Covasna, o statiune balneara valoroasa in interiorul Carpatilor de Curbura

Statiunea Covasna gazduieste o multitudine de facilitati, obiective turistice, baze de tratament si bazine cu apa minerala si mofete. Resursele naturale care pot fi gasite aici sunt de o valoare incomensurabila. Situandu-se la o distanta relativ mica de orasul Covasna si la poalele Muntilor Vrancei, turistii si pacientii acestei statiuni se pot bucura se peisaje extraordinare, de trasee montane, de activitati relaxante in aer liber si de tratamente impotriva afectiunilor corpului. Amplasarea acestei destinatii balneo-climaterice este avantajoasa din punct de vedere al climatului si al prospetimii oxigenului, fiind situata la o altitudine de aproximativ 560 m.

Covasna

Apele minerale ale statiunii sunt potrivite pentru tratarea unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala in stadiul I si II, insuficienta mitrala si aortica, valvulopatiile, flebitele superficiale, bolile varicoase, afectiunile metabolice, nevrozele, bolile ginecologice, disfunctiile erectile, venopatiile sau sechelele infarctului miocardic. Procedurile utilizate in incinta statiunii sunt baile calde cu apa minerala, mofetele, aerosolii, inhalatiile, electroterapia, baile galvanice, impachetarile cu parafina, masajul sau gimnastica medicala.

Statiunea Covasna gazduieste Spitalul de Recuperare Boli Cardiovasculare, situat pe Str. Mihai Eminescu nr. 160, in Valea Zanelor. Acesta exista de peste 50 de ani si acesta este locul in care a fost elaborata metoda Covasna care presupune tratarea obisnuita a afectiunilor impreuna cu apele existente la Covasna. Mai exact, metoda presupune stabilirea unui diagnostic concret, stabilirea unui regim alimentar care sa favorizeze vindecarea in functie de afectiunea detinuta, stabilirea unui tratament printr-o medicatie corecta, aplicarea tehnicilor de gimnastica medicala, respectarea unui program de plimbari zilnice, respectarea unui regim de viata bine organizat, evitarea stresului, pierderea in kilograme acolo unde este cazul, scaderea glicemiei, etc.,oferirea unei educatii sanitare, respectarea unui program care sa includa baile carbogazoase, mofete, aeroterapia sau alte tratamente la recomandarea medicului si urmarea unui tratament fizioterapeutic in cazul bolilor cardiovasculare.

Turistii care doresc sa admire peisaje spectaculoase si sa viziteze cele mai faimoase atractii ale regiunii, au la dispozitie un patrimoniu foarte bogat. Muzeul Carpatilor Rasariteni din Sfantu Gheorghe este una dintre atractiile principale ale zonei. Aici se va descoperi un patrimoniu etnografic, arheologic si istorico-memorialistic bogat. Acesta este localizat pe strada Gabor Aron nr 16, in apropierea Catedralei Sf. Gheorghe si a Pietei Libertatii. De asemenea, Muzeul Etnografic Haszmann Pal, situat in satul Cernat ofera o expozitie de masini si unelte agricole care merita vazute. Ghelinta, o cladire veche din satul Ghelinta, contine fresce care dateaza din secolul al XIV-lea. O alta atractie este si Casa Memoriala Gabor Aron care se afla pe Strada Principala nr 89, unde pot fi admirate piese importante din perioada Revolutiei si statuia maiorului.

Statiunea din Carpatii de Curbura, din coltul sudic al bazinului Superior Trei Scaune, se afla la numai 35 de km de orasul Sf Gheorghe, la 20 km de Targu Secuiesc, la 60 de km de Brasov si la 250 de km de Capitala. Motivele pentru care romanii ar trebui sa viziteze statiunea, cel putin o data, sunt numeroase. Motivul vizitei poate sa fie relaxarea, turismul, tratamentul balnear si climateric, vizitarea principalelor obiective sau petrecerea unui sejur de calitate intr-o zona pitoreasca. 

Alte informatii utile despre Covasna


Informatii utile Covasna

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!