Muzeul Dubai

Edificiul în care este găzduit Muzeul Dubai, fortul Al Fahidi, a fost construit în jurul anului 1787, cu scopul de a proteja orașul de eventualele invazii dinspre mare. Este cea mai veche clădire publică din oraș. Renovată în 1971, construcția a fost transformată în muzeu, cu scopul de a oferi turiștilor imaginea emiratului arăbesc tradițional, până la momentul descoperirii petrolului. Galeriile recreează scene vibrante ale reședințelor arăbești, moscheelor și piețelor tradiționale „souk”, dar și aspecte relevante ale vieții pe mare sau în deșert. O categorie aparte o prezintă expoziția de perle, cu exponate de toate tipurile, vechimile și dimensiunile.

Situat pe partea opusă de Marea Moschee, Muzeul Dubai are ca laitmotiv dioramele, ce cuprind o perioadă de timp vastă, începând cu descoperirile arheologice din antichitate, până la perioada contemporană. Artefactele istorice sunt însoțite de texte informative, ce au menirea să ne introducă în istoria veche a comunităților umane din regiune. Cele mai vechi dintre acestea au fost excavate în zonele Jumeirah și Al Qusais și datează de acum 5.000 de ani.

Pentru a accesa Muzeul Dubai (Dubai Museum), puteți urma strada Al Fahidi, prin rețeaua de străduțe lăturalnice din Bastakia sau direct din piața tradițională „souk” din Bur Dubai. Muzeul este deschis de sâmbătă până joi de la 08:30 până la 20:30, iar vineri de la 14:30 până la 20:30. Tariful este unul simbolic, 3 dirhami / adult, 1 dirham / copil. Deși este deschis și în perioada Ramadanului, programul se încheie la 17:00, însă trebuie să luați în calcul și momentele festive din zi.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai