Baile Herculane – statiunea in care nu te plictisesti

Indiferent daca iti doresti o vacanta de relaxare, una de tratament, plina de aventura, sau sa le combini pe toate trei,  statiunea Baile Herculane iti ofera pachetul complet de activitati.

Cei mai multi dintre turisti isi doresc ca in vacanta sa uite de toate problemele si sa se bucure de liniste. Daca faci parte din aceasta categorie, trebuie sa stii ca Baile Herculane este o statiune plina de istorie, inconjurata de munti si privelisti de vis. Pentru a completa cadrul natural in care se afla, statiunea ofera numeroase servicii de relaxare si de tratament. Centrele din statiune pun la dispozitia turistilor diferite tratamente cosmetice si de SPA, precum si specialisti in medicina. Trebuie sa recunoastem ca Baile Herculane este o statiune renumita, in primul rand, datorita izvoarelor termale si serviciilor balneare.

Diferenta in cazul statiunii este reprezentata de faptul ca serviciile sunt oferite intr-un mod modern si sunt completate cu activitati, astfel incat sa nu intervina monotonia. Spre exemplu, poti beneficia de un tratament balnear in prima parte a zilei, urmat de o sedinta de masaj de relaxare sau un program de intretinere corporala. In partea a doua a zilei, poti vizita cateva dintre obiectivele turistice numeroase si fotografia privelistile.

In statiune exista o intreaga serie de restaurante si pizzerii, asa ca vei putea incerca in fiecare zi ceva nou. Ai putea, cel putin o data, sa treci pe la Hotel Roman, intrucat in cadrul complexului vei gasi si un restaurant, dar si un centru de tratement. In cadrul centrului sunt adapostite si terme romane cu o vechime de mii de ani. Vei putea sa testezi cum se simteau Marcus Aurelius si guvernatorii romani atunci cand se aflau in baile romane.

In acelasi timp, statiunea ofera posibilitatea de a pleca in drumetii in masivele care o inconjoara. Exista zeci de trasee cu grade diferite de dificultate ce pot fi realizate.  Cateva trasee renumite sunt cele spre Poiana cu Peri, Grota cu aburi, Creasta Cocosului sau Saua Comoristei. Statiunea mai include o serie intreaga de pesteri locuite din cele mai vechi timpuri. In unele dintre ele au fost gasite urme chiar si din Paleolitic.  

Ce mai poti face in statiune? De obicei, in lunile de vara si in septembrie se organizeaza festivaluri etnice si folclorice, in care mesteri si producatori locali expun ceea ce au mai bun.

Din statiune se ajunge usor in alte zone pline de obiective, din imprejurimi. Ar fi pacat, daca tot esti in zona, sa nu treci pe la Cazane. Defileul Dunarii este spectaculos si merita sa il vezi. La fel, Cheile Cernei sunt pline de lacuri, cascade si trasee spectaculoase. Intrucat statiunea se afla in Banat, granita cu Serbia este destul de aproape si poti face o excursie si pana acolo.

Asadar, in Baile Herculane vei avea destule de facut si vei putea multumi intreaga familie. Statiunea este ideala pentru persoanele care vor sa imbine relaxarea sau tratamentul cu excursiile, pentru a vedea obiective turistice. Cu siguranta, te vei intoarce cu fotografii pline de amintiri si vei avea multe de povestit prietenilor. 

Alte informatii utile despre Baile Herculane


Informatii utile Baile Herculane

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!