Prezentarea districtului Deira

Pe vremuri, exista o zicală despre districtul Deira din Dubai și faima sa ca centru comercial al orașului, pe care o puteați auzi din gurile comercianților din zonă: „dacă nu găsiți în Deira, n-o să găsiți nicăieri”. Practic, vorba din popor se referă la orice produs ați căuta să cumpărați. Unul din cele mai vechi cartiere ale orașului și principalul centru comercial din preajma golfului Dubai, Deira este locul în care și-au dat întâlnire tradiția și spiritul practic, necesitatea. Și este întotdeauna aglomerat.

Nu este doar locul în care, de sute de ani, sosesc ambarcațiunile tradiționale „dhow” pentru a livra marfă miilor de tarabe din piețele „souk”, ci funcționează ca un soi de punct de reper al populației. Dacă Jumeirah Beach este considerat centrul turistic al orașului, Bur Dubai este centrul financiar, districtul Deira este sufletul comunității arabe din emirat, în jurul căruia a fost construit orașul modern Dubai pe care-l putem admira astăzi. Chiar dacă veți fi înconjurați de aceleași siluete semețe ale zgârie-norilor, omniprezenți pe toată suprafața orașului, în Deira puteți vedea încă faimoasele „barajeel” - turnurile de vânt folosite în trecut ca veritabile instalații de aer condiționat.

Tone de aur, zeci de tone de condimente și poate mai multe confecții textile împânzesc străzile din Deira, multe dintre produse mai ieftine decât le-am putea găsi în complexele ultramoderne de shopping din Jumeirah. Și totul se poate negocia. Aici avem piața de aur, piața de condimente și cea de parfumuri, aici sesizăm cel mai bine armonia în care trăiește de zeci de ani, poate și mai bine, o populație pestriță atrasă de minunea petrolului și bunăstarea generată de exploatarea acestuia.

Dacă doriți să aflați mai multe despre tradițiile Deira, poate cel mai bun loc de văzut este piața de pește, dis-de-dimineață, atunci când pescarii sosesc cu pește proaspăt pescuit în apele golfului. În afara de lăzile de lemn pline cu pește și alte vietăți marine, în zona dintre șoseaua Al Khaleej și golf există chiar și un muzeu dedicat celei mai vechi ocupații a locuitorilor de pe malurile golfului Dubai. Prezintă 350 de specii de pește caracteristic regiunii, plus unelte vechi, folosite la pescuit și la comerțul cu pește.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai