Cazare Mangalia, 1 hoteluri disponibile in Mangalia

Comparam preturile pentru vacanțe în Mangalia, Litoral de la TourOperatori

Caută cele mai bune preturi pentru Mangalia - Litoral


close Rezervați mai rapid ! Filtrele îi ajută pe clienții noștri să economisească timp în momentul în care își aleg pachetul. Le puteți încerca acum...
Filtreaza
Tip Unitate Cazare
Transport
Categorie Hotel
Tip masa
Facilitati
Recomandat pentru


Info Mangalia


× Nu așteptati sa crească prețurile! Profitați de ultimele camere disponibile!

Hotel Paradiso
Mangalia
ALL INCLUSIVE
Cunoscut sub numele de Hotel Mangalia-Siemens, Hotelul Paradiso a fost renovat in totalitate si este situat chiar pe faleza la numai 25 m de mare. Hotelul ofera conditii foarte bune de cazare si
Recomandat: Familii cu copii
Distanta fata plaja 25m
Mangalia

Ce trebuie sa stim cand suntem cazati in Mangalia

Cetatea Callatis, sau Mangalia de astazi reprezinta o fosta colonie intemeiata cu peste 25 de secole in urma de negustorii si navigatorii greci, atrasi de pozitia favorabila si de schimbul avantajos cu bastinasii geti.

Cetatea Callatis a fost la acea vreme una dintre coloniile elene infloritoare. Incepand cu secolul al XI-lea, cetatea capata numele de „Pangalia” si era considerata unul dintre cele mai importante porturi Dobrogene, alaturi de Constanta si Varna. Odata cu intrarea Dobrogei sub dominatie otomana, zona a decazut, insa isi recastiga stralucirea dupa 1878, atunci cand orasul incepe sa se dezvolte.

Mangalia este un municipiu în județul Constanța, Dobrogea, România, format din localitățile componente Cap Aurora, Jupiter, Mangalia (reședința), Neptun, Olimp, Saturn și Venus.

Poziția orașului este marcată la sud de limita lacului Mangalia, de țărmul mării la est, iar la vest și la nord, de calea ferată către Constanța, Balta Mangalia și pădurea Comorova.

Mangalia este situata la aproximativ 45 de kilometri sud de Constanta si la 11 kilometri nord de punctul de frontiera cu Bulgaria. Mangalia este un oras in continua dezvoltare, un oras curat si cochet, care in ultimele decenii si-a insusit cu succes atributul de statiune balenoclimaterica permanenta,fiind cea mai sudica statiune de pe litoralul Marii Negre si singura statiune maritima ce detine izvoare minerale sulfuroase, mezotermale si radioactive. Mangalia dispune de o baza de tratament cu sectii de recuperare medicala, bai calde cu apa sulfuroasa, impachetari cu namol, kinetoterapie, hidroterapie, sali de gimnastica medicala.

Cum e plaja in statiunea Mangalia

Plaja statiunii Mangalia este acoperita cu nisip fin si se intinde intre plaja Saturn si digul de nord al Portului Mangalia. Latimea cea mai mare o atinge in centru, acolo unde are in jur de 120 metri.

Faleza orasului margineste plaja si este folosita ca zona de promenada. In ideea de a spori confortul turistilor, anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlognuri si umbrele. Siguranta in apa este asigurata de echipele de salvamari prezente pe plaja.

Conditii de cazare in statiunea Mangalia

Mangalia nu este foarte dezvoltata la capitolul cazare. In oras exista un singur hotel de patru stele. Pe langa acest hotel de patru stele mai sunt deschise hoteluri de doua si trei stele, cateva dintre ele renovate in ultimii ani.

Unde putem manca in statiunea Mangalia

Mangalia are o oferta diversificata, in oras existand terase, restaurante, fast-food-uri si pizzerii.

Tratament in statiunea Mangalia

Factorii de cura naturala sunt apa marii, apele minerale sulfuroase mezotermale (21-28°C) provenite de la izvoare din partea de nord a orasului si din zona statiunilor Saturn si Venus, namolul sulfuros de turba, care este bogat in minerale si este extras din mlastinile din nordul orasului si clima marina bogata in aerosoli salini si radiatia solara. Toate acestea au un efect intaritor asupra organismului uman.

Statiunea este recomandata pentru petrecerea vacantei si pentru tratamentul bolilor degenerative, inflamatorii, si reumatice, al bolilor sistemului nervos central si periferic, al bolilor ginecologice si al anumitor boli dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrinologice, ORL etc.

Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Mangalia

Cetatea Callatis In paralel cu infloritoarea viata economica, la Callatis se desfasura si o sustinuta activitate artistica, dovedita de obiectele descoperite aici: obiecte fine de sticla, statuete de lut ars suflate cu aur (tanagrete), statui si monumente de marmura. Colonia a fost fondata pe locul unei asezari getice cunoscuta sub numele de Acervetis sau Cerbatis, pe un teren fertil aflat in vecinatatea marii si a unui lac cu apa dulce, actualul Lac Mangalia. Pe o suprafata de peste 1000 mp au fost descoperite aspecte de urbanism de epoca romano-bizantina ale unui cartier sudic al cetatii.

Geamia Esmahan Sultan Amplasata in centrul municipiului Mangalia, Geamia Esmahan Sultan a fost inaltata de Esmahan Sultan, fiica sultanului Selim al II-lea si data in folosinta in anul 1524. Are un stil aparte fata de constructiile de cult turcesti din Dobrogea, intrarea in Geamie fiind precedata de o veranda acoperita.Constructia este din piatra cioplita pe loc de mesterii pietrari turci si are o grosime de 85 cm. De specificat este faptul ca zidaria din blocuri de piatra a fost facuta fara a se folosi vreun liant, ci folosindu-se scoabe din otel turnate pe loc in orificii facute in piatra (zidarie in stil otoman). Aceeasi tehnologie a fost folosita si la ridicarea minaretului, iar piatra cioplita ii confera acesteia zveltetea si proportia ideala. Curtea Geamiei adaposteste si o serie de morminte a unor personalitati ale vremii cum ar fi cel al lui Memet Pasa pe al carui mormant se afla o piatra funerara.

Edificiul Bizantin Edificiul bizantin din Mangalia este un monument istoric care dateaza din perioada secolelor 5-6 e.n. Ansamblul de forma rectangulara, construit din blocuri mari de calcar legate intre ele cu mortar de var, se intindea in trecut pana aproape de plaja orasului si era din mai multe sali. Partea de vest a edificiului era ocupata de o sala mare pavata cu lespezi de calcar si prevazuta cu coloane din care astazi mai pot fi observate doar bazele.

Mormântul creştin cu psalmi Acest mormânt a fost descoperit în marea necropolă a cetăţii Callatis databilă în epoca romano-bizantină şi aparţine categoriei de morminte de tip hypogeu răspândite în întregul Imperiu Roman. Mormântul se află la – 1, 20 m faţă de actualul nivel de călcare, accesul în camera funerară făcându-se prin dromos, ce are tavanul boltit, acoperit cu plăci de calcar şi cinci trepte din blocuri de calcar fasonate. Pe tencuiala camerei funerare au fost pictate două inscripţii cu caracter creştin.

Farul Genovez A fost construit ȋntre anii 1858 – 1860, de o companie engleză, acest nume fiind dat ȋn amintirea negustorilor de altă dată.

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta pentru vacanta ta la Mangalia!