Burj al Arab

O siluetă ca un iaht din sticlă sclipitoare se ridică din apele Golfului Persic. Este bijuteria orașului Dubai și cel mai înalt hotel al lumii - Burj Al Arab. Mașinile de lux își transportă zilnic personalitățile de-a lungul șoselei special amenajate, prin mijlocul apei, spre insula artificială pe care s-au pus bazele uluitoarei construcții arăbești. În aer, elicopterele circulă fracvent spre helipad, un disc ce plutește la o înălțime greu de imaginat, deasupra mării, suspendat într-o latură a hotelului.

La intrare, sunteți întâmpinați de un spectacol de foc și apă, cu fântâni ce amplifică auriul recepției bombastice și un atrium multicolor, cel mai înalt din lume. De pe buzele zâmbitoare ale portarilor și ale majordomilor, ce vă așteaptă formali cu apă de trandafiri și cafea pentru a vă prelua, pe voi și toate bagajele anexe, veți auzi întotdeauna un solemn „Welcome to Burj Al Arab” (bine ați venit!).

Ați ajuns în singurul hotel de 7 stele al lumii. Inaugurat în 1999, nu are atâtea stele, pentru că poate dobândi maxim 5. Însă conceptul de 7 stele s-a născut chiar aici, din luxul de neimaginat, din dorința șeicilor de a fi în proprietatea unei astfel de minuni. Hotelul, aflat sub conducerea companiei Jumeirah, se recomandă totuși, ca cel mai luxos resort turistic de 5 stele al lumii, deși opulența de care dă dovadă, laolaltă cu serviciile absolut incredibile, necesită parcă o treaptă aparte de clasificare, numai a lui. Fiecare cameră este, de fapt, un apartament pe două etaje, cu scări din marmură importată din Italia și Brazilia, plus propriul majordom care îndeplinește, fără crâcnire, orice dorință. Prețurile sunt pe măsură, începând cu aproximativ 7.000 de dolari americani pe noapte.

Cu 322 metri înălțime, Burj Dubai este mai înalt chiar și decât Turnul Eiffel (dacă nu luăm în calcul antenele). O structură realizată pentru a lăsa pe oricine cu gura căscată, a necesitat un efort ieșit din comun pentru a fi construită. Lucrările au început în 1995, cu scopul final de a ridica cel mai luxos și mai înalt hotel al lumii. Un sejur în Burj Al Arab este un vis. Un vis pentru orice turist de pe mapamond, realizabil însă doar de către super-bogații lumii. A fost unul dintre primele proiecte cu adevărat uluitoare, generate de bogățiile incomensurabile ale exploatărilor de petrol, un simbol al Dubaiului.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai