Oferte sejur Egipt cu avionul


Caută Egipt:


Principalele zone turistice din Egipt.

Oferte Cazare si Sejur Hurghada Click pentru oferte

Hurghada

Oferte sejururi la 674 Hoteluri din Hurghada
Oferte Cazare si Sejur Sharm El Sheikh Click pentru oferte

Sharm El Sheikh

Oferte sejururi la 377 Hoteluri din Sharm El Sheikh

Tipuri de vacante pentru Egipt.Egipt, tara araba din nordul Africii, dominata de vechea sa istorie, este locul unde anual isi petrec aici un frumos sejur, peste 12 milioane de turisti, dornici fiind sa sa faca excursii la piramidele antice, invaluite in mister.

Egiptul se numera printre destinatiile de vacanta, favorite ale românilor care doresc sa-si petreaca o vacanta în afara tarii, însa turistii care îsi doresc sa efectueze un sejur aici, trebuie sa îti puna deoparte bani pentru bacsisuri.

Egipt, locul unde se gasesc cele mai spectaculoase constructii antice, este destinatie turistica suprema, locul unde trebuie facute excursii, pentru a putea vizita numeroase monumente, puncte importante din aceasta tara. Dintre obiectivele turistice cele mai vizitate, sunt capitala Cairo si împrejurimile Gizeh (Giza), Saqqara, Abusir, Dahshur, Heliopolis, Memphis, oaza Faiyum, cu numeroase temple, piramide, dintre care amintim “Marile Piramide” — cele ale lui Kheops (“Marea Piramid?” — considerata una dintre Cele sapte minuni ale Lumii Antice, este cea mai veche dintre acestea), piramida în trepte a lui Djoser; Marele Sfinx de la Gizeh ( statuia întruchipând un leu cu cap de om), palate si muzee; zona Luxor-Karnak si împrejurimile (Teba sau Theba, Valea Regilor, Valea Reginelor, Templul lui Seti I), cu palate, vestite temple, ale faraonilor (aici, a fost descoperit mormântul lui Tutankhamon), Muzeul Mumificarii din Luxor, Colosii lui Memnon (statui uriase, din piatra, ce îl reprezinta pe faraonul Amenhotep al III-lea); zona Assuan-Abu Simbel, cu mari temple (Abu Simbel — cu masivele statui de piatra ale faraonului Ramses II ai ale sotiei sale, Nefertari); orasul Alexandria (cu “Bibliotheca Alexandrina”) si împrejurimile, unde se afla vestigii romane, grecesti; statiunile de pe tarmul mediteranean (Marsa Matruh); oaze, precum Kharga sau Siwa, cu vestigii romane, ; statiunile de la Marea Rosie — Hurghada, pe tarrmul african, Dahab, Nuweiba, Sharm el-Sheikh, pe tarmul asiatic al Penisulei Sinai. Un alt obiectiv important este Muntele Sinai, unde se gaseate Manastirea Sf. Ecaterina, una dintre cele mai vechi manastiri crestine din lume.

Cel de-al doilea oras ca marime este Alexandria, urmate fiind de Giza, Shubra El-Kheima, Port Said, Suez, Luxor, Mansoura, Tanta, Assiut, Assuan, etc. Cultura, istoria si obiectivele turistice, fac dintr-o vacanta în “tara Faraonilor” o experienta cu adevarat unica.

Capitala tarii, Cairo, important centru cultural al lumii arabe, cel mai mare ora? din Africa, este localizat în nord-estul statului, pe malul celui mai lung fluviu din lume, Nil - locul ideal pentru croaziere, ocazie cu care poti sa savurezi frumusetea Nilului.

Fluviul Nil, ce strabate tara pe o distanta de 1.530 km, (fara sa primeasca vreun afluent), si pe care se pot face croaziere minunate, se varsa în Mediterana, la nord de Cairo, printr-o frumoasa delta. Cruaziera pe Nil, te poate face sa te simti, precum faraonii care duc ofrande zeilor. Gandul ca poti vizita templele Karnak si Luxor, ambele impresionante, cu obeliscuri de 20 - 30 m, statui uriase si foarte multe informatii lasate de egiptenii antici în hieroglifele de pe pereti, toate demonstrand forta acestei culturii stravechi.Tot prin intermediul cruazierii pe Nil, poti vizita si Valea Regilor, locul unde faraonii s-au ingropata cu toata avutia lor. In total sunt 63 de morminte, printre care si mormantul lui Tuthankamon. Vasul de croazier? se poate indrepata si spre Esna, apoi catre Edfu.

Desertul Libian, ce se întinde la vest de Nil, cu altitudini cuprinse între 200-500 m, atinge însa 1800 m în Gilf el Kebi, ocupa trei sferturi din suprafata Egiptului.

Clima este subtropicala pe litoralul Marii Mediterana si în delta Nilului, cu valori medii de 16 °C iarna ?i 24 °C vara. Precipita?iile sunt scazute si cad îndeosebi în timpul iernii: 322 mm la Alexandria si numai 160 mm la Cairo. La sud de capitala clima este tropical-desertica cu precipitatii aproape inexistente si valori ridicate ale temperaturilor.

Moneda folosita in Egipt: Lira egipteana;

Documente necesarepentru efecturea unui sejur in Egipt: pasaport si viza care se obtine in aeroport.

În Egipt, zilele de vineri ?i sâmb?t? sunt zile nelucratoare.

Temperatura Hurghada

Temperatura Sharm El Sheikh

Harta Egipt

Harta Egipt Sejur Sharm El Sheik Sejur Hurghada