Plaja Jumeirah

La mică distanță de Burj Al Arab, simbolul arhitectonic al Dubaiului, se găsește cea mai bună plajă din oraș, Jumeirah Beach. Este locul în care combinația de culturi, fie că este vorba despre turiști, fie de localnici, este cea mai evidentă. Putem vedea bărbați și femei îmbrăcați în haine occidentale alături de oameni în port tradițional. Părți importrante ale plajei sunt proprietăți private, cu facilități contra-cost - șezlonguri, umbrele de soare și baruri pe plajă, însă restul plajei este spațiu public, fără să ofere servicii speciale. Dacă mergeți pe plaja gratuită, aveți nevoie de propriile prosoape, șezlonguri sau băuturi, însă veți avea parte de o experiență plăcută. Aveți în vedere totuși ținuta din afara lungimii de nisip, dacă vă hotărâți să părăsiți plaja pentru a servi masa într-unul din restaurantele din zonă - costumele de baie sunt permise doar pe plaja în sine.

O plajă de aproximativ 17 kilometri, Jumeirah Beach se întinde până în Bur Dubai, în partea de sud, mărginită de hotelurile din jurul Dubai Marina. A devenit cea mai populară atracție pentru doritorii de plajă și nu numai, prin felul în care este întreținută și proximitatea de principalele atracții ale orașului. Districtul învecinat cuprinde Wild Wadi Waterpark, resortul Madinat Jumeirah și faimosul Burj Al Arab. Chiar în fața Jumeirah Beach descoperim Jumeirah Beach Residence (marcată în multe locuri prin acronimul JBR), prima promenadă dedicată cumpărăturilor și teraselor în aer liber din Dubai. Construită în 2008 cu gândul de a furniza toate facilitățile necesare locuitorilor JBR, The Walk cuprinde mai mult de 300 restaurante, cafenele, magazine și buticuri, o atracție și pentru turiștii cazați în afara complexului.

Dotată cu locuri de joacă pentru copii, plaja Jumeirah dispune de câteva locuri special amenajate pentru picnicuri în aer liber. Poate fi destul de aglomerat, însă nu deranjant. Contează să ajungeți ceva mai devreme, cel târziu în jurul orei 11:00. Jumeirah Beach se poate accesa de pe șoseaua Jumeirah, adiacentă golfului, zona cea mai populară în rândul turiștilor fiind deschisă până la orele 23:00. Deși multe din secțiuni sunt gratuite, porțiunea din imediata apropiere a facilităților turistice mai importante este contra-cost: în jur de 5 dirhami de persoană.

În apropiere de plaja Jumeirah, beneficiați de umbra oferită de Jumeirah Beach Park, un spațiu verde vast, cu peluze impecabile, ideale pentru o plimbare în familie atunci când căldura devine de nesuportat.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai