Atractii in zona Dubai si excursii de o zi

Vechiul și noul emirat Dubai își prezintă balanța delicată și în jurul orașului, rezultând într-o multitudine de obiective ce apelează toate gusturile, de la aventură la cultură, de la atracții naturale la minuni tehnologice. Dacă nu aveți planuri pentru weekend și sunteți în emirat, lucrurile au să se schimbe după prezentarea celor câtorva excursii de o zi din Dubai, posibile atât organizat cât și pe cont propriu, mai ales dacă dispuneți de o mașină închiriată. Cu excepția cazurilor în care zona este lovită de faimoasele furtuni de nisip, vremea blândă vă oferă cadrul ideal pentru o excursie de una sau două zile, o alternativă relaxantă la vibrațiile unui oraș atât de aglomerat. Pentru a vă deschide apetitul, am elaborat o listă cu cele mai importante atracții din zona Dubai, mai aproape sau mai îndepărtate, multe ccesibile chiar și prin intermediul mijloacelor de transport în comun.

Atracții în zona Dubai și excursii de o zi

Safari în deșert

Niciun sejur în Dubai nu ar fi complet fără să trăți experiența unei excursii în deșert. Există zeci, poate sute de companii care oferă astfel de servicii turistice - ce rămâne de făcut este să găsiți una reputată. Toate urmează o formulă binecunoscută, de succes, începând cu transferul de la hotel, în general după-amiaza, atunci când soarele își slăbește dogoarea, conducându-vă spre dunele din deșert. Traseul include, de obicei, șoseaua Dubai Hatta. Dacă o faceți într-un cadru organizat, puteți împărți mașina cu alți pasageri, însă puteți opta pentru mai multă intimitate, deși vă poate costa ceva mai mult.

Veți porni în grup, laolaltă cu celelalte mașini 4x4 și vă veți îndrepta spre o aventură unică, în mișcările spectaculoase ale bolizilor puternici puși la dispoziție de agenții. O aventură de acest fel vă face să vă simțiți ca într-un Montagne Russe pe kerosen, însă dacă sunteți însoțiți de copii, seniori sau animale de companie, aveți posibilitatea să cereți un traseu mai domol. Dunele sunt uimitoare, iar seara, în deșert, cu milioanele de stele și briza binevenită, totul conspiră la momente de un romantism unic. Veți întâlni cămile, veți asista la dansuri tradiționale și veți avea o mulțime de ocazii de a obține fotografiile perfecte. După toate senzațiile și bagajul cultural de care ați avut parte, veți fi întorși, cel mai probabil, la hotelul de unde ați fost preluați.

Peninsula Musandam

Formând capătul nordic al Emiratelor, Musandam este o enclavă a sultanatului Oman. Se întinde atât pe coasta vestică, cât și pe ce estică, oferind două destinații turistice majore: Khasab, respectiv Dibba. Ambele sunt uimitoare, cu o gamă bogată de locuri de văzut, una din cele mai frumoase atracții din zona Dubai. Pentru această excursie veți avea nevoie de pașaport, pentru că veți traversa frontiera. Norvegia Orientului Mijlociu, așa cum este denumită local peninsula, are o linie de coastă la fel de accidentată precum mai faimoasele fiorduri nordice, doar că frigul din apropierea polului se transformă aici într-o briză răcoroasă, în mijlocul unui decor natural ce mișună de delfini, pisici de mare și alte specii caracteristice golfurilor Persic și Oman.

Pentru a ajunge în Dibba trebuie să vă îndreptați spre nord, de-a lungul șoselei Sharjah, în direcția teritoriilor de est. Semnele vă vor îndrepta ulterior spre Fujeirah, apoi spre Dibba. Pentru Khasab, aveție nevoie să ajungeți în Ras Al Khaimah, să urmați șoseaua de camioane a fabricii de ciment RAK și să treceți granița prin Tibaat. Până nu demult, accesul spre Khasab nu era posibil, însă o dată cu trasarea noii șosele de coastă, Khasab a devenit o destinație populară de weekend pentru turiștii sau locuitorii Dubai.

Excursie de o zi din Dubai - Fujeirah

Un resort litoral de pe coasta estică a Emiratelor, Fujeirah este o destinație faimoasă pentru posibilitățile de scuba-diving și snorkelling. Este al cincilea cel mai mare emirat însă unul din cele mai puțin dens populate. Emiratul, în mare parte montan, se bucură de ceva mai multe precipitații decât Dubai sau Abu Dhabi, dar și de prezența plajelor cu nisip întunecat, de-a lungul cărora sunt aliniate hoteluri de toate felurile, de la cele de lux la cele mai accesibile.

Ras Al Khaimah

O altă destinație, din seria deloc surprinzătoare de atracții din zona Dubai, ideală pentru o excursie de o zi, se găsește la doar o oră de condus de-a lungul șoselei Emirates înspre nord. Dispune de un număr important de hoteluri, utile dacă doriți să rămâneți peste noapte, inclusiv din rețeaua Hilton, Rotana sau Banyan Tree. Între atracțiile localității din vecinătatea munților regăsim un muzeu național găzduit în fosta reședință a familiei Al Qawasim, ultimul fort din seria faimoasă a istoriei Emiratelor, mormintele preistorice din perioada Um An Nar, ruinele palatului Sheeba, laolaltă cu un oraș vechi superb, cu o piață tradițională (souk) pe măsură.

Al Ain - orașul verde

Orașul Grădină, așa cum este numit deseori Al Ain, oferă două atracții principale: muntele Jabel Hafeet și grădina zoologică. Locul de naștere al primului conducător al emiratelor, Shaikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, a fost locuit de peste 4.000 de ani și se dezvoltă rapid într-o destinație de vacanță populară. Muzeele, palatele, forturile restaurate recent și parcurile arheologice, cu vestigii din Epoca Bronzului, pot constitui motive excelente pentru o excursie de o zi din Dubai.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai