Viata de noapte si alte metode de divertisment in Dubai

Când vine vorba despre distracție în Dubai, prima întrebare probabil că sună: „se poate bea în Dubai?”. O a doua ar urma invariabil: „există viață de noapte în Dubai?”. Pentru un oraș cu islamul ca religie principală și o lege Sharia recunoscută pentru strictețe, Dubai stă destul de bine la capitolul baruri și viață de noapte, oferind toate categoriile de localuri, de la baruri luxoase la mai puțin formalele Irish Pubs. Viața de noapte în Dubai este restrânsă, de obicei, la ceea ce oferă hotelurile, cele ce dispun de licențele speciale pentru a servi băuturi alcoolice. Însă lucrurile nu stau atât de rău precum vă imaginați, probabil, unii dintre voi.

Viața de noapte în Dubai a cunoscut o revoluție la jumătatea anilor 1990, când în oraș au început să apară barurile și cluburile de inspirație occidentală, într-un număr ceva mai mare. Chiar dacă scena de noapte este restricționată la hoteluri și facilitățile turistice de masă, condițiile sunt asemănătoare cu cele din Europa. De altfel, persoanele ce populează cluburile sunt în mare parte europeni și nord-americani. Joia și vinerea sunt cele mai aglomerate în Dubai, pentru că joi este ultima zi de lucru a săptămânii în Emirate, iar vineri și sâmbătă sunt zilele de weekend.

Nu foarte multe cluburi din Dubai pot concura cu „360º”, cocoțat pe o terasă în la capătul cheilor din zona Jumeirah Hotel, în inima golfului. Așa cum sugerează numele, clubul oferă priveliști spectaculoase ale litoralului din Dubai, cu Burj al Arab pe linia orizontului. O altă locație faimoasă este plaja Nasimi, o întindere artificială de nisip la 7 kilometri distanță în larg. Trilogy, din incinta Souk Madinat Jumeirah, atrage artiști faimoși din întreaga lume, veniți aici pentru a performa live.

O seară fără mari pretenții legate de ținută o puteți petrece în clubul Barasti de pa plaja Mina Seyahi. Muzica este ceva mai conservatoare, cu spații clasice pentru dans, dar și cu o secțiune specializată în muzica de club modernă. Însă cea mai apreciată caracteristică de aici este dansul în picioarele goale pe nisip! Pentru cei cărora le place să petreacă ceva mai devreme, există câteva locații ce cuprind, sub același acoperiș, un restaurant, baruri sau un club - trei exemple ar fi piramidele din Wafi City, Madinat Jumeirah sau faimoasa Walk din Jumeirah Beach Residence (JBR).

Majoritatea cluburilor din Dubai încep să se umple începând cu ora 22:00 și sunt deschise până în jur de ora 3 dimineața. Barurile și puburile închid cu aproximativ 2 ore mai devreme. Marțea este o zi specială pentru femei, cu serate tematice organizate cu dedicație. Femeile pot intra gratuit în mare parte a cluburilor, multe dintre ele oferindu-le chiar și băuturi din partea casei. Câteva dintre localuri găzduiesc petreceri cu tematici feminine duminică seara. Altfel, taxa de intrare este o regulă general uzitată pentru bărbați. Chiar dacă nu trebuie să plătiți neapărat pentru intrarea în sine, există o taxă minimă care să acopere consumația obligatorie și rezervarea unei mese. În cluburile cu muzică live, taxa de intrare este în jur de 200 de dirhami (puțin peste 50 de dolari americani).

Dacă nu sunteți amatori de muzică la volum mare, există și alte forme de divertisment în Dubai, ce nu au neapărat legătură cu viața de noapte, ci mai degrabă cu arta culinară. Orașul este gazda câtorva dintre cele mai bombastice restaurante din lume, așa cum este At.Mosphere, de la etajul 122 al Burj Khalifa, ce-și revendică titulatura de cel mai înalt restaurant din lume. Pentru preparate culinare generoase din bucătăria internațională, vizitați singurul restaurant rotitor din Dubai - Al Dawaar, situat pe acoperișul hotelului Hyatt Regency.

Cina poate fi urmată de un film într-unul din cinematografele de clasă mondială din incinta principalelor malluri din Dubai. Bucurați-vă de cele 14 ecrane din cadrul mallului Emirates sau trăiți experiența 3D oferită de IMAX în mallul Ibn Battuta. Dacă vizitați orașul în perioada răcoroasă (octombrie - mai), vă puteți delecta cu o seară la film în fiecare duminică pe terasa complexului Wafi.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai