Clima Dubai si cand sa vizitam

Atunci când trebuie să ne confruntăm cu temperaturi extreme, așa cum întâlnim în Orientul Mijlociu, cea mai bună perioadă este și cea mai răcoroasă. Clima Dubai prezintă două sezoane: cel cald și cel fierbinte. Lăsând gluma la o parte, lunile de iarnă aduc după sine zile însorite și climatul perfect pentru plajă. Este și vârful sezonului turistic, lunile în care plaja Jumeirah este destul de aglomerată. Puteți evita mulțimile de turiști în timpul lunilor de vară, însă fiți pregătiți pentru temperaturi ce depășesc deseori 40 de grade Celsius.

Perioada octombrie - aprilie / cea mai potrivită perioadă pentru un sejur în Dubai

Temperaturile medii din timpul zilei se încadrează între 22 și 32 de grade Celsius, transformând aria din jurul Golfului Persic în destinația preferată a iubitorilor de plajă și soare din întreaga lume. Deși ceva mai aglomerat, dacă vă ocupați de rezervare din timp, n-o să trebuiască să vă goliți buzunarele pentru un sejur. Precipitațiile sunt prezente, însă în volum nesemnificativ, cu câteva reprize disparate de ploaie.

Mai - septembrie / sezonul fierbinte

Nu este deloc surprinzător că Dubai se golește efectiv în timpul lunilor de vară. În această perioadă, temperaturile coboară rar sub 37 de grade Celsius și chiar dacă precipitațiile sunt fenomene rare, nivelul de umiditate depășește 90%, făcând căldura și mai greu de suportat. Clima în Dubai din perioada verii face orice activitate în aer liber aproape imposibilă. Pentru a vă proteja de razele arzătoare ale soarelui, încercați să stați cât mai mult timp în incinta resorturilor sau facilităților turistice de la tot pasul. Partea bună este că nu trebuie să căutați prea mult o cameră liberă la hotel, iar prețurile sunt substanțial mai mici.

Când să mergem în Dubai?

Majoritatea evenimentelor sunt organizate în lunile de iarnă. Anul nou islamic se sărbătorește în noiembrie, faimoasa cursă de cămile are loc în același interval - octombrie / aprilie -, festivalurile muzicale și de film au loc în decembrie sau februarie. Cu excepția festivalului de vară, desfășurat între iunie - august și a Ramadanului - dintre iulie și august -, cele mai multe evenimente se organizează în timpul sezonului suportabil, cea mai bună perioadă pentru un sejur în Dubai. O parte din facilitățile turistice sunt închise în timpul Ramadanului, sărbătoarea sfântă musulmană. În această perioadă, vizitatorii trebuie să se abțină de la mâncatul, băutul și fumatul în public, de la răsărit până la asfințit, deși multe dintre hoteluri servesc în continuare turiștii în restaurantele din incintă.

Alte informatii utile despre Dubai


Informatii utile Dubai


Obiective turistice Dubai