Statiunea Baile Govora, un loc plin de istorie, naturalete si sarbatoare

Statiunea balneo-climaterica din judetul Valcea, Baile Govora, dateaza inca de la sfarsitul anilor 1800, reprezentand una dintre cele mai bogate surse de ape minerale iodate si bromurate din Europa. Aceste ape sunt apreciate pentru efectele benefice pe care le au in tratarea afectiunilor cronice diagnosticate de catre medicii specialisti, in special a afectiunilor sistemului respirator, a celor reumatice sau ale sistemului digestiv, dar si a afectiunilor asociate. Statiunea Baile Govora este apreciata atat la nivel national cat si international datorita frumusetii imprejurimilor si a bogatiilor naturale existente aici.

Turistii care ajung la Baile Govora vor avea ocazia sa viziteze cele mai atractive obiective turistice reprezentate in special de manastirile din zona. Manastirea Govora este situata la 6 km de statiune si la 18 km de orasul Ramnicu Valcea. Aceasta este una dintre cele mai vizitate de catre calatorii care isi petrec vacantele la Govora. Manastirea Bistrita este un obiectiv turistic semnificativ si este locul de pornire al traseului care continua cu Cheile Bistritei, Plaiul Zanoaga si Curmatura Rodeanu. Casa Memoriala I.G. Duca este un obiectiv extrem de important de pe Valea Oltului, respectiv din apropierea Bailor Govora. De asemenea, Muzeul de Arheologie si Arta Religioasa „Gheorghe Petre” Govora, Muzeul de Arta „Casa Simian”, Castrul Roman Arutela, Lacul Calcescu, Cascada Moara Dracului, pestera Munteanu Murgoci, pestera din Cheile Comarnicelor si Pestera Ursilor din Valcea sunt doar alte cateva atractii de o mare importanta din aceasta zona.

Aici se gasesc cele mai importante trasee care pot fi realizate de catre turistii activi si de catre aceia pasionati de drumetii in aceasta zona a tarii, unde arta religioasa abunda, iar monumentele istorice si religioase se gasesc la fiecare pas. Aici se regaseste si cel mai lung defileu din Romania care are o lungime de 47 de km si care se intinde pe o suprafata care cuprinde atat Muntii Capatanii, cat si muntii Lotrului si muntii Fagarasului. Traseele scurte, care pot fi realizate atat pe jos cat si cu autoturismul propriu, pornesc din Baile Govora, continuand prin Cosota, Ocnita si finalizand la Ocnele Mari. Baile Govora – Ramnicu Valcea este un alt traseu usor de parcurs, precum este si Baile Govora – Slatioara – Coltesti. Traseul de la Baile Govora la Complexul Muzeal Maldaresti este unul simplu si frumos, iar acela care porneste din statiune ajunge la Manastirea Govora, continua pe langa Manastirea Dintr-un Lemn si finalizeaza cu Manastirea Surpatele este unul plin de frumusete arhitecturala.

Anotimpul verii nu este singurul care permite turistilor sa aiba un sejur deosebit in aceasta zona plina de valoare naturala, ci si iarna reprezinta o perioada a anului foarte favorabila pentru plimbari si vacante relaxante. Sarbatorile folclorice sunt un alt motiv pentru a poposi in aceasta statiune, unde corpul si mintea deopotriva evadeaza de agitatia urbana. Cocosul de Hurez este un targ al olarilor organizat in luna iunie, luna in care se organizeaza si Invartita Dorului de la Vaideeni si Sarbatoarea Capsunului de la Bunesti. Florile Govorei este un festival organizat in centrul statiunii in luna iulie. Luna august este marcata de festivalul Cantecele Oltului la Calimanesti si Ramnicu Valcea. In ultima saptamana a lunii august are loc festivalul „La Izvorul fermecat”, iar luna septembrie gazduieste sarbatoarea „Braul de Aur”.

Alte informatii utile despre Baile Govora


Informatii utile Baile Govora

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!