Statiunea Calimanesti, o statiune balneara de valoare cu numeroase obiective turistice

Statiunea Calimanesti – Caciulata este una dintre statiunile importante din tara noastra, fiind renumita pentru curele balneare pe care le ofera si pentru turismul dezvoltat din zona. Fiind situata pe malul drept al raului Olt, statiunea ofera numeroase beneficii, printre care si izvoarele ale caror ape sunt utilizate in tratarea multor afectiuni. Apele din aceasta zona pot fi minerale, sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu si magneziu, hipertermale, cu o temperatura de aproape 50 de grade Celsius, mezotermale, cu o temperatura de 41 de grade si cu o concentratie variabila de minerale, intre 0.5 si 11.5 grame/litru

.Calimanesti

Instalatiile existente in aceasta statiune sunt numeroase: instalatii pentru bai calde cu apa minerala, bazine cu apa termala sulfuroasa, instalatii pentru aerosoli, instalatii pentru hidroterapie, instalatii pentru electroterapie si kinetoterapie, saloane de masaj, sauna, cabinete medicale, facilitati pentru gimnastica medicala, acupunctura, reflexoterapie, impachetari, etc. Statiunea Calimanesti – Caciulata gazduieste si o clinica a Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala.

Piscinele cu apa termala din interiorul statiunii sunt gazduite de hotelurile existente in statiune. Hotelul Oltul, localizat pe Str. Calea lui Traian nr. 792, detine o astfel de piscina care este situata in apropierea bazei de tratament a celor 3 hoteluri importante din statiune. Apa termala de aici are o temperatura de 37 de grade Celsius si o temparatura a aerului de 22 de grade, un pH al apei care arata indicele 7, o salinitate de 13.1 si reprezinta un tratament ideal pentru persoanele care sufera de afectiuni reumatice degenerative, inflamatorii si abarticulare, dar si de afectiuni posttraumatice si neurologice.

Hotelul Cozia este situat pe strada Calea lui Traian nr. 794 si este unul dintre hotelurile de 3 stele din statiune. Acesta ofera o baza de tratament, o piscina in aer liber, o piscina acoperita, o sala de fitness, un teren de fotbal, de tenis, tenis de masa, biliard, masaje, cabinete medicale, etc. Acest hotel se afla la 50 m distanta de Hotelul Oltul. De asemenea, Hotelul Caciulata, situat pe str. Calea lui Traian nr. 790 dispune de o baza de tratament comuna cu aceea a hotelului Cozia, plus servicii de masaj, tratamente impotriva afectiunilor cailor urinare, reumatice si metabolice. Alte facilitati sunt oferite si de Hotelul Traian, de Hotelul Central, Hotelul Teilor, etc.

Turistii au posibilitatea de a vizita obiective turistice precum Schitul Ostrov care este situat la 1.4 km distanta, Manastirea Cozia la 2.4 km distanta si Castrul roman Arutela care este situat la o distanta de 2.9 km. Manastirile din imprejurimi sunt, de asemenea, atractii de baza in aceasta zona. Asadar, Manastirea Turnu este situata la o distanta de 4.4 km, Manastirea Stanisoara este situata la 5.7 km distanta, iar Manastirea Frasinei la 7.2 km. Turistii care dispun de un autoturism propriu se pot indeparta de statiune pentru a vizita Manastirea Cornetu-Brezoi aflata la 11.6 km distanta, Manastirea Saracinesti la 11.7 km. Schitul Pahomie poate fi vizitat parcurgand o distanta de 8.3 km. In ceea ce priveste cetatile din imprejurimi, Cetatea Poenari se afla la 26.9 km distanta, Cetatea Slimnic la 75.7 km, iar Cetatea Fagaras la 83.2 km. Parcul National Cozia este o atractie foarte populara si se afla la 9.7 km distanta. 

Alte informatii utile despre Calimanesti Caciulata


Informatii utile Calimanesti Caciulata

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!