Oferte sejur cazare Eforie Sud Litoral - Romania 2019

Comparam preturile pentru  Eforie Sud  de la TourOperatori si va oferim cel mai bun Pret!

× Nu așteptati sa crească prețurile! Profitați de ultimele camere disponibile!
Nu exista nici o oferta disponibila pentru Eforie Sud / cu filtrele selectate

Mai multe informatii despre Eforie Sud

Eforie Sud Eforie Sud este o statiune estivala de mici dimensiuni, pozitionata in sudul litoralului, la aproximativ 18 kilometri de municipiul Constanta, intre Eforie Nord si Tuzla. Avand de o parte Marea Neagra si de cealalta parte Lacul Techirghiol, Eforie Sud este o statiune linistita, cu mult spatiu verde, unde factorii naturali din zona, soarele, namolul si apa sarata, sunt folositi in beneficiul sanatatii turistilor.

Despre istoricul statiunii Eforie Sud

Istoria statiunii Eforie Sud se leaga de cea a localitatii vecine, statiunea Eforie Nord, cu care formeaza o unitate administrativa. Bazele statiunii au fost puse in anul 1894, atunci cand organizatia Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit in zona un sanatoriu balneoclimateric. Cinci ani mai tarziu, in 1899, alaturi de sanatoriu se ridica, pe malul marii, primul hotel din zona, denumit Hotel Movila, astazi Hotel Parc. Tot in acea perioada, pe malul lacului Techirghiol s-au amenajat Baile Movila. In acest fel a luat nastere statiunea Movila-Techirghiol. Incepand cu anul 1920 in zona sunt construite numeroase vile, resedinte si case de vacanta ale elitelor vremii. De-a lungul timpului, statiunea a mai purtat si denumirea de Carmen Sylva sau Vasile Roaita. Pana in anul 1933 statiunea Eforie a apartinut de localitatea Techirghiol.

Cum e plaja in statiunea Eforie Sud

Plaja din statiunea Eforie Sud nu este una foarte generoasa. Ea are doar 2 kilometri. Din cauza eroziunii permanente, plaja statiunii s-a restrans considerabil in ultimele decenii, ajungand sa fie foarte ingusta in multe dintre portiunile sale. Faleza statiunii este una inalta, iar accesul catre plaja se face pe scari. Fenomenul de eroziune a afectat si faleza, care s-a prabusit in unele portiuni. Pentru a proteja faleza statiunii, autoritatile locale au demarat proiecte de consolidare a acesteia.

Conditii de cazare in statiunea Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud ofera locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni, majoritatea amplasate in apropiere sau chiar pe faleza din statiune. Multe dintre locurile de cazare ale statiunii sunt disponibile in hoteluri de 2 stele, construite in perioada comunista si nerenovate: Hotel Magura, Hotel Suceava, Hotel Crisana, Hotel Riviera, Hotel Ancora, Hotel Gloria, etc. In statiune exista si hoteluri de 3 stele, unele dintre ele fiind recent construite: Hotel Migador, Hotel Amurg. Avand in vedere clasificarea hotelurilor, putem spune ca, din punct de vedere al preturilor, Eforie Sud este una dintre cele mai accesibile statiuni ale litoralului romanesc. Vilele si pensiunile din statiune sunt numeroase si ofera conditii cazare in Eforie Sud foarte bune. Acest tip de cazare este preferat de multi turisti, deoarece multe dintre vilele si pensiunile din Eforie Sud au curte amenajata cu mese, scaune si gratare: Vila George Cosbus, Vila Ene, Pensiunea Paradox.

Unde putem manca in statiunea Eforie Sud

Cea mai mare parte dintre restaurantele si terasele din statiunea Eforie Sud sunt pozitionate pe faleza. Aici puteti gasi restaurante a la carte, autoserviri, patiserii si fast food-uri cu o varietate de mancaruri.

Bazele de tratament din statiunea Eforie Sud

Ca toate statiunile litoralului romanesc, si Eforie Sud este ideala pentru aerohelioterapie si talasoterapie. Pe malul Lacului Techirghiol functioneaza o baza de tratament in aer liber unde se pot face impachetari cu namol rece si bai in lac. Aceste cure naturale sunt indicate in cazul unor afectiuni precum dureri reumatismale, dermatoze, hipotiroidie, limfatism, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, oboseala cronica, slabiciune fizica, stari de dupa fracturi ale oaselor membrelor, etc.

Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Eforie Sud

Plaja este mijlocul de relaxare preferat de turistii care aleg statiunea Eforie Sud. Odata plecati de pe plaja, turistii au la dispozitie si alte cateva posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber. Faleza statiunii este marginita de restaurante, terase si magazine care comercializeaza produse si accesorii de plaja, jucarii, haine si incaltaminte de sezon, suveniruri. In centrul orasului Eforie, pe soseaua nationala, exista un centru comercial care cuprinde magazin alimentar, cofetarie si magazine de suveniruri. Pentru cei care doresc reprezentatii in aer liber, in statiune exista Teatrul de Vara, locul unde se desfasoara spectacole de muzica usoara si populara. Parcul de distractii de mici dimensiuni este situat pe faleza si este un loc care nu trebuie ratat de turistii veniti in vacanta cu copiii. Pentru cei ce apreciaza noptile albe, in statiune este deschis Clubul The One, locul in care antrenul este la el acasa.

In concluzie, statiunea Eforie Sud atrage in continuare persoanele ce isi doresc atat tratamente, cat si vacante de neuitat pe malul marii, la preturi accesibile.

Mergi Sus

Curs valutar Banca Transilvania

13.12.2019
1 EURO = 4.83 Lei

Ne gasiti pe

021.311.7464 Bd-ul Gh. Magheru, Nr. 28-30, Sector 1, 010336, Bucuresti