Ce trebuie sa stim cand suntem cazati in Neptun
Statiunea Neptun este una dintre cele șase stațiuni de pe litoralul românesc situate în arealul Comorova din raza orașului Mangalia. Olimpul, a cărui construcție a fost terminată în 1972, reprezintă cartierul nordic al stațiunii Neptun.
Stațiunea Neptun se află in extremitatea sud-estică a Romaniei, într-o zonă cu o vegetație relativ bogată, pădurea Comorova, pe țărmul Mării Negre, la 10 km nord de orașul Mangalia și la 38 kilometri de Constanța ,pe sosea.
Amplasata intr-un cadrul natural foarte frumos, marginita de padurea Comorova la vest si Lacul Neptun la est, statiunea Neptun nu si-a pierdut farmecul si eleganta de altadata.
Cum e plaja in statiunea Neptun
Plaja din Neptun are o latime ce variaza de la 30 la 100 de metri. Plaja este marginita de garduri din stuf, iar pe alocuri de magazine si terase. Tot pe plaja este amenajat si Punctul de Salvamar deschis pe durata intregului sezon.
Cea mai cunoscuta portiune a plajei se numeste "La Steaguri" si este una dintre cele mai frumoase plaje ale litoralului romanesc. Iubitorii sporturilor pe nisip trebuie sa stie ca pe plaja sunt amenajate terenuri de volei si fotbal.
Plaja din Neptun se invecineaza cu cea din Jupiter la sud si cu cea din Olimp la nord, insa intrerupta din cauza prezentei in aceasta zona a vilelor apartinand Protocului de Stat.
Conditii de cazare in statiunea Neptun
Statiunea Neptun prin pozitia pe care o are, prezinta o particularitate in ceea ce priveste asezarea hotelurilor. Datorita lacurilor Neptun I si Neptun II nici un hotel nu este construit direct pe plaja. Turistii nu sunt deranjati de acest amanunt, fiind incantati de vegetatia bogata a statiunii.
In Neptun va stau la dispozitie hoteluri de 4 stele, 3 stele si 2 stele. Dintre hotelurile clasificate la 4 stele se remarca: Hotel Insula, Hotel Shine. Majoritatea hotelurilor de 3 stele prezente in statiunea Neptun au fost renovate in ultimii ani si ofera conditii de cazare si servicii foarte bune: Hotel Recif, Hotel Sara, Hotel Doina, etc.. Ultimul dintre ele are o baza de tratament moderna, care functioneaza intreg anul.
Unde putem manca in statiunea Neptun
Statiunea Neptun abunda in terase si restaurante cu specifice diferite, avand meniuri bogate cu preparate traditionale si internationale, majoritatea fiind concentrate pe strada principala.
In centrul statiunii Neptun se remarca restaurantul-pizzerie Antik, format in principal dintr-o terasa frumos amenajata cu verdeata si flori. Antik este un loc aparte in care va puteti rasfata cu preparate pline de savoare din bucataria italiana si alte bucatarii internationale. Ca nota distinctiva, restaurantul dispune de un salon amenajat in stil traditional tataresc unde puteti servi cafea la nisip, suberek (placinta traditionala cu carne), ayran (celebrul iaurt cu apa si sare) si nelipsita narghilea.
Baze de tratament in statiunea Neptun
Plaja din Neptun este propice pentru aerohelioterapie, talasoterapie si impachetari cu namol rece. In baza de tratament a hotelului Doina se pot trata boli reumatismale degenerative, boli reumatismale inflamatorii, boli diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, dereglari endocrine, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.
Policlinica functioneaza in regim permanent si dispune de instalatii moderne si medici specializati. In incinta clinicii exista cabinete de electroterapie, kinetoterapie si hidroterapie, inhalatii si aerosoli, impachetari cu namol cald, sali de gimnastica, saloane pentru masaj, geriatrie, precum si un bazin cu apa de mare incalzita.
Factorii de cură naturală sunt clima marină bogată în aerosoli salini și radiații solare, apa de mare clorată, sulfatată, sodică, magneziană și hipotonică (grad de mineralizare: 15,5 gr.), izvoarele de ape sulfuroase mezotermale (22-27 grade Celsius), și nămolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol.
Clima marină este caracterizată de veri fierbinți (temperatura medie în luna iulie depășeste 22 grade), majoritatea zilelor fiind însorite (soarele strălucește 10-12 ore pe zi), și ierni blânde cu ninsori slabe (temperatura medie în luna ianuarie este de 0 grade). Temperatura medie anuală este de 11,2 grade Celsius, iar precipitațiile sunt reduse (sub 400 mm anual).
Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Neptun
Printre posibilitatile de agrement se numără un cinema în aer liber, Teatrul de Vară, Bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, două terenuri de minigolf, un parc de distracții, facilitățile pentru sporturi nautice și un sat de vacanță. Restaurantele oferă o bogată varietate de preparate culinare autohtone, specialități din pește și programe folclorice. Există posibilități diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun.
Statiunea Neptun este si un punct de plecare pentru a vizita diferite zone de interes turistic (turul litoralului românesc, excursii în Delta Dunării, excursii la ruinele vechii cetăți Histria, secolul VII i.e.n., podgoriile Murfatlar, monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi etc.). De asemenea, se organizează excursii pe litoralul bulgăresc al Mării Negre (Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna). Parc dendrologic (cedrii, chiparoși, pini, stejari, tei, mesteceni etc.).