Cele mai frumoase plaje din Dubai

Locația privilegiată, pe malurile Golfului Persic, plajele de calitate, cu ape cristaline și călduțe, laolaltă cu temperaturile înalte pe toată durata anului, fac din Dubai cea mai populară destinație de vacanță din Emiratele Arabe Unite. Multe dintre plajele din Dubai sunt în proprietatea hotelurilor exclusiviste, dispuse, ca un colier, de-a lungul liniei de coastă, însă aveți posibilitatea să alegeți între numeroasele plaje publice, poate nu la fel de intime, însă la fel de frumoase, confortabile și absolut sigure. Chiar dacă nu sunteți în Dubai pentru plajă, faceți-vă timp să petreceți câteva ore pe una din plaje sau în preajma unui piscine de lux din interiorul hotelurilor. Dubai este, până la urmă, destinația celor bogați (poate nu atât de faimoși), oferind, prin urmare, cele mai bune condiții de plajă și bronz, într-un climat perfect. Am întocmit o listă a celor mai populare plaje din Dubai, pentru a vă scuti de căutări, o dată ajunși la destinație. Bucurați-vă de plaje!

Care sunt cele mai bune plaje din Dubai?

Avem de-a face cu peste 13 kilometri de nisip și chiar dacă, pe alocuri, accesul este restricționat doar pentru turiștii cazați în cadrul hotelurilor de lux, dispunem de suficiente oportunități gratuite, publice.

Jumeirah Open Beach

Jumeirah Beach sau Open Beach Jumeirah a devenit extrem de populară în rândul turiștilor din partea de est a Europei în ultima perioadă de timp. Denumirea în limba engleză este general acceptată și are același corespondent în limba locală, arabă. Cunoscută în trecut chiar sub numele de „plaja rusească”, Jumeirah Open Beach este mai lungă și mai lată decât oricare altă plajă de pe litoralul emiratului Dubai. Este situată la capătul șoselei litorale, pe partea opusă de Burj al Arab. Facilitățile de pe plaja în sine nu sunt grozave, dar cine are nevoie de o băutură răcoritoare sau de o porție bună de „Falafel” sau „Hummus” poate oricând să se deplaseze câteva sute de metri de-a lungul Beach Road, locul în care se găsesc restaurantele și cafenele din cadrul mallurilor.

Jumeirah Beach Park

Tot de-a lungul Beach Road, de data aceasta în schimbul unei mici taxe de intrare (5 drahme de persoană și 20 de drahme pentru parcare - echivalent pentru aproximativ 1,4 USD, respectiv 5,5 USD), descoperim Jumeirah Beach Park, reconfortantă atât prin lungime, cât și prin parcul înverzit adiacent. Plaja dispune de salvamari angajați, un loc de joacă pentru copii, mese pentru picnic, alei pitorești și chioșcuri cu răcoritoare.

Un alt parc cu plajă proprie - Al Mamzar

Situat la 5 kilometri distanță de portul Hamriya, Al Mamzar Beach Park oferă ceva mai multă intimitate decât parcul și plaja din Jumeirah, la costuri aproximativ egale. Sfârșitul de săptămână tinde să fie ceva mai aglomerat, la fel ca și în alte părți ale litoralului, însă, în timpul săptămânii, este suficient de liniștit. Plaja oferă dușuri, dar și șezlonguri în zonele principale, iar chioșcurile și cafenelele puncteză linia de coastă din spate. Zona verde este una din bijuteriile ascunse ale Dubaiului, datorită promontoriului pe care se întinde, Khawr al Mamzar - 106 hectare de piscine, locuri de joacă pentru copii, un amfiteatru, locuri special amenajate pentru picnic.

O alternativă gratuită este Kite Beach, o plajă desfășurată de-a lungul Umm Suqeim și numită așa pentru popularitatea de care se bucură în rândul practicanților de kite-surfing. Dacă insistați pentru o experiență luxoasă, câteva hoteluri permit accesul turiștilor pe plajele private, la prețuri ce pot fi destul de mari - un exemplu ar fi Le Meridien Mina Seyahi, la prețul de 70 USD de persoană. În imediata apropiere a hotelului Le Royal Meridien, în spatele Jumeirah Beach Residence, cu ieșire la Insulele Palmier și Blue Water Islands, un alt proiect uluitor din emirat, găsim plaja Marina Dubai, una destul de populară în rândul turiștilor din România. Vă putem recomanda câteva alte plaje de top din Dubai, precum Mercato (de la Jumeirah spre Noul Dubai), plaja 4x4 (numită așa pentru mașinile aliniate de-a lungul liniei de coastă, privind spre mare) sau plaja Bu Qtair (ceva mai tradițională, fără facilități speciale).

Întregul litoral al emiratului Dubai este o plajă enormă. Indiferent unde ați merge să faceți plajă, încercați să păstrați liniile de decență ale lumii arabe, fără bikini stridenți sau boxeri de culoarea albă, fără outfituri transparente. Dacă ajungeți pe o plajă ceva mai izolată și găsiți o singură mașină în zonă, nu parcați chiar lângă - ar părea cel puțin ciudat. De asemenea, deși pe plajele din Dubai femeile pot purta fără probleme costume de baie, trebuie să fie decente. Dacă aveți parte de priviri mai insistente din partea bărbaților, trebuie să evitați contactul, pentru a nu fi considerate ostentative. Suntem pe plajele din Dubai, suntem la soare și într-o locație superbă, însă suntem în lumea arabă!

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai