Orasul vechi - Bur Dubai

În partea de sud-vest a golfului, cu emiratul Shariah în nord și cartierele Satwa, Jumeirah și Umm Suqeim în vest și sud, veți găsi districtul de afaceri al Dubaiului, Bur Dubai. Povestea de succes a districtului începe cu satul pescăresc ce reușea să genereze suficiente venituri pentru a hrăni tot orașul, într-o perioadă în care exploatările de petrol nu erau nici în stadiul de proiect. Astăzi, Orașul Vechi al Dubaiului (sau Bur Dubai) este o combinație armonioasă între vechi și nou, întărindu-și statutul de centru financiar.

Pe vremuri o zonă acoperită parțial de nisip, punctată de palmierii „barasti” și populată de pescari, Bur Dubai este astăzi un centrul comercial aglomerat, cu magazine și clădiri moderne, restaurante de clasă și complexe rezidențiale apreciate. Bur Dubai este cunoscut pentru produsele electronice și textile, găsite mai ales de-a lungul străzilor Al Fahedi și „Bank” - aviz amatorilor de chilipiruri electronice și electrocasnice. Magazinele de IT sunt pline până la refuz de echipamente de ultimă generație, iar Meena Bazaar oferă o mulțime de buticuri cu îmbrăcăminte, unde puteți alege dintr-o gamă fantastică de produse textile, de la mătăsuri exotice și brocarturi la țesături fine, din lână de calitate.

Fostul palat al șeicului Saeed Al Maktoum, construit în 1896, este o atracție obligatorie. A fost restaurat în totalitate, permițând astfel oaspeților să se bucure de arhitectura arăbească uluitoare. Un alt obiectiv turistic de primă clasă este Muzeul Dubai găzduit în incinta fostului fort Al Fahidi. Pentru a cunoaște mai bine vechiul Dubai, îndreptați-vă spre vechiul district Bastakya. Străduțele înguste vă vor aminti de zilele în care vechile turnuri de vânt răcoreau rezidenții orașului, la momentul în care electricitatea era încă un vis frumos.

Faimosul golf Dubai ocupă o întreagă latură a districtului Bur Dubai, separându-l de districtul comercial Deira. O plimbare de-a lungul apei, în direcția districtului Al Fahidi, vă poartă printre restaurantele „al fresco”, în preajma cărora puteți face cumpărături și privi în liniște traficul de ambarcațiuni tradiționale, cunoscutele „dhow”, și „abra”.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai