Baile Olanesti, o comoara a naturii dedicate sanatatii oamenilor

Statiunea Baile Olanesti este cunoscuta pe teritoriul Romaniei, dar si in strainatate, pentru proprietatile nepretuite ale apelor minerale din aceasta zona. Sejururile care au loc la Baile Olanesti sunt atat in scop de relaxare, cat si in scop de tratament, oferind turistilor o gama larga de servicii de care se pot bucura. Aceasta zona are avantajul de a detine numeroase izvoare cu apa minerala, care s-a dovedit a fi extrem de benefica pentru corpul uman si pentru afectiunile sale.

Baile Olanesti

In general, tratamentul cu apele minerale din statiunea Olanesti trebuie sa fie prescris de catre un medic, in functie de afectiunile prezente si de contraindicatiile prevazute. Turistii vor regasi in aceasta statiune nu numai posibilitatea de a se recupera in urma unor boli, dar si posibilitatea de a se relaxa si de a evada din rutina zilnica, consumatoare de energie si foarte agitata. Acesta este unul dintre rarele locuri de pe teritoriul tarii noastre, unde atat statiunea cat si imprejurimile sunt foarte atragatoare, avand un efect benefic pentru sanatatea si buna stare a tuturor persoanelor care decid sa viziteze aceste locuri.

Afectiunile pentru care aceasta statiune este cautata sunt de natura fizica si psihica, iar tratamentele oferite aici trebuie sa fie urmate cu strictete, pentru rezultate optime. Cele mai frecvente boli care se pot trata aici sunt legate de sistemul digestiv, cu origine renala sau urinara, afectiuni ale ficatului sau bilei, afectiuni ale sistemului respirator, afectiuni alergice, intoxicatii cu metale grele, afectiuni ale inimii, afectiuni reumatice, endocrine sau ginecologice. Baza de tratament din interiorul Hotelului Olanesti de pe strada Bailor nr 10 este una dintre cele mai importante locatii din statiunea Baile Olanesti, care poate fi accesata de pe DN 64A. De asemenea, piscina cu apa termala de langa Primaria Olanesti este importanta pentru realizarea unui tratament complet. Piscine interioare mai detine si Hotelul President si Hotelul Tisa. Grupurile de izvoare care sunt deosebit de importante in tratarea afectiunilor de diverse feluri sunt localizate in apropierea raului Olanesti, majoritatea fiind inconjurate de spatii verzi. Spre exemplu, izvoarele 16, 17 si 18 se afla in apropierea intersectiei dintre strada Bailor si strada Dr. Bagdazar. Izvoarele 7, 15 si 19 se afla pe raul Olanesti, in apropierea strazii Mihai Eminescu, iar izvorul nr 3 se afla in continuarea strazii Forestierilor, pe traiectoria raului.

Tratamentul impotriva tuturor acestor afectiuni poate sa fie urmat preventiv sau curativ, indiferent de stadiul bolii. Tratamentul cu ape minerale si tratamentul prin kinetoterapie, fizioterapie, aeroterapie, electroterapie, hidroterapie sau fototerapie sunt cele mai des intalnite metode de prevenire si de imbunatatire a starii sanatatii persoanelor care apeleaza la ajutorul specializat din aceasta statiune. Aici, pacientii si turistii vor intalni instalatii pentru baile calde, pentru irigatii vaginale, o sectie de electroterapie, o sectie de tratament cu aerosoli, o sala de cultura medicala, o sala de hidroterapie, facilitati pentru realizarea bailor cu bule si a dusurilor subacvatice, facilitate pentru tratamentele cu ultrasunete, saloane pentru masaj, o sala de sterilizare, 6 cabinete medicale, 8 cabinete de fizioterapie, o sala de fitness si o piscina.

In afara tratamentelor conventionale, in incinta statiunii Olanesti vor fi intalnite si tehnici precum climatoterapia si dietoterapia, fiind utilizate penttru mentinerea sub control a unor afectiuni, sau prevenirea acestora atunci cand pacientul prezinta simptome ingrijoratoare. Asadar, statiunea bogata in resurse pentru recuperarea si tratarea intregului organism ofera, celor interesati, cateva zile pline de relaxare si posibilitatea de a se concentra pe sanatatea lor fizica si mentala. Apele minerale existente aici sunt utilizate si pentru curele interne, astfel incat fiecare persoana va avea posibilitatea de a consuma apa minerala direct de la sursa si de a se bucura de proprietatile vindecatoare ale acesteia, si care au abilitatea de a mentine un sistem imunitar puternic.

Hotelurile din aceasta statiune si, totodata, izvoarele naturale, pun la dispozitie apa minerala prin aprovizionarea la ore fixe. Aceasta statiune balneara este apreciata pentru valoarea acestor ape, dar si pentru mediul natural de care este inconjurata.  

Alte informatii utile despre Baile Olanesti


Informatii utile Baile Olanesti

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!