Baile Herculane – statiunea cu obiective turistice din plin

Daca iti doresti o vacanta in tara si nu stii ce destinatie sa alegi, Baile Herculane reprezinta o optiune foarte buna datorita faptului ca iti ofera o serie larga de activitati. Bineinteles, statiunea este renumita pentru izvoarele sale si serviciile balneare, dar acest lucru nu este singurul pe care il poti face.

Trebuie sa stii ca statiunea este cea mai veche din tara si una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestata istoric inca din perioada romanilor.  De altfel, statiunea inca mai adaposteste bai romane, turistii putand explora conditiile de care aveau parte romanii acum mii de ani. Baile romane sunt cuprinse de Hotelul Roman, unul dintre cele mai mari din statiune.

Hercules Baile Herculane

Obiectivul turistic renumit al statiunii este statuia lui Hercules, aflata in partea de nord.

Pentru cei activi si atrasi de aventura, Baile Herculane ofera o intreaga lista de trasee in Muntii Cernei si Muntii Mehedinti, masivele care inconjoara statiunea. In acelasi timp, in multe zile se organizeaza sesiuni de tiroliana, o activitate distractiva pentru intreaga familie.

Unul dintre obiectivele principale ale statiunii este si Crucea Alba, aflata in rezervatia Domogled. Aceasta are originea acoperita de mister, existand mai multe legende referitoare la aparitia ei.

In statiune se gasesc o serie de pesteri, cele mai cunoscute dintre acestea fiind Pestera (grota) cu aburi si Pestera haiducilor. In prima pestera se gasesc aburi fierbinti de 52-56 de grade, aburii fiind degajati de un izvor termal. Pestera haiducilor a fost  cercetata de Emil Racovita. Pestera a fost locuita inca din epoca focului, mai multe izvoare nescrise fiind descoperite in interiorul ei. In perioada mai apropiata, legendele spun ca pestera a gazduit haiduci si hoti de comori.

Dintre obiectivele principale nu poate lipsi Muzeul de Istorie. In cadrul acestuia sunt expuse piese arheologice de valoare, precum obiecte din ceramica de pe vremea romanilor, monede, basoreliefuri, arme si podoabe.

La un drum scurt fata de statiune se gaseste strandul 7 izvoare, un punct de atractie principal pe timp de vara. Complexul ofera un bazin olimpic, unul pentru copii si doua bazine mai mici. Apa din bazine este termala si atrage mii de turisti anual.

In luna august a fiecarui an, in statiune se organizeaza Festivalul folcloric Hercules, un prilej de sarbatoare a mesterilor populari. Festivalul atrage prin costume, dansuri si cantece.  

In acelasi timp, statiunea Baile Herculane are o pozitionare care permite vizitarea multor alte obiective din imprejurimi. Se pot organiza, astfel, excursii spre statuia lui Decebal sculptata in stanca, Cazanele Dunarii, Manastirea Mraconia sau Pestera Ponicova. Rezervatia de la Cheile Nerei este una dintre cele mai frumoase din tara si se afla la un drum destul de scurt cu masina. Nu in ultimul rand, turistii pot opta chiar si pentru excursii in Serbia.

Asadar, statiunea Baile Herculane ofera o intreaga serie de obiective turistice pe gusturile tuturor. Statiunea este potrivita atat pentru familii, intrucat niciun membru nu se va plictisi, cat si pentru 

Alte informatii utile despre Baile Herculane


Informatii utile Baile Herculane

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!