Cartierele de lux ale Dubaiului

 

Dubai, un oras al luminilor, al experientelor de lux, al afacerilor si al noilor oportunitati, a uimit intreaga lume de-a lungul ultimelor decade prin inovatiile pe care le-a adus in lumea arhitecturii, a shopping-ului, a turismului si a divertismentului. Fiind unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite, Dubaiul este considerat un oras-stat independent care a progresat din punct de vedere economic, turistic si comercial intr-un ritm extrem de rapid. Acesta, la fel ca orasele mari din intreaga lume, este impartit in urmatoarele cartiere: Jumeirah, Downtown Dubai, Dubai Marina, Satwa, Karama, Bur Dubai, Deira, Arabian Ranches, Emirates Hills, Mirdif, International City si Jebel Ali.

Jumeirah, unul dintre cartierele situate pe coasta Dubaiului, este un cartier rezidential, impartit in trei parti denumite Jumeirah 1, 2 si 3. Acesta include atat proprietati foarte costisitoare, de lux, cat si locuinte modeste ale locuitorilor arabi. Aici exista o varietate de stiluri arhitecturale, iar populatia regasita aici este formata din persoane expatriate. Cei care aleg sa petreaca o vacanta in aceasta parte a Dubaiului se pot bucura de plaje de o calitate superioara. Unele dintre cele mai populare plaje din aceasta zona se afla in apropierea hotelurilor si in interiorul complexurilor private de vacanta. Cele mai atractive locatii din Jumeirah sunt Jumeirah Beach, Jumeirah Beach Residence si Moscheea Jumeirah, insa si hotelul Burj Al Arab poate fi admirat in aceasta zona. Complexul comercial Souk Madinat este locul perfect pentru plimbari si shopping. Transportul in aceasta zona se realizeaza cu ajutorul transportului in comun sau al taxiurilor.

Downtown Dubai, cunoscut ca si Downtown Burj Dubai, este unul dintre cartierele Dubaiului care gazduieste unele dintre cele mai importante obiective turistice. Burj Khalifa, Dubai Mall si Fantana Dubai sunt unele dintre acestea, acest cartier fiind unul luxuriant, prosper, care s-a nascut in urma dorintei arhitectilor si a inginerilor din intreaga lume de a-si pune in aplicare planurile grandioase. Acest complex, care se intinde pe o suprafata de 2 km patrati, este estimat la valoarea de 20 de miliarde de dolari, incluzand 11 proiecte de mare anvergura precum cele trei mentionate mai devreme. Transportul in acest cartier se poate face cu autoturismul personal sau inchiriat, cu ajutorul metroului sau al taxiului.

Dubai Marina este un alt cartier din interiorul Dubaiului care a fost construit de catre ingineri. Suparafata pe care este construit cartierul este artificiala si gazduieste portul Jebel Ali, un port de lux unde opresc cele mai controversate yachturi. Internet City, Dubai Media City si American University sunt unele dintre institutiile care au fost dezvoltate aici. In acest cartier pot fi admirate cladiri zgarie-nori, iar locul perfect pentru shopping si pentru vizitarea celor mai faimoase branduri din lume este Dubai Marina Mall. Suprafata totala pe care a fost construit acest cartier este de 4 km, iar cele mai importante obiective din aceasta zona sunt Al Sahab, Al Majara, Promenada Marina, Cheile Marinei, si complexul rezidential Park Island care cuprinde brandurile Blakely, Bonaire, Fairfield si Sanibel.

Satwa este un cartier al Dubaiului care contine cele mai mari comunitati rezidentiale si cele mai bine dezvoltate retele de retail. Aici exista un numar mare de cafenele, restaurante si locatii pentru divertisment, precum si magazine cu articole vestimentare. Cea mai importanta strada a acestui cartier este Al Diyafah, unde turistii pot intalni o multitudine de localuri ieftine. Acest cartier a fost denumit Mica Indie de catre turisti si localnicii Dubaiului, datorita numarului mare de persoane care provin din India si Filipine.

Karama este un cartier rezidential care este inclus in categoria Mica Indie a Dubaiului, unde produsele sunt extrem de ieftine, de asemenea si mancarea si serviciile. President Hotel si Park Regis Kris Kin Hotel sunt situate in aceasta zona. Bur Dubai este unul din cartierele istorice care nu au fost construite in ultimii ani, find localizat in partea de vest a Dubai Creek. In anul 2008 s-a inceput modernizarea acestuia, devenind o zona foarte populara de locuit, datorita extinderii pana in zona marii. Accesul in aceasta zona se poate face cu ajutorul liniei rosii a metroului, care conecteaza cartierul de aeroport. Turistii sunt foarte incantati aici de restaurantele plutitoare si de bazarele existente. Hotelurile cunoscute in acest cartier sunt Four Points by Sheraton Downtown Dubai, Howard Johnson Bur Dubai, Orient Guest House si altele. Deira, un alt cartier in apropierea cartierului Bur Dubai, este centrul financiar al vechiului oras Dubai. Astazi reprezinta un cartier rezidential si comercial care include cateva souk-uri foarte vechi. Aici se pot gasi hotelurile Flora Park Deluxe Hotel Apartments, Al Ghurair Arjaan by Rotana sau Somewhere Hotel Apartment.

Arabian Ranches si Emirates Hills sunt doua cartiere asemanatoare, insa situate in locatii diferite, cunoscute ca fiind cartiere foarte costisitoare atat din punct de vedere al costurilor intretinerii si al chiriei, cat si din punct de vedere al valorii pamanturilor. Aceste cartiere sunt si ele artificiale, ceea ce inseamna ca inaintea construirii lor, aceasta suprafata nu exista. Cele mai apropiate hoteluri din zona Arabian Ranches sunt Atlantis The Palm, Golden Sands Hotel Apartments, the Meydan Hotel si altele. Emirates Hills gazduieste hoteluri precum Green Lakes, Bonnington Jumeirah Lakes Towers, the Address Montgomerie Dubai Hotel, Oaks Liwa Height Dubai Hotel si altele.

Mirdif este un cartier rezidential si comercial unde proprietatile construite se afla relativ aproape de Aeroportul International Dubai, iar Mirdif City Center este atractia principala in aceasta zona. Cartierul International City este un simplu cartier rezidential situat in mijlocul desertului. 

Alte informatii utile despre Dubai