Statiunea Calimanesti, un loc pitoresc care contribuie la sanatatea organismului

Statiunea Calimanesti-Caciulata este una dintre cele mai valoroase statiuni balneo-climaterice din Romania, gazduita de zona pitoreasca de pe Valea Oltului. Aceasta este cunoscuta pentru efectele benefice ale apelor minerale care au fost utilizate in scopul tratarii afectiunilor organismului inca din secolele trecute. Fiind situata la o altitudine de 260 m, statiunea ofera peisaje naturale de o frumusete deosebita, capabile sa relaxeze chiar si cele mai tensionate spirite. Depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti si malul drept al raului Olt sunt cele mai semnificative elemente care contribuie la frumusetea locului, unde turistii se pot bucura de un sejur relaxant si de tratamente intensive cu ajutorul apelor minerale. Turistii pot accesa aceasta statiune calatorind cu autoturismul sau pe cale feroviara.

Calimanesti

Persoanele care doresc sa ajunga in statiunea Calimanesti-Caciulata pot urma soseaua DN7 din Bucuresti, pe traseul Bucuresti-Pitesti-Sibiu. Persoanele din Craiova vor calatori pe traseul Craiova – Ramnicu Valcea pe soseaua DN65C, continuand pe DN7, iar persoanele din Targu Jiu pot sa urmeze traseul Targu-Jiu – Ramnicu Valcea pe soseaua DN67, continuand pe DN7. Distantele dintre statiunea Calimanesti si orasele principale dinspre care se calatoreste sunt de 203 km din capitala, de 242 km din Cluj Napoca, de 428 km din Constanta, de 437 km din Suceava, de 468 km din Iasi si de 131 km din Craiova.

Facilitatile de tratament din statiune deservesc turistii in scopul ameliorarii simptomelor afectiunilor aparatului digestiv, vezicii si a cailor biliare, afectiunilor dismetabolice, ale rinichilor si ale cailor urinare.  Aceste afectiuni pot fi tratate cu ajutorul apelor minerale, urmand o cura interna. Pe de alta parte, printr-o cura externa, afectiunile aparatului locomotor, afectiunile ginecologice, afectiunile sistemului respirator si ale aparatului cardio-vascular pot fi tratate in timp.

Statiunea Calimanesti – Caciulata este renumita si pentru tratamentele parenterale urmate, prin care apa sulfuroasa este injectata intramuscular, in scopul tratarii afectiunilor alergologice. Produsele Gerovital 3, Aslavital, Pell Amar si Boicil Forte sunt produse cunoscute pentru eficacitatea lor si sunt oferite la preturi speciale in interiorul statiunii.

Alte tratamente urmate aici sunt hidroterapia, termoterapia, aerosoloterapia, electrofizioterapia, kinetoterapia si acupunctura, toate fiind realizate de medici specialisti si asistenti medicali competenti. Turistii interesati de astfel de tratamente se vor bucura de sejururi foarte placute, beneficiind de ospitalitate si servicii de inalta calitate. Unele dintre cele mai populare hoteluri din statiune sunt Hotelul Caciulata, Hotelul Cozia, Hotelul Oltul, Hotelul Central, Hotelul Teilor, pensiunea Pescarus, Vila Liliacul, Vila Trandafirul, Vila Turnu si Vila Furnica.

Principalul drum de acces din aceasta zona este Calea lui Traian, cu ajutorul caruia se poate ajunge la majoritatea facilitatilor de cazare si tratament. Acestea sunt situate la scurta distanta una de cealalta, iar obiectivele turistice din zona ofera turistilor posibilitatea de a se destinde si de a se bucura de cultura locului. Cele mai populare obiective turistice de aici sunt Schitul Ostrov, Manastirea Cozia, Castrul roman Arutela, Manastirea Turnu, Parcul National Cozia, Muzeul Satului Valcean – Bujoreni, numeroase cetati si, la o distanta semnificativa de statiune, castelul Cantacuzino-Busteni. Aceasta zona poate fi accesata si pe cale aeriana, avand in vedere distanta de doar 60 de km de Aeroportul International Sibiu.  

Alte informatii utile despre Calimanesti Caciulata


Informatii utile Calimanesti Caciulata

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!