Slanic Moldova, un paradis al izvoarelor cu apa minerala

Statiunea balneo-climaterica Slanic Moldova, de la poalele Muntilor Nemira, apartine orasului cu acelasi nume, fiind situata in judetul Bacau, in regiunea Moldovei. Altitudinea la care se afla statiunea este de 530 m, o altitudine perfecta pentru cei care au nevoie de aer proaspat si de relaxare. Accesul din toate orasele tarii se face cu ajutorul soselei DN12, care permite turistilor sa aiba o calatorie usoara. Apele minerale din aceasta zona au proprietati vindecatoare datorita faptului ca sunt bicarbonate, hipertonice, hipotonice, oligominerale si au un continut mai scazut sau mai ridicat de sodiu, clor, bar si iod, in functie de izvor. Tratamentele pot fi realizate cu ajutorul curelor interne si externe, insa apele din aceasta zona trebuie sa fie folosite numai la recomandarea medicilor specialisti, in functie de afectiunea de care pacientul sufera.

Bazele de tratament din Slanic Moldova sunt echipate cu instalatii moderne pentru realizarea sesiunilor de electroterapie, terapie respiratorie, masoterapie, termoterapie, hidroterapie, hidromasaj, etc. Unitatile de cazare de aici sunt, de asemenea, moderne si ofera confort si servicii de calitate tuturor oaspetilor. Cele mai populare hoteluri din Slanic Moldova sunt Hotelul Coroana Moldovei, un hotel de 4 stele, Hotelul Nemira de 4 stele, Hotelul Slanic Moldova de 3 stele, Hotelul Euro, un hotel de 3 stele, Hotelul Venus si altele. Zona este bogata in pensiuni care pot fi moderne sau rustice si care dispun de oferte pentru toate buzunarele. Cele mai populare pensiuni sunt Vila Sabina si Loreta, Pensiunea Sara, Pensiunea Poiana Verde, Pensiunea Cerbul, Pensiunea Paltinis, Complexul Turistic Cristal, Pensiunea Casa Alba, Pensiunea Caraffa, etc.  Hotelul Slanic Moldova este unul dintre cele mai mari hoteluri, avand 4 corpuri si o baza de tratament, dar si o piscina acoperita, o sala de fitness si o sala de sport polivalenta.

Exceptand avantajele bazelor de tratament din aceasta statiune, turistii se pot bucura si de bogatia naturala si istorica pe care o ofera aceste locuri. Cele mai ravnite atractii turistice din aceasta zona sunt Parcul din Slanic Moldova, Cheile si Cascada Slanicului, traseele montane, Biserica Catolica din Slanic Moldova, Salina de la Targu Ocna, Monumentul Eroilor si Manastirea Magura Ocnei, Manastirea Stefan cel Mare de pe Muntele Bolovanu, Zona Valea Uzului, la 12 km de Darmanesti, Barajul Poiana Uzului, etc. Izvoarele minerale pot fi si ele vizitate, reprezentand un traseu in jurul statiunii. Traseul de 300 de scari este un circuit care poate fi facut in mers. Acesta are o durata de aproximativ 2.5 ore si este marcat ca si Traseul 5. Cu toate ca este accesibil atat pe timpul iernii, cat si pe timpul verii, anotimpurile calduroase sunt ideale pentru a admira frumusetea naturala a acestui traseu. Acesta porneste de langa Hotelul Perla inspre 300 de scari, continuand prin Dobru, apoi prin Popasul Turistic Slanic Moldova si ajungand inapoi in statiune. Un alt traseu binecunoscut este Traseul off-road de la Slanic, care se face cu ajutorul ATV-urilor, a autoturismelor 4x4, a motocicletelor, a bicicletelor si a masinilor normale, pe o distanta de 6 km. Traseul incepe din satul Cerdac, la iesirea din statiune. De asemenea, pasionatii de ciclism pot urma un traseu destinat biciclistilor, care incepe de la Onesti, continua cu Targu Ocna, Slanic Moldova si se finalizeaza in Campingul Slanic, avand o lungime de 35 de km. 

Alte informatii utile despre Slanic Moldova


Informatii utile Slanic Moldova

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!