Plajele din Santorini

Plajele din Santorini

Insula Santorini este vestita in special pentru plajele spectaculoase pe care le ofera si pentru imprejurimile impresionante ale plajelor. Frumusetea acestora este data de multitudinea de structuri si nisipuri, de combinatiile de culori unice in lume si de simplitatea locurilor. Plajele din insula Santorini sunt cautate in functie de nisipurile pe care le ofera. Aici pot fi intalnite plaje cu nisip rosu, negru, alb, plaje pietruite unde nisipul este inexistent, dar si plaje inconjurate de roci de culoare rosie. Red Beach, White Beach, Perissa, Perivolos, Agios Georgios, Vlihada, Kamari, Monolithos, Pori, Kouloumbo, sunt doar cateva dintre plajele care atrag un numar mare de localnici si de turisti in fiecare an.

Cea mai populara plaja din Santorini este plaja din Perissa, care este considerata si cea mai spectaculoasa. Aici, nisipul de pe plaja este amestecat cu pietrisul muntilor formand o culoare neagra, apa este calma, calda si de un albastru unic. Motivul pentru care multi dintre vizitatori aleg aceasta plaja pentru petrecerea timpului este lipsa vantului puternic. Plaja este protejata de muntele Profitis Ilias, intinzandu-se pana in sate precum Perivolos si Agios Georgios. Plaja Perissa este localizata in apropierea satului Emporio. De-a lungul plajei, turistii se pot delecta cu gastronomia greceasca, cu vinuri si ouzo, in tavernele si barurile intalnite.

Plaja Perivolos este inca una dintre plajele care sunt preferate de catre turistii insulei Santorini, darorita apei albastre de neuitat, a nisipului de culoare gri si a armoniei de care orice persoana se poate bucura aici. Fiind situat in sudul insulei, intre Vlihada si Perissa, aceasta plaja este bine protejata de vanturi. Unitatile de cazare din aceasta zona sunt spectaculoase, construite in stil grecesc, cu vedere la mare si posibilitatea de a beneficia de servicii de lux. Hotelurile, suitele si pensiunile private sunt primitoare, foarte aproape de plaja, oferind turistilor vacante de vis.

Plaja Kamari este o plaja certificata Blue Flag, pentru curatenie si calitatea serviciilor, si se intinde pe aproximativ 5 km in sud-estul insulei. Motivul pentru care un numar mare de turisti prefera aceasta plaja este activitatea mult mai intensa decat cea intalnita pe plajele foarte linistite. Aici, barurile si restaurantele, terasele si hoteluri se gasesc in numar mult mai mare. In timpul sezonului cald, atat localnicii cat si turistii se bucura de serviciile cinematografului in aer liber si de festivalul anual de jazz. Practicarea sporturilor de apa este una dintre cele mai populare activitati in aceasta zona, datorita conditiilor foarte permisive ale apei si vantului.

Plaja Kouloumbo este situata in partea de nord-est a insulei, acolo unde nisipurile sunt de culoare neagra, iar stancile de culoare rosie si portocalie eclipseaza orice alt peisaj. Aceasta este o plaja naturala, neamenajata insa, cu toate acestea, turistii sunt incantati de simplitatea si linistea acestui loc retras. Apele de culoare albastra si turcoaz, in combinatie cu stancile rare, reprezinta calitatile perfecte ale unei plaje izolate din Santorini, unde rasaritul si apusul sunt spectacole unde jocurile de lumini si umbre creeaza experiente unice pentru fiecare turist al acestei insule memorabile. Frumusetea acestei insule este apreciata de catre toti iubitorii de natura bruta. 

Alte informatii utile despre Insula Santorini