Dubai Mall

Întreaga zonă din jurul Burj Khalifa din centrul orașului Dubai este un paradis pentru amatorii de shopping. Masivul Dubai Mall, cel mai mare mall din lume în funcție de suprafața totală ocupată, găzduiește mai mult de 1.000 de magazine, fără a lua în considerare cele două departamente anexe și mai mult de 150 de vânzători de produse alimentare și băutură. Chiar dacă nu sunteți interesați să achiziționați ceva, o vizită în imensul centrul comercial este obligatorie. Oferă numeroase posibilități de distracție și de petrecere a timpului liber, precum patinoarul, un cinematograf și câteva alte facilități pentru cei mici.

Dubai Mall și Dubai Aquarium

Cu excepția rețelei fantastice de magazine, apa joacă un rol important în incinta complexului comercial Dubai Mall. De fapt, încă de afară sunteți întâmpinați de spectacolul de lumini și apă în sincron cu muzica (în general arăbească) oferit de fântâna situată într-o pisicnă de peste 250 de metri lungime. Însă nu aceasta este atracția acvatică cea mai valoroasă, ci Dubai Aquarium, un complex aflat în inima centrului comercial, ce adăpostește peste 30.000 de creaturi acvatice, într-unul din cele mai mari acvarii din lume.

Tunelul transversal vă permite să admirați acvariul din interior și să obțineți cele mai frumoase fotografii cu apa pe fundal. Pentru aproximativ 80 dirhami, aveți asigurată intrarea în tunel, în grădina zoologică subacvatică și un tur complet în care veți afla detalii picante din culisele enormului acvariu.

Cea mai bună modalitate pentru a ajunge la Dubai Mall este cu metroul, până în stația Burj Khalifa / Dubai Mall. Complexul comercial își deschide porțile la 10 dimineața și se închide seara - de duminică până miercuri, programul se încheie la orele 22:00, iar de joi până sâmbătă orarul de funcționare al Dubal Mall se prelungește până la miezul nopții. Nu trebuie să plătiți vreo taxă pentru a vă plimba printre sutele de magazine, însă anumite facilități sunt contra-cost.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai