Oferte sejur Egipt cu avionul


Caută Egipt:


Principalele zone turistice din Egipt.

Oferte Cazare si Sejur Hurghada Click pentru oferte

Hurghada

Oferte sejururi la 218 Hoteluri din Hurghada
Oferte Cazare si Sejur El Gouna Click pentru oferte

El Gouna

Oferte sejururi la 3 Hoteluri din El Gouna
Oferte Cazare si Sejur Sharm El Sheikh Click pentru oferte

Sharm El Sheikh

Oferte sejururi la 1 Hoteluri din Sharm El Sheikh

Tipuri de vacante pentru Egipt.Egipt, țară arabă din nordul Africii, dominata de vechea sa istorie, este locul unde anual isi petrec aici un frumos sejur, peste 12 milioane de turisti, dornici fiind sa sa faca excursii la piramidele antice, invaluite in mister.

Egiptul se numără printre destinaţiile de vacanta, favorite ale românilor care doresc sa-si petreaca o vacanţa în afara ţării, însă turiştii care îşi doresc să efectueze un sejur aici, trebuie să îşi pună deoparte bani pentru bacşişuri.

Egipt, locul unde se găsesc cele mai spectaculoase construcţii antice, este destinaţie turistică supremă, locul unde trebuie facute excursii, pentru a putea vizita numeroase monumente, puncte importante din aceasta tara. Dintre obiectivele turistice cele mai vizitate, sunt capitala Cairo şi împrejurimile Gizeh (Giza), Saqqara, Abusir, Dahshur, Heliopolis, Memphis, oaza Faiyum, cu numeroase temple, piramide, dintre care amintim “Marile Piramide” — cele ale lui Kheops (“Marea Piramidă” — considerată una dintre Cele şapte minuni ale Lumii Antice, este cea mai veche dintre acestea), piramida în trepte a lui Djoser; Marele Sfinx de la Gizeh ( statuia întruchipând un leu cu cap de om), palate şi muzee; zona Luxor-Karnak şi împrejurimile (Teba sau Theba, Valea Regilor, Valea Reginelor, Templul lui Seti I), cu palate, vestite temple, ale faraonilor (aici, a fost descoperit mormântul lui Tutankhamon), Muzeul Mumificării din Luxor, Coloşii lui Memnon (statui uriaşe, din piatră, ce îl reprezintă pe faraonul Amenhotep al III-lea); zona Assuan-Abu Simbel, cu mari temple (Abu Simbel — cu masivele statui de piatră ale faraonului Ramses II şi ale soţiei sale, Nefertari); oraşul Alexandria (cu “Bibliotheca Alexandrina”) şi împrejurimile, unde se află vestigii romane, greceşti; staţiunile de pe ţărmul mediteranean (Marsa Matruh); oaze, precum Kharga sau Siwa, cu vestigii romane, ; staţiunile de la Marea Roşie — Hurghada, pe ţărmul african, Dahab, Nuweiba, Sharm el-Sheikh, pe ţărmul asiatic al Penisulei Sinai. Un alt obiectiv important este Muntele Sinai, unde se găseşte Mănăstirea Sf. Ecaterina, una dintre cele mai vechi mănăstiri creştine din lume.

Cel de-al doilea oraş ca mărime este Alexandria, urmate fiind de Giza, Shubra El-Kheima, Port Said, Suez, Luxor, Mansoura, Tanta, Assiut, Assuan, etc. Cultura, istoria si obiectivele turistice, fac dintr-o vacanţă în “Țara Faraonilor” o experienţă cu adevărat unică.

Capitala tarii, Cairo, important centru cultural al lumii arabe, cel mai mare oraş din Africa, este localizat în nord-estul statului, pe malul celui mai lung fluviu din lume, Nil - locul ideal pentru croaziere, ocazie cu care poti să savura frumusețea Nilului.

Fluviul Nil, ce străbate tara pe o distanţă de 1.530 km, (fără să primească vreun afluent), si pe care se pot face croaziere minunate, se varsă în Mediterana, la nord de Cairo, printr-o frumoasa deltă. Cruaziera pe Nil, te poate face sa te simti, precum faraonii care duc ofrande zeilor. Gandul ca poti vizita templele Karnak și Luxor, ambele impresionante, cu obeliscuri de 20 - 30 m, statui uriașe și foarte multe informații lăsate de egiptenii antici în hieroglifele de pe pereți, toate demonstrand forța acestei culturii străvechi.Tot prin intermediul cruazierii pe Nil, poti vizita si Valea Regilor, locul unde faraonii s-au ingropata cu toata avutia lor. In total sunt 63 de morminte, printre care si mormantul lui Tuthankamon. Vasul de croazieră se poate indrepata si spre Esna, apoi către Edfu.

Desertul Libian, ce se întinde la vest de Nil, cu altitudini cuprinse între 200-500 m, atinge însă 1800 m în Gilf el Kebi, ocupa trei sferturi din suprafaţa Egiptului.

Clima este subtropicală pe litoralul Mării Mediterana și în delta Nilului, cu valori medii de 16 °C iarna și 24 °C vara. Precipitațiile sunt scăzute și cad îndeosebi în timpul iernii: 322 mm la Alexandria și numai 160 mm la Cairo. La sud de capitală clima este tropical-deșertică cu precipitații aproape inexistente și valori ridicate ale temperaturilor.

Moneda folosita in Egipt: Lira egipteana;

Documente necesarepentru efecturea unui sejur in Egipt: pasaport si viza care se obtine in aeroport.

În Egipt, zilele de vineri şi sâmbătă sunt zile nelucrătoare.

Temperatura Hurghada

Temperatura Sharm El Sheikh

Harta Egipt

Harta Egipt Sejur Sharm El Sheik Sejur Hurghada