Ski in Dubai

Pentru a înțelege mai bine minunea tehnologică din spatele complexului „de iarnă” Ski Dubai trebuie să pășim puțin afară. Doar atunci, când temperaturile mai mari de 40 de grade Celsius reușesc să ne ardă obrajii în câteva minute, ne dăm seama ce înseamnă acest masiv tărâm al plăcerilor hibernale, unde pudra albă de nea nu lipsește niciodată. Dar nu ne-am propus să elogiem în termeni poetici spațiul găzduit în cadrul mallului Emirates, ci să descriem, cât se poate de obiectiv, aventurile de care puteți avea parte în interior.

Paradoxal sau nu, complexul Ski Dubai dispune de 5 pârtii de schi - cea mai lungă are 400 de metri, cu o verticalizare de 60 de metri. Rampa dedicată snowboarderilor, în jargon „quarter-pipe”, teleschiul, toboganele și spațiul larg în care vă puteți angrena chiar și la o bătaie cu bulgări în toată regula, completează imaginea unei mici Elveții alpine în mijlocul deșertului arăbesc. Am menționat Elveția pentru că unul dintre restaurante, cu tematică montană, se numește St. Moritz! Evident, dacă sunteți mari amatori de schi, după câteva ture ar putea să devină plictisitor, dar cum altfel ați putea avea parte de o pârtie de schi într-un climat tropical deșertic?

Ski Dubai este conectat de Mall of Emirates, la sud de Burj al Arab și parcul acvatic Wild Wadi. Se poate accesa cu ușurință din stația de metrou Emirates și este deschis vizitelor publicului în fiecare zi. Cei 22.500 mp de zăpadă vin totuși la un preț - aproximativ 80 de dolari americani pentru o zi de iarnă în Dubai. Prețul „Super Pass”, biletul de intrare cel mai avantajos, include, pe lângă accesul nelimitat la teleschi și restul de facilități, o geacă și pantaloni de iarnă, bocanci, ciorapi groși și o cască pentru copiii sub 13 ani.

În plus, puteți avea parte de o întâlnire în familie cu cei mai noi rezidenți ai Ski Dubai, minunații pinguini ai zăpezii. Totul poate fi extrem de avantajos pentru părinții ce vor să se bucure de câteva ore de cumpărături într-unul din cele mai mari Malluri ale lumii, în timp ce copiii sunt lăsați în grija instructorilor de schi extrem de bine pregătiți.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai