Insula Thassos Grecia

 

Insula Thassos este una dintre insulele grecesti apreciate pentru frumusetea naturala si pentru vestigiile lasate in urma de o populatie antica si foarte controversata. Insula Thasos este unul dintre obiectivele preferate de romani, datorita preturilor accesibile de care se pot bucura in aceasta zona a Greciei.  Aceasta insula este situata in bazinul Marii Egee, avand o suprafata de 398 de km patrati. Cel mai mare oras de pe insula poarta acelasi nume si apartine Macedoniei de E si Traciei, din punct de vedere regional. Motivul principal pentru care turistii romani dar si cei din strainatate se indreapta inspre aceasta insula in mod constant sunt apele foarte curate, albastre si turismul foarte bine dezvoltat. Vacantele si sejururile in insula Thasos se realizeaza in majoritatea cazurilor in timpul anotimpului calduros, insa si Craciunul, Revelionul sau Pastele sunt sarbatori cu ocazia carora multi dintre iubitorii de calatorii se indreapta inspre aceasta destinatie.

Insula Thassos, o destinatie unde cultura, istoria si relaxarea se intalnesc

Istoria bogata a acestei insule face ca monumentele istorice, vestigiile si obiectivele turistice de natura istorica si culturala sa fie numeroase si sa atraga un numar mare de vizitatori. In ceea ce priveste atractiile turistice din Thassos, Muzeul de Arheologie, Piata Veche din Limenas, Teatrul Antic, Acropolele din Limenas, Portul militar din Thassos, Evraiokastro din Limenas, Kalogeriko, Muzeele Tarsanas si Vagis din Potamia, Muzeul Folcloric Theologos, Muzeul Folcloric Limenaria, Lacul Maries, Vechiul Pod din Thassos, Pestera Drakotrypa sunt numai cateva dintre obiectivele care pot fi vizitate si admirate, in scopul cunoasterii culturii si istoriei grecesti in amanunt. Arhitectura este fascinanta pentru majoritatea europenilor, si nu numai, care viziteaza taramurile grecesti, intrucat casele de culoare alba, gradinile cu flori, multitudinea de spatii verzi, naturaletea locurilor si infrastructura antica, insa foarte bine conservata, sunt neobisnuite pentru persoanele obisnuite cu o infrastructura mai mult occidentala decat orientala.

In acceasi categorie, insula Thassos ascunde frumuseti arhitecturale si o arta foarte bogata cu ajutorul manastirilor si a bisericilor. Grecii, un popor foarte credincios, si-au cladit locasurile sfinte in locuri cu totul si cu totul speciale, inconjurate de natura sau foarte aproape de malurile marii. Unele dintre cele mai vizitate biserici si manastiri sunt Manastirea Sf. Arhanghel Mihail, Manastirea Sf. Pantelimon, Manastirea Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Atanasie, Biserica Panagia, Bazilicile de la Alyki si Manastirea Vatopediou.

Din punct de vedere al divertismentului, insula Thassos inca isi pastreaza vechile traditii, iar locurile in care grecii obisnuiau sa evadeze din rutina zilnica sunt inca in picioare. Spre exemplu, Teatrul Antic este un loc care reprezinta centrul cultural al orasului Thassos chiar si in ziua de astazi, oferind turistilor o priveliste deosebita cu vedere la mare. Festivalul Kazavitiana, Festivalul mierii si Tabara de astrologie sunt evenimente care se desfasoara in locuri istorice si care atrag un numar mare de turisti, dar si localnici, in fiecare an. Kalogeriko, o mica manastire antica, insa complet renovata in acest moment, este un loc in care evenimentele si concertele se tin lant, pentru divertismentul turistilor.

Plajele din aceasta zona sunt principalele atractii pentru tineri si nu numai. Iubitorii de soare si de aventura se pot bucura de o gama foarte variata de servicii pe insula Thassos, unde voia buna si divertismentul curge prin sangele grecilor ospitalieri. Cafenelele, barurile, restaurantele si tavernele, dar si cluburile si discotecile sau targurile, sunt locurile perfecte pentru a petrece timpul atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii. In timpul sezonului de vara, litoralul este impanzit de baruri si cafenele pe plaja, unde turistii si localnicii se pot bucura de servicii de calitate si de cele mai racoritoare bauturi pe plajele grecesti. Cele mai populare plaje din insula Thassos sunt Golden Beach, Plaja Saliara, Makryammos, Skala Potamia, Alyki Beach, San Antonio Beach, Psili Ammos, Paradise Beach, Livadi, Metalia, Plaja Potos, Skala Kalirachi, Pachis, Skala Rachoni si multe altele. 

Nu ratati o vizita in Thassos si nu uitati ca cele mai bune oferte pentru Vacante in Grecia le gasiti pe www.ocaziituristice.ro

Alte informatii utile despre Thassos