Statiunea Baile Govora, o locatie valoroasa a judetului Valcea

Statiunea Baile Govora este situata in judetul Valcea, in orasul cu acelasi nume, in partea de sud-est a Romaniei. Explorarea apelor de aici a avut loc dupa anul 1879, urmand ca statiunea sa fie inaugurata abia in anul 1910. Aceasta statiune balneara este cunoscuta in zilele noastre pentru efectele apelor termale pe care le are si a bailor calde care aduc numeroase beneficii organismului uman. Baile Govora este considerata una dintre statiunile cele mai bogate in ape cu continut ridicat de iod si brom din intreaga Europa. Cifrele arata ca apele care izvorasc in aceasta zona contin pana la 38.3 mg la mie brom si pana la 41.8 mg la mie iod, fiind foarte bogate in bicarbonati si sarace in sulfurat si clor.

Apele termale de la Govora se dovedesc a fi utile in tratarea afectiunilor precum cele reumatice, respiratorii, otorinolaringologice, neurologice, posttraumatice si in tratarea afectiunilor asociate. In incinta statiunii se pot gasi instalatii cu ape minerale iodurate sau sulfuroase pentru realizarea bailor calde, instalatii pentru kinetoterapie, instalatii pentru impachetari cu namol, pentru terapia sistemului respirator, pentru aerosoli, electroterapie si hidroterapie, dar si masaj medical. Statiunea balneara este impanzita cu unitati de cazare si obiective turistice, atat in interior, cat si in exterior. Imprejurimile sunt bogate in manastiri, piesaje deosebite, muzee si alte obiective istorice. Naturaletea acestor locuri atrage un numar mare de turisti in fiecare an, atat de pe teritoriul tarii noastre, cat si din strainatate.

Accesul in statiunea Baile Govora se face cu usurinta, in functie de orasul din care se porneste. Turistii pot calatori la Govora atat pe cale aeriana, cat si rutiera sau feroviara. Asadar, cei care calatoresc din strainatate pot ateriza pe Aeroportul Craiova care se afla la 110 km distanta, Aeroportul Sibiu la 100 km distanta sau Aeroportul Bucuresti care se afla la 200 km distanta. Accesul rutier se poate face dinspre capitala pe soseaua A1, urmand traseul Pitesti, urmand soseaua DN7 spre Ramnicu Valcea si soseaua  DN67 spre Baile Govora. Soseaua DN67 inspre statiune poate fi urmata si din celelalte orase ale Romaniei. Distanta dintre Pitesti si statiune este de 80 de km, intre Sibiu si Govora distanta este de 120 km, Craiova este la o distanta de 150 km, Bucuresti la 200 de km, Brasov la 210 km, iar Targu Jiu se afla la 100 km distanta.

Cele mai populare unitati de cazare din Govora sunt Hotelul Palace, un hotel de 4 stele construit intre 1911 si 1914, Hotelul Belvedere, renovat in anul 2005, fiind un hotel de 3 stele, Hotelul Parc, un  hotel de 2 stele si Casa Govoreana. Hotelul Palace este situat pe Strada Parcului nr. 1 si detine propria baza de tratament unde pot fi tratate afectiuni respiratorii si reumatice cu ajutorul apelor termale. Hotelul Belvedere este situat pe Strada Tudor Vladimirescu nr. 234 si detine, de asemenea, o baza de tratament unde exista instalatii cu aerosoli, o sala de fitness, saloane de masaj, sauna si un bazin pentru recuperare. Hotelul Parc se afla pe Strada Tudor Vladimirescu nr. 119 si ofera tratamente cu namol, asistenta medicala balneara, tratamente si sejururi de calitate. Casa Govoreana este o pensiune de 3 stele situata, de asemenea, pe Strada Tudor Vladimirescu nr. 180. 

Alte informatii utile despre Baile Govora


Informatii utile Baile Govora


Obiective turistice Baile Govora

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!