski amplasata in partea de nord a Muntilor Nemira. Aceasta este o partie recent finalizata care este localizata in spatele Complexului Cerdac, avand o lungime de 1.4 km si o latime de 38 de metri. Aceasta este dotata cu telescaun, o instalatie de iluminat pentru nocturna si o instalatie de inzapezit artificial.

Cei interesati sa descopere frumusetile acestei zone pot face plimbari in zona izvoarelor minerale, se pot aventura in realizarea traseului ’300 de scari’ unde poate fi vazuta si Cascada Slanicului, pot admira Biserica Catolica sau isi pot lua o doza de sanatate din Mina Salina din Targu Ocna. Aici poate fi vizitata Biserica Sfanta Varvara care a fost construita in subteran, la o adancime de 240 m. Suprinzator este faptul ca biserica a fost construita din sare, iar turistii vor fi uimiti de durabilitatea acesteia. Muzeul Sarii este, de asemenea, o atractie din interiorul Bazei de Agrement Trotus. Aici exista si un cabinet medical, un bufet si spatii de joaca. Tot in aceasta zona pot fi vizitate si Monumentul Eroilor si Manastirea Magura Ocnei. 

Alte informatii utile despre Slanic Moldova


Informatii utile Slanic Moldova

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!