Plajele din Creta

Plajele din Creta impresionează prin frumusețea naturală și prin limpezimea apelor mării. Aici, peisajul îndeamnă turiștii la relaxare și visare, totul îmbinându-se armonios. Turiștii pot alege cu destulă greutate din numeroasele oferte ale stațiunilor din insula Creta.
În Creta există circa 1.000 de kilometri de coastă, unde se pot întâlni sute de plaje minunate. Insula, care se găsește în partea de sud a Mării Egee și în zona nordică a Mării Libiei, devine extrem de populată în timpul verii, în special datorită plajelor sale mirifice și stilului de viață tradițional.

Heraklion

Orașul este capitala insulei Creta, cu o populație de 130.000 de locuitori. Aici turiștii pot vedea monumente istorice, ruinele de la Knossos și Muzeul de Arheologie, care găzduiește cea mai importantă colecție de artefacte minoice.

Pentru plajă se poate merge la Amoudara, în Golful Heraklion, la 5 km de capitală. Nisipul este fin, apele cristaline, iar plaja, care se întinde pe 7 km, a fost premiată cu ”Blue Flag”.

Chania

Regiunea Chania se află în vestul insulei, fiind o destinație ideală pentru vacanță. Plajele de aici sunt scăldate de apele cristaline ale Mării Egee. Dintre aceastea menționăm Balos, care este una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Efalonisi și Falassarna.

Rethymno

Regiunea Rethymno este o zonă încântătoare, care iese în evidență datorită plajelor sale minunate, a siturilor arheologice și al satelor tradiționale. Orașul vechi Rethymno este pitoresc, având un port venețian, pe când cel modern oferă vizitatorilor multe facilități. El se găsește la 80 de km de Heraklion.

Agios Nikolaos

Este un oraș-port care este accesibil de la aeroportul Nikos Kazantzakis din Heraklion sau cu ajutorul feriboturilor. Două nave leagă zilnic Agios Nikolaos de alte porturi precum Pireu, Milos, Santorini sau Rhodos. Aici, impresionează cunoscutul lac Agios Nikolaos, în jurul căruia s-a ridicat orașul.

Hersonissos

Este cea mai cunoscută stațiune din Creta și se află la 25 de km de Heraklion. Plajele sunt minunate și oferă multe posibilități de distracție. Aici, locul este popular atât în rândul tinerilor, cât și al familiilor cu copii, datorită existenței unor aqua parc-uri și a unui acvariu cu pești și reptile. 

Agia Pelagia

Este o stațiune construită într-un golf, situată la 23 de km de Heraklion. Agia Pelagia se găsește chiar în mijlocul insulei Creta, având 9 plaje, fiind un loc ideal pentru turiștii care preferă mai multă intimitate. Tavernele de aici oferă diverse feluri de mâncare tradiționale, pentru toate gusturile.

Gouves

Orașul este situat în nordul insulei Creta, la 20 de km de Heraklion. Aici este stațiunea Kato Gouves, care se găsește chiar pe malul mării și Pano Gouves, un sat tradițional. Cele trei plaje de la Kato Gouves beneficiază de un nisip fin și de facilități pentru sporturile nautice.

Malia

Stațiunea se află în partea de nord a insulei Creta, într-o regiune de mare frumusețe naturală. Plaja este una dintre cele mai bune din Creta, întinzându-se pe o distanță de 5 km. Aici este un nisip fin, o apă cristalină și o mare caldă.

Stalida

Este o stațiune ideală pentru relaxare, cu o plajă de vis și cu o apă albastră, transparentă, iar priveliștile sunt minunate. Aici se pot practica sporturile nautice și vizita diverse obiective turistice, precum Palatul Regelui Minois din Knossos sau Heraklion. 

Alte informatii utile despre Insula Creta