Tratament la Baile Olanesti

Statiunea balneara Olanesti este printre cele mai apreciate locatii de tratament din tara noastra, unde frumusetea naturii se intalneste cu sanatatea oferita de apele minerale vindecatoare. In scopul unei sanatati solide, aceasta statiune a fost renovata de-a lungul timpului, amenajata si dotata cu instalatii necesare in tratarea diferitelor afectiuni de natura fizica. Cel putin 15 izvoare sunt recunoscute in aceasta zona pentru apele minerale care pot fi folosite atat in curele interne, cat si in cele externe, la nivel national si international. Baile Olanesti gazduiesc in total 14 izvoare iodurate, 6 izvoare cu apa sulfurata si bogata in clorurat sodic, 4 izvoare care ofera ape diuretice, 1 izvor bicarbonat si bogat in gaze, 2 izvoare purgative, 2 izvoare feruginoase si 2 izvoare cu compozitie mixta. Fiecare izvor din aceasta statiune a primit un numar, in functie de proprietati si de descoperirea acestuia, astfel incat turistii pot sa descopere apele de care au nevoie, foarte usor. Frumusetea naturala care inconjoara aceasta statiune este ceea ce face din aceasta o destinatie turistica atat pentru cei care cauta sa isi trateze diversele afectiuni ale organismului, cat si pentru cei care sunt in cautarea unui sejur relaxant.

Baile Olanesti

Tratamentul balnear din Baile Olanesti este dedicat, in mare parte, persoanelor care sufera de afectiuni digestive precum gastrite, ulcer sau a acelora care au suferit interventii chirurgicale ale sistemului digestiv, persoanelor care sufera de afectiuni respiratorii, precum sinuzite alergice cronice, bronsita, astm, de afectiuni metabolice precum diabetul, de afectiuni dermatologice precum keratodermiile, psoriazisul, eczeme, intoxicatii cu metale grele, hipertensiune arteriala, afectiuni reumatice, afectiuni endocrine sau ginecologice. Tratamentul se realizeaza in instalatiile speciale pentru baile calde, pentru hidroterapie, pentru electroterapie, aerosoli, pentru baile cu bule si in sali special amenajate pentru kinetoterapie, fizioterapie, masaj, impachetari, tratamente cu ultraviolete si laser, dar si pentru cultura medicala. Climatoterapia si dietoterapia sunt, de asemenea, tehnici aplicate in aceasta statiune. Apele minerale au proprietati capabile sa vindece si sa protejeze impotriva acestor afectiuni, fiind apreciate cel putin la fel de mult ca in trecut si fiind utilizate in tratamente ale medicinei alternative.

Pasionatii de drumetii si iubitorii de natura se vor bucura de o multitudine de zone naturale si de trasee in jurul statiunii. Satele Tisa si Gurguiata, Schitul Bradu, Pestera Sf. Antonie, Schitul Iezer, Schitul Pahomie, Schitul Patrunsa, Manastirea Frasinei, raul Olanesti, Piatra Scrisa, Lacul Frumos, sunt toate obiective care pot fi vizitate in timpul unui traseu. In tot acest timp, se recomanda efort moderat depus de catre persoanele de toate varstele. Cei mai antrenati turisti pot incerca trasee mai dificile care pot include Muntele Stogu, Cantonul Cheia, Comanca, Muchia Gropile, Paraul de Piatra si multe altele. Cei pasionati de alpinism tehnic pot sa isi puna in practica pasiunea in Masivul Vanturarita, Stogsoarele si Stogu sau in Claia Stramba. Turismul religios este, de asemenea, incurajat in aceasta zona, datorita manastirilor si bisericilor prezente. Cele mai cunoscute hoteluri din statiune sunt Hotelul Olanesti, Hotelul Tisa, Hotelul Premier, Hotelul Florilor, Hotelul Nina, Hotelul Central, Hotelul Stogu, etc. Vilele si pensiunile care pot oferi servicii de cazare in statiunea Baile Olanesti sunt, de asemenea, prezente.  

Accesul la aceasta statiune se poate face dinspre Bucuresti spre Ramnicu Valcea pe drumul European E7, urmarind apoi drumul national DN 64A. Persoanele care vin dinspre Sibiu vor urma acelasi traseu atunci cand accesul va fi rutier. Dinspre Drobeta-Turnu Severin, turistii vor trece prin Motru, Targu Jiu, Horezu si Ramnicu Valcea pe DN67 si vor ajunge la statiunea Baile Olanesti pe DN 64A. Soferii care se indreapta inspre statiune din Caracal se vor indrepta spre Dragasani si vor intra in Ramnicul Valcea pe DN 64 si Baile Olanesti pe DN 64A. De asemenea, dinspre Craiova, detinatorii de autoturisme vor urma traseul Ganeasa – Dragasani – Ramnicu Valcea, venind dinspre DN 65 inspre DN 64, urmand sa acceseze Baile Olanesti pe DN 64A. Accesul feroviar se poate face pe trasee care includ Ramnicu Valcea. Gara acestui oras pune la dispozitie curse auto pana in statiune, iar autogara 1 Mai pune la dispozitie microbuze la fiecare 30 de minute inspre Baile Olanesti.

Alte informatii utile despre Baile Olanesti


Informatii utile Baile Olanesti

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!