Cazare Venus

Comparam preturile pentru vacanțe în Venus, Litoral de la TourOperatori

Caută cele mai bune prețuri pentru Litoral


× Nu așteptati sa crească prețurile! Profitați de ultimele camere disponibile!
Nu exista nici o oferta disponibila pentru Venus / cu filtrele selectate

Filtre Speciale pentru unitatile de cazare din Venus

Venus

Ce trebuie sa stim cand suntem cazati in Venus

Statiunea Venus este una dintre cele şase staţiuni balneoclimaterice de pe litoralul romanesc al Marii Negre, situata în arealul Comorova din raza orasului Mangalia, in judetul Constanta. Statiunea este aşezată între statiunea Saturn şi Cap Aurora, pe latura sudică a golfului Aurora, la 3 kilometri de Mangalia şi la aproximativ 40 kilometri de Constanţa. Din punct de vedere administrativ, statiunea apartine de orasul Mangalia. Avand vaste spatii verzi, statiunea Venus este locatia perfecta pentru relaxare sub actiunea soarelui, a apei si a brizei marii. Intrucat in zona sunt izvoare de apa minerala sulfuroasa hipotermala, statiunea Venus s-a dezvoltat ca statiune balneoclimaterica in care pot fi tratate o serie de afectiuni importante.

Cum e plaja in statiunea Venus

Intinsa pe o distanta de aproximativ 1,5 kilometri, plaja statiunii Venus pastreaza particularitatea plajelor din sudul litoralului romanesc, aceea ca este brazdata de golfuri care intra adanc in tarm. Trei astfel de golfuri impart plaja Venus in sectoare inguste. Odata cu inaintarea catre statiunea Saturn plaja devine dreapta si atinge o latime de pana la 200 de metri, acesta fiind sectorul cel mai frecventat de turisti. In aceasta zona izvoresc ape minerale sulfuroase hipotermale, captate si utilizate pentru dusuri terapeutice. In partea de nord, pe o mica portiune, accesul in apa se face mai greu, deoarece malul este presarat cu pietre. Aceasta este o zona preferata de cei care doresc o vacanta cu liniste si intimitate. Pe toata lungimea sa, plaja este acoperita cu nisip fin, iar pe anumite sectoare este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Statiunea este cunoscuta ca fiind o locatie in care apa marii este linistita, iar algele isi fac aparitia destul de rar la mal.

Conditii de cazare in statiunea Venus

Cazarea in Venus se face de la hoteluri de 4 stele la hoteluri de 1 stea, campinguri si in numeroase vile care dau o nota caracteristica acestei statiuni. Cazarea in statiunea Venus ofera optiuni pentru orice tip de buget. Astfel, Hotel Carmen, Hotel Dana, Hotel Palace si Hotel Afrodita sunt cele mai luxoase unitati de cazare din statiunea Venus si sunt dotate cu sali de fitness, piscine, locuri de joaca pentru copii si sali de conferinte. Conditii bune de cazare in statiunea Venus ofera si hotelurile de 3 stele. In ultimii ani multe dintre ele au fost supuse unor ample procese de renovare, capatand o infatisare frumoasa: Hotel Sunquest, Hotel Mezotermale, Hotel Raluca, Hotel Melodia, Hotel Corina, Hotel Orlando. Hotelurile de 2 stele sunt cele care predomina in statiune si au nume de fete: Hotel Brandusa, Hotel Claudia, Hotel Lidia, Hotel Sandra, Hotel Favorit, Hotel Rodica, Hotel Silvia, Hotel Florica, Hotel Veronica. Multe dintre aceste unitati de cazare au fost imbunatatite prin inlocuirea sau reconditionarea mobilierului, covoarelor sau perdelelor. Hotelurile incadrate la categoria 1 stea nu au fost renovate si sunt, cu o singura exceptie - Hotel Pajura, hoteluri inalte, asezate pe malul marii: Hotel Cocorul, Hotel Vulturul si Hotel Brates.

Unde putem manca in statiunea Venus

Statiunea Venus ofera oportunitati multiple si atunci cand vine vorba de mancare. Restaurante, magazine alimentare, autoserviri, patiserii si fast food-uri sunt raspandite in toata statiunea. La intrarea dinspre Mangalia se afla Restaurantul pescaresc Razelm. Locatia are un farmec aparte care se datoreaza pozitionarii sale pe malul lacului din Venus. Restaurantul este prevazut cu terasa acoperita care se inalta din apele lacului si cu un salon decorat cu motive si simboluri pescaresti. Mancarea servita aici are la baza pesti de mare si de apa dulce preparati in cele mai diverse feluri si garnisiti ca la carte.

Baze de tratament in statiunea Venus

Statiunea Venus este cautata pentru posibilitatile de tratament balneoclimateric pe care le ofera. Izvoarele de ape minerale sulfuroase hipotermale captate in zona statiunii pot vindeca o multime de afectiuni precum spondiloza cervicala, dorsala si lombara, stari posttraumatismale, anemie secundara, rahitism, boli ale pielii, o serie de boli ginecologice, etc. Pe langa aceste ape minerale, efectele terapeutice ale razelor soarelui, apei marii si brizei contribuie la vindecare unor boli de piele, afectiuni respiratorii sau probleme ale aparatului locomotor.

Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Venus

Desi statiunea Venus este o statiune linistita, turistii veniti in vacanta nu au timp sa se plictiseasca in camera de hotel. Chiar daca pe parcursul zilei acestia sunt ocupati preponderent cu plaja sau cu diferitele tratamente, ei pot beneficia din plin si de celelalte oportunitati de distractie pe care statiunea Venus le ofera. Turistii se pot plimba cu ambarcatiuni diverse sau pot lua lectii de scuba diving de la instructori foarte bine pregatiti. Pentru copiii dornici de distractie este deschis un parc de distractii la intrarea dinspre Mangalia, iar intre statiunile Venus si Saturn in fiecare sezon vine circul. Plaja dintre cele doua statiuni este in fiecare an gazda unor evenimente importante care se adreseaza adultilor, precum arhicunoscutul Liberty Parade. Pentru turistii dornici sa cunoasca locuri noi si fragmente din istoria Dobrogei sunt organizate excursii turistice interne si vizite la cele mai importante monumente si vestigii din zona. Astfel, turistii pot face turul statiunilor litoralului romanesc, plimbari cu vaporul pe Marea Neagra sau pe canalul Dunarea - Marea Neagra, deplasari in Delta Dunarii, la Cetatea Histria, la Podgoria Murfatlar etc. Pentru cei interesati, se organizeaza si excursii externe precum turul statiunilor litoralului bulgaresc al Marii Negre ( Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna). Pentru pasionatii de hipism, in imediata apropiere se afla herghelia Mangalia.

Hotelurile din Venus, plaja din Venus, bazele de tratament balneoclimateric din Venus, atractiile turistice precum si posibilitatile de petrecere a timpului liber fac ca statiunea Venus sa ramana, o statiune de referinta a litoralului romanesc, fiind in continuare o statiune preferata de turisti ca destinatie de vacanta la Marea Neagra.
Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!