Baile Covasna, o statiune de valoare situata la poalele Muntilor Vrancei

Statiunea Baile Covasna este localizata in judetul cu acelasi nume, la baza muntilor Vrancei, la o distanta de 35 km de Sfantu Gheorghe si o distanta de 60 km de Brasov. Aceasta statiune balneo-climaterica este unica datorita caracterului sau balneo-climateric si al turismului dezvoltat de care da dovada. Baile Covasna atrag turisti de pe intreg teritoriul Romaniei si din strainatate, care sunt interesati de beneficiile apelor minerale. Accesul in statiune se poate face foarte usor din toate zonele Romaniei, urmand soseaua DN13E din directia Sfantu Gheorghe si DJ121 dinspre Targu Secuiesc. Accesul feroviar se poate face pe calea ferata de pe ruta Brasov-Bretcu. Distanta dintre orasul Covasna si statiunea Baile Covasna este foarte mica, aici putandu-se ajunge cu autoturismul sau cu autobuzul.  

Covasna

Persoanele care urmeaza traseul dinspre orasul Sf. Gheorghe se vor indrepta inspre Piata Garii, iar apoi vor vira la stanga, dupa care vor vira pe prima strada la dreapta. Se va continua pe drumul european E577, trecand prin Targul Secuiesc. Indicatoarele de circulatie vor semnala directia Covasna, iar calatorii vor urmari traseul Reci – Tofalau – Brates – Pachia – Covasna.  Aceasta destinatie poate fi accesata si cu ajutorul microbuzului care asigura transportul dintre Brasov si Covasna si dintre Covasna si Sf. Gheorghe.  Unitatile de cazare din Baile Covasna sunt numeroase, turistii avand la dispozitie o oferta bogata din care pot alege serviciile dorite. Hotelul Turist, Hotelul Montana, Hotelul Hefaistos, Hotelul Dacia, Hotelul Covasna, Hotelul Bradul, Pensiunea Biborka, Pensiunea Apolka, Pensiunea Schneider, Pensiunea Mara, Pensiunea Kadar, Pensiunea Jano, Casa de Odihna a Pensionarilor, Cabana Gal-lak, Casa Enea, Casa din Parc si Casa Adriana sunt cele mai semnificative unitati de cazare care ofera un grad ridicat de confort pe toata perioada sederii.

In centrul statiunii turistii pot beneficia de baze de tratament, de un Spital de Cardiologie si de centre care beneficiaza de instalatii speciale pentru tratarea unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, arteriopatiile periferice, venopatiile, disfunctia erectila, boli dermatologice, afectiuni ale aparatului digestiv, afectiuni ale glandelor endocrine, afectiuni  ginecologice, afectiuni ale sistemului locomotor, neurologice, renale sau boli profesionale si intoxicatii. Statiunea Covasna este deschisa pe toata perioada anului, iar serviciile acesteia sunt destinate atat pensionarilor, persoanelor adulte, cat si tinerilor sau copiilor. Cu toate acestea, tratamentele nu pot avea loc decat in cazul unui consult, in prealabil, al medicului de familie. Centrele de tratament solicita bilete de trimitere din partea medicilor specialisti.

Exceptand posibilitatile de tratare ale diverselor afectiuni in statiunea Baile Covasna, turistii se pot bucura si de activitati relaxante precum pescuitul, vanatoarea, drumetiile sau vizitarea celor mai populare atractii din zona. Persoanele pasionate de pescuit pot sa se bucure de liniste la lacurile Surcea si Reci, dar si la paraurile Ghelinta si Covasna. In ceea ce priveste vanatoritul, pasionatii pot vana aici cerbi intre 15 septembrie si 15 noiembrie, caprioare intre 15 mai si 1 septembrie si mistreti intre 1 august si 31 ianuarie. Asadar, persoanele care doresc sa aiba activitati in timpul liber si care doresc sa evadeze pentru cateva zile din agitatia urbana se pot bucura de toate aceste facilitati. 

Alte informatii utile despre Covasna


Informatii utile Covasna

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!