Geoagiu Bai, o statiune balneara in inima Hunedoarei

Statiunea Geoagiu Bai este localizata in judetul Hunedoara, apartinand orasului Geoagiu. Distanta dintre oras si statiune este de doar 6 km. In aceasta zona, cele mai apropiate orase sunt Orastie, situat la 18 km si Deva, la 46 de km distanta. Aceasta zona este ideala pentru un sejur de cateva zile, timp in care turistii se pot bucura de beneficiile curelor balneare vindecatoare. Fiind situata la baza Muntilor Metaliferi, din statiunea Geoagiu Bai pot fi admirate peisaje pitoresti, iar imprejurimile naturale ofera o stare de relaxare. Accesul in aceasta locatie se poate face atat rutier, cat si feroviar sau pe cale aeriana. Turistii care calatoresc cu autoturismul propriu sau cu autobuze vor urma traseul Deva-Sebes-Sibiu, pe drumul european E68, respectiv Simeria – Rapolt – Geoagiu. Traseul inspre Geoagiu Bai este, in mod normal, lipsit de greutati.

In ceea ce priveste transportul pe cale feroviara, calatorii se pot deplasa la Geoagiu din Gara Orastie, situata la 18 km, iar apoi cu autobuzele care circula din ora in ora catre statiune. De asemenea, accesul se mai poate face din Halta Geoagiu inspre statiune. Cei care decid sa calatoreasca cu avionul, din tara sau din strainatate, vor avea posibilitatea sa decoleze de pe Aeroportul Sibiu care se afla la 90 de km distanta, pe Aeroportul  International Timisoara care se afla la 200 de km distanta, sau pe Aeroportul International Arad, aflat la 190 de km distanta. Sederea in aceasta locatie este cu atat mai placuta cu cat fauna si flora din aceasta zona sunt bogate si extrem de variate, iar zona muntoasa ofera posibilitatea unui sejur in care plimbarile si drumetiile pot fi realizate la ordinea zilei.

Motivul pentru care aceasta statiune este vizitata de catre turisti este efectul apelor termale asupra organismului si a afectiunilor sale. Apele existente aici s-au dovedit a fi extrem de benefice, de-a lungul timpului, pentru vindecarea afectiunilor reumatice de toate tipurile, afectiunile sistemului nervos, afectiuni dermatologice, etc. In afara curelor balneare si apei termale care pot fi oferite aici, statiunea mai poate oferi si cure intense de relaxare cu ajutorul serviciilor de masaj, impachetari si a serviciilor de cazare din zona. Algoterapia, curele anticelulitice, masajele de slabit, termosudatia, parafango, impachetarile cu parargil, impachetarile termoactive cu ciocolata, tratamentele pentru fermitate, masajele de relaxare, vinoterapia, masajul relflexogen, masajul facial si multe alte proceduri pot fi realizate cu ajutorul personalului specializat din statiunea Geoagiu Bai.

Cele mai populare unitati de cazare din aceasta zona sunt Hotelul Germisara Resort & Spa, un hotel de 4 stele cu o reputatie de succes, Hotelul Diana, un hotel de 3 stele, Vila Corona, Hotelul Termal de 3 stele, Pensiunea Agrementul, etc. Hotelul Germisara se afla pe strada Principala 1B, iar celelalte unitati de cazare se afla pe strada Germisara, la distante foarte mici una de cealalta. Pentru cei care doresc sa fie cazati in oras, hotelurile si pensiunile din orasul Hunedoara sunt numeroase si deschise pe toata durata anului. Imprejurimile statiunii sunt bogate in paduri de pini, fag, gorunete si brad. Temperaturile de aici sunt blande in toate anotimpurile, motiv pentru care vegetatia este bogata si infrumuseteaza aceasta zona. 

Alte informatii utile despre Geoagiu Bai


Informatii utile Geoagiu Bai


Obiective turistice Geoagiu Bai

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!