Dubai pentru copii

Ar fi greu să ne imaginăm că există vreun hotel respectabil în Dubai care să nu ofere facilități speciale pentru copii - de la spațiile generoase de joacă la ariile tematice sau servicii dedicate îngrijirii celor mici. Cu o reputație de capitală a shoppingului și destinație favorită pentru mulți dintre milionarii lumii, Dubai nu pare, la prima vedere, orașul în care să-ți plimbi copiii. Însă după o foarte scurtă cercetare, atracțiile pentru copii ies la iveală la tot pasul, cu nenumărate posibilități de distracție. De la parcurile acvatice și chiar schi într-un dom acoperit, la locurile de joacă și spațiile interactive dotate cu ultimele apariții în materie de tehnologie, putem spune că Dubai și cultura sa arabă poate oferi surprizele cele mai plăcute chiar și pentru copii.

Dacă aveți copii între 2 și 15 ani, o să adore pur și simplu Orășesul Copiilor (Children's City). A fost primul centru educațional dedicat copiilor din Emiratele Arabe Unite și este înțesat de un număr extraordinar de atracții pentru copii: spații tematice dedicate naturii, culturii internaționale, un atelier, un centru pentru adolescenți, un planetarium și o zonă dedicată explorării spațiului, un centru al comunicațiilor și al computerelor, locuri de joacă, un teatru și multe, multe altele.

Parcuri și malluri în Dubai

De la parcurile acvatice la locurile de joacă și oazele înverzite, Dubai va avea grijă de orice copil. Plajele sunt și ele fantastice, însă aveți grijă la temperaturile de afară și insolație. Alegerile sunt practic, nelimitate când vine vorba despre parcuri tematice: Wonderland și Splashland în Al Gharhoud din orașul vechi (Bur Dubai), Wild Wadi în Jumeirah Beach Hotel sau Dubai Creek Park. Nu duceți lipsă nici de parcurile clasice, precum Safa, Mamzar, Al Barsha, Mushrif, Za'Abel, Satwa sau Umm Sequiem, locuri în care puteți merge fără probleme la o plimbare relaxantă și răcoroasă în familie, cu alternative de distracție mai mult decât sustenabile în fiecare dintre ele.

Pentru că este puțin probabil să beneficiați de vreo fărâmă de răcoare în aer liber, dar mai ales atunci când devine sufocant, la temperaturi de 45 de grade Celsius, părinții vor alege, fără îndoială, spațiile protejate, unde aerul condiționat a luat locul de mult timp faimoaselor turnuri de vânt, instalațiile tradiționale nemecanizate folosite pe vremuri. Pot chiar apela la magia cumpărăturilor, mai ales că majoritatea complexurilor comerciale din Dubai beneficiază de locuri de joacă special amenajate pentru copii, iar cel mai mare mall al lumii (sau cel puțin așa pretinde) - Dubai Mall -, dispune de un parc tematic SEGA și un centru („edu-tainment”) pentru copii precum KidZania.

Ski Dubai și zăpadă în mijlocul deșertului

Un alt mall de importanță capitală pentru părinții însoțiți de copii este incredibilul Emirates Mall, unde alături de sutele de magazine și restaurante, descoperim pârtiile de schi, amenajate pe zăpadă autentică. Cu un așa succes, nu este de mirare faptul că incinta poate deveni extrem de aglomerată pe alocuri - vă recomandăm să încercați rezervarea în avans a lecțiilor de schi sau snowboard, activități derulate de cei mai buni instructori. Toboganele pe gheață, turnurile numai bune pentru cățărări, bulgării gigantici de zăpadă și săniușul, toate animate deseori de cei câțiva pinguini lăsați liber din spațiile special amenajate pentru a mima atmosfera unei destinații veritabile de iarnă.

Prin urmare, Dubai este și pentru copii, la fel cum este pentru adulți. Poate cea mai bună modalitate de a descoperi și alte facilități dedicate celor mici este să întrebați la recepția hotelului în care sunteți cazați. Există zeci, poate sute de alte posibilități de a oferi copiilor aventura de vacanță mult visată, în timp ce părinții se pot bucura, în liniște, de timpul lor împreună.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai