Destinatia balneo-climaterica din Covasna, o zona complexa, plina de naturalete

Statiunea Covasna este considerata un izvor de sanatate, plin de naturalete si de remedii simple care faciliteaza recuperarea in urma dobandirii unor afectiuni ale organismului.  Aici, la poalele Muntilor Vrancei, la doar 35 de km de Sf Gheorghe, cele mai frecvente afectiuni pot fi tratate cu ajutorul apelor minerale. Aici pot fi tratate afectiunile cardiovasculare, afectiunile tubului digestiv, cele metabolice sau afectiunile ginecologice. In afara de tratarea afectiunilor curente, pacientii pot beneficia si de tratamente de profilaxie sau de recuperare, prin care pot preveni anumite boli sau cu ajutorul carora se vor reface in urma unor interventii serioase.

Cele mai importante izvoare cu apa minerala din Covasna sunt Izvorul Elvira, izvorul Kati si Izvorul de langa Scoala. Izvorul Elvira este situat in parcul central, continand doua izvoare reunite  care au fost exploatate si inainte de 1989. Adancimea primului izvor este de 75 de metri, iar apa acestuia contine cloruri, sodiu, este hipotona, carbogazoasa, bicarbonata, feruginoasa, fiind recomandata in cazul afectiunilor gastro-intenstinale. Izvorul Kati este localizat in fata hotelului Hefaistos, iar apa acestuia este bicarbonata, sodica, hipotona, cu continut de clor si carbogazoasa si este recomandata in cazurile de enterocolita. Izvorul de langa Scoala se afla in spatele hotelului Cerbul si al hotelului Caprioara. In apropierea acestora se afla si liceul “Korosi Csoma Sandor”. Apa acestui izvor are proprietati sodice, feruginoase, bicarbonate, clorurate si are un continut de sodiu. De asemenea, este carbogazoasa si hipotona. Un alt izvor care nu curge permanent, insa are o importanta majora, este si Izvorul de langa Paraul Covasna, care are o apa feruginoasa, sulfuroasa si bicarbonata.

Turistii interesati de descoperirea imprejurimilor se pot destinde vizitand atractii precum Vila lui Ceausescu, situata in Valea Zanelor, loc in care liderul Romaniei dinainte de 1989 a petrecut o singura noapte. Mocanita este una dintre cele mai populare atractii din aceasta zona, oferind turistilor peisaje rare din interiorul muntilor si oferindu-le posibilitatea de a se intoarce in timp. Balta Dracului este un alt simbol al Covasnei. Aici au avut loc eruptii de noroi si de gaze in trecut, ultima eruptie fiind inregistrata in anul 1984. Terenul cu plan inclinat este unic in Romania si este localizat la jumatatea distantei dintre Covasna si Comandau, pe linia ferata. Persoanele pasionate de drumetii se pot bucura de vizite la Cetatea Ilenei Cosanzene, situata la 3 km distanta de centrul orasului, pe culmea padurii Miske. Potecile turistice sunt marcate in aceasta zona, iar traseele variaza ca si durata intre o ora si o zi de mers pe jos.

Cel mai scurt traseu care poate fi realizat in aceasta zona este cel de o ora care porneste de la pusta lui Szemerke catre Korosi – Koz. Un traseu extrem de frumos incepe din Valea Zanelor, continua inspre Cetatea Zanelor, ajunge la Pusta lui Garadics si Szemerke, continua in Ocol si pe langa calea ferata cu plan inclinat si ajunge din nou in Valea Zanelor, avand o durata aproximativa de o jumatate de zi. O durata de 6 ore are si traseul care porneste din Valea Pescarilor, continua prin stejar Curat si pe poteca marcata cu albastru spre Koro-Berc. Cel mai lung traseu care dureaza o zi porneste din Valea Zanelor, continua cu Pilis, Covasna, Basca mare si Varful Lacauti, ajungand in punct albastru. 

Alte informatii utile despre Covasna


Informatii utile Covasna

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!