Izvoarele statiunii Slanic Moldova, ape tamaduitoare pentru numeroase afectiuni

Statiunea Slanic Moldova este una dintre locatiile renumite pentru tratamentele balneare realizate aici si pentru naturaletea locurilor. Aceasta se mandreste cu izvoare care contin ape bicarbonate, sulfuroase, hipertonice, hipotonice, cu continut de clor si sodiu, dar si cu proprietati oligominerale. Tratamentele oferite in incinta acestei statiuni, care dateaza inca din 1877, sunt recomandate in cazul afectiunilor digestive, hepatobiliare, metabolice si nutritionale, ale rinichilor si ale cailor urinare, ale afectiunilor reumatice, respiratorii si ale bolilor endocrine si ginecologice. Aceasta cale naturala de a vindeca diverse afectiuni este aleasa de turisti atat de pe teritoriul Romaniei cat si din strainatate.

Cei interesati de vizitarea acestei statiuni sau de petrecerea unui sejur relaxant in scopul tratarii organismului de diverse afectiuni, pot ajunge aici cu usurinta. Turistii care detin un autoturism propriu si se indreapta inspre statiune din Miercurea Ciuc, vor urma soseaua DN12 pana la Targu Ocna. Cei care calatoresc dispre Bacau si Brasov, vor urma soseaua DN11 pana la Targu Ocna, iar apoi vor continua pe soseaua DN12 spre Slanic Moldova. Accesul se poate face si pe cale feroviara pana in statia CFR Slanic, beneficiind de curse auto pana la intrarea in statiune.

Fiind situata la baza Muntilor Nemira, statiunea ofera peisaje deosebite atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna, formate din paduri de fagi si brazi. Numeroasele izvoare si imprejurimile statiunii ofera, de asemenea, o imagine naturala, pitoreasca locului. Cele mai importante izvoare cu proprietati terapeutice sunt Izvorul Ciuget, Izvorul 1, Izvorul 1 Bis, Izvorul Sonda 2, Izvorul 3, Izvorul 5, Izvorul 6, Izvorul 8, Izvorul 10, Izvorul 14 si Izvorul 15. Apele fiecarui izvor au o compozitie diferita, potrivita pentru tratarea unor afectiuni. Aceste ape pot fi folosite in cure interne si externe, in functie de recomandarea medicilor. De aceea, inainte de inceperea unui tratament cu ape minerale, este recomandat consultul medicului de familie si realizarea unui set de analize si radiografii de baza.

Izvorul Ciuget ofera ape potrivite pentru cure interne, alcaline, cu continut slab de clor, carbogazoase si hipotone. Apa acestui izvor este potrivita pentru terapiile impotriva bolilor hepatobiliare, a hepatitei cronice, a diabetului si a afectiunilor renale. Izvorul 1 are o apa sulfuroasa, carbogazoasa, iodurata si hipotona, cu continut de sodiu si clor si este recomandata in afectiunile gastrice si hepatobiliare, insa poate avea efecte pozitive si in cazul alergiilor. Izvorul 1 bis are o apa cu un continut chimic similar Izvorului 1, cu exceptia continutului de bor. Izvorul 3 are o apa cu continut de iod si sodiu si este sodica, carbogazoasa, bicarbonata si hipertona si a fost denumit „Regele Izvoarelor Minerale”. Izvorul 5 are o apa cu proprietati oligominerale, feruginoasa, hipotona si carbogazoasa care se foloseste in cure externe, fiind recomandata in cazul inflamatiilor. Izvorul 6 are o apa bicarbonata, hipertona, clorurata, sodica si iodurata care se foloseste in curele interne, in cantitati foarte mici pentru afectiuni gastrice. Izvorul 8 are o apa bicarbonata, clorurata, sulfuroasa, hipotona si sodica si este recomandata pentru afectiuni digestive si gastrice in cure interne. Izvorul 14 are o apa care este recomandata bolnavilor cu anemie, izvorul 15 este recomandat pacientilor care sufera de spasme, iar Izvorul Sonda 2 are ape recomandate celor care sufera de afectiuni renale, digestive si hepatice. 

Alte informatii utile despre Slanic Moldova


Informatii utile Slanic Moldova

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!