Ce trebuie sa stim cand suntem cazati in Olimp
Statiunea Olimp este o localitate componentă a municipiului Mangalia din județul Constanța, Dobrogea, România. A fost construita in 1973 ca o statiune exclusivista si eleganta destinata doar celor mai de vaza oameni, fiind in trecut cea mai scumpa si mai frumoasa statiune de pe litoral.
Statiunea abunda in spatii verzi bine ingrijite care "ascund" hoteluri, vile si restaurante. Fata de alte statiuni ale litoralului romanesc, Olimp este o locatie linistita, propice pentru relaxare.
Cum e plaja in statiunea Olimp
Plaja din Olimp are un aspect diferit fata de cea din Neptun si asta se datoreaza golfurilor care o brazdeaza din loc in loc.
Plaja este mai lata in partea de nord, in zona Complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, si se ingusteaza treptat catre zona de sud, acolo unde este marginita de o faleza inalta care oferă o panoramă frumoasă asupra Mării Negre, iar plaja este aglomerata în tot timpul sezonului estival. Anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele.
Plaja stațiunii Olimp are două caracteristici : cea din partea de sud spre Neptun este o plajă îngustă, mărginită de o faleză destul de înaltă. Urmează o porțiune de plajă sălbatică între Olimp, 23 August și Tuzla care nu este frecventată de turiști, exceptând grupurile de nudiști, plaja fiind mai lată dar neamenajată.
Conditii de cazare in statiunea Olimp
Hotelurile din Olimp sunt inconjurate de spatii verzi care asigura in timpul verii un aer curat si racoros. O parte dintre ele sunt chiar "ascunse" in desisul verde, asigurand intimitate si linistea turistilor.
In statiune va stau la dispozitie hoteluri de 4 stele, 3 stele si 2 stele. Dintre hotelurile clasificate la 4 stele se remarca: Hotel Cocor. Majoritatea hotelurilor de 3 stele prezente in statiunea Olimp au fost renovate in ultimii ani si ofera conditii de cazare si servicii foarte bune: Hotel Majestic, Hotel Pam Beach Resort & Spa, Hotel Lacul Racilor.
Toate aceste hoteluri au fost construite inainte de ani '90, insa au fost imbunatatite de-a lungul timpului. De remarcat este ca hotelurile de 2 stele din statiunea Olimp sunt grupate in trei ansambluri hoteliere tematice. Unul dintre ele poarta nume de orase: Hotel Arad, Hotel Sibiu, Hotel Craiova, Hotel Slatina, un al doilea are o arhitectura interesanta si cuprinde Hotelurile Amfiteatru, Panoramic si Belvedere, iar al treilea cuprinde hoteluri ale caror nume amintesc de provinciile romanesti: Hotel Banat, Hotel Moldova, Hotel Crisana, Hotel Maramures, etc.
Unde putem manca in statiunea Olimp
In statiunea Olimp gasim terase si restaurante cu specifice diferite, avand meniuri bogate cu preparate traditionale si internationale.
Trebuie sa stii ca poti sa te bucuri de terase si baruri direct pe plaja. Acestea pun la dispozitia turistilor o gama larga de bauturi si mancaruri iar ei se pot bucura o zi intreaga de razele soarelui.
Popasul Pescarilor se inscrie, cu succes, pe lista celor mai vechi restaurante cu specific pescaresc, aflate in partea de sud a litoralului. Esti asteptat cu preparate din peste proaspat, de o savoare deosebita.
Baze de tratament in statiunea Olimp
Centrele de cura balneara si relaxare aflate la hotel Cocor 4* si 2 D 3*, ofera o selectie de tratamente de la cele traditionale pana la cele contemporane.
Factorii naturali, bogati in aerosoli salini si radiatii solare sunt cei care contribuie la vindecarea rapida a unor afectiuni reumatismale degenerative, boli reumatismale inflamatorii, boli diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, dereglari endocrine, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.
Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Olimp
Statiunea Olimp este si un punct de plecare pentru a vizita diferite zone de interes turistic (turul litoralului românesc, excursii în Delta Dunării, excursii la ruinele vechii cetăți Histria, secolul VII i.e.n., podgoriile Murfatlar, monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi etc.). De asemenea, se organizează excursii pe litoralul bulgăresc al Mării Negre (Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna). Parc dendrologic (cedrii, chiparoși, pini, stejari, tei, mesteceni etc.).