Pelerinaje 2020-2021
Oferte circuite in Grecia Click pentru Circuite

GreciaPelerinaje - o vacanţă pentru incarcare spirituala

Pelerinaje

Pelerinajele au avut de-a lungul veacurilor o influență benefică asupra vieții persoanelor și popoarelor, contribuind la întărirea și înnoirea vieții religioase, au consolidat identitatea și unitatea spirituală a comunităților umane dintr-o regiune, au contribuit la apropierea între Biserici naționale diferite și între grupuri etnice diferite, au contribuit la îmbogățirea culturii popoarelor și au imprimat civilizației umane dinamica progresului spiritual, căutarea sacrului și a vieții veșnice.

Un pelerinaj in Israel este pelerinajul pe care orice om trebuie sa-l faca cel putin o data in viata

Pelerinajul este un memorial-vizual al locurilor unde s-a arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru oameni și prin oameni. Pelerinul vrea să atingă locul sfânt sau moaștele sfântului în care și prin care s-a arătat prezența sfințitoare a lui Dumnezeu, într-un mod deosebit de intens, pentru ca el, pelerinul, să-și intensifice credința și iubirea sa pentru Dumnezeu. Cu alte cuvinte, pelerinajul se face pentru a intensifica rugăciunea și viața spirituala în general.

Pelerinajul este adesea un act spiritual de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El, fiind un act de asceză sau nevoință și o ofrandă de recunoștință.

Pelerinajul religios este o căutare în lumea aceasta a ceea ce nu este din lumea aceasta, fiind o constanta a umanitatii.

Pentru creștinii ortodocși, un pelerinaj reprezinta o călătorie sau o căutare cu o mare încărcătură morală pentru credința și convingerile ortodoxe

Pelerinajul are motivații multiple și semnificații spirituale profunde când este trăit intens și înțeles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc să viziteze și să venereze locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moaștele sfinților, icoane făcătoare de minuni sau locuri unde trăiesc duhovnici smeriți.

Pelerinajul se face pentru a intensifica rugăciunea și viața spirituala în general.

Pelerinajul cuprinde și un act de pocăință pentru păcate, fiind completat cu mărturisirea păcatelor și cu rugăciuni de iertare pentru mântuirea sufletului.

Pelerinajul poate fi motivat și de o dorință puternică de a primi ajutorul lui Dumnezeu spre a realiza o lucrare importanta sau a primi vindecarea de o boală trupească sau sufletească.

Semnificațiile spirituale profunde ale pelerinajului arată în același timp folosul său spiritual atât pentru viața personală a pelerinului, cât și pentru viața Bisericii în general…