Ghid turistic Baile Herculane

Ghid Turistic Baile Herculane

Reguli pentru bazele balneare de tratament

Ministerul Sănătății a publicat astăzi în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului Sănătăţii privind măsurile necesar a fi implementate în cadrul unităţilor care desfăşoară activităţi de tratament balnear.Conform documentului, pacienții care vor beneficia de tratament în cadrul unităților balneare vor fi programați și informați cu privire la regulile de distanțare socială, siguranță și igienă ce trebuie respectate.

Tratament Covasna

 

Tratament Calimanesti-Caciulata

Tratament Baile Tusnad

 

Tratament Amara

S

Staţiunea balneoclimaterică AMARA

Tratament Baile Felix

Staţiunea balneo-climaterică BAILE FELIX

Tratament Baile Govora

Staţiunea balneoclimaterică BAILE GOVORA

Tratament Baile Herculane

Staţiunea balneoclimaterică BAILE HERCULANE

Tratament Olanesti

Staţiunea balneoclimatică Olăneşti

Statiunea Geoagiu Bai, o locatie de o mare importanta istorica din timpul romanilor

 

 

Geoagiu Bai, o statiune balneara in inima Hunedoarei

Statiunea Baile Govora, un loc plin de istorie, naturalete si sarbatoare

Stati

Statiunea balneo-climaterica din judetul Valcea, Baile Govora, dateaza inca de la sfarsitul anilor 1800, reprezentand una dintre cele mai bogate surse de ape minerale iodate si bromurate din Europa. Aceste ape sunt apreciate pentru efectele benefice pe care le au in tratarea afectiunilor cronice diagnosticate de catre medicii specialisti, in special a afectiunilor sistemului respirator, a celor reumatice sau ale sistemului digestiv, dar si a afectiunilor asociate. Statiunea Baile Govora este apreciata atat la nivel national cat si international datorita frumusetii imprejurimilor si a bogatiilor naturale existente aici.

Statiunea Baile Govora, o locatie valoroasa a judetului Valcea

Stati

Statiunea Baile Govora este situata in judetul Valcea, in orasul cu acelasi nume, in partea de sud-est a Romaniei. Explorarea apelor de aici a avut loc dupa anul 1879, urmand ca statiunea sa fie inaugurata abia in anul 1910. Aceasta statiune balneara este cunoscuta in zilele noastre pentru efectele apelor termale pe care le are si a bailor calde care aduc numeroase beneficii organismului uman. Baile Govora este considerata una dintre statiunile cele mai bogate in ape cu continut ridicat de iod si brom din intreaga Europa. Cifrele arata ca apele care izvorasc in aceasta zona contin pana la 38.3 mg la mie brom si pana la 41.8 mg la mie iod, fiind foarte bogate in bicarbonati si sarace in sulfurat si clor.

Baile Govora, o statiune balneara inconjurata de istorie

Baile

Baile Govora este o statiune din judetul Valcea unde relaxarea, calmul si sanatatea sunt imbinate cu ajutorul tratamentelor balneare cu ape minerale, cu ajutorul plimbarilor, al drumetiilor, al vizitelor unor manastiri si trasee valoroase pentru patrimoniul romanesc si al unitatilor de cazare si agrement care fac din sederea oricarui turist o experienta placuta. Baile calde cu ape minerale, inhalatiile de ape minerale, dusurile subacvatice si diversele metode de terapie, prin care pot fi tratate afectiunile cronice ale corpului, sunt puse la dispozitie de catre clinicile si bazele de tratament din statiune. Turistii se pot bucura aici de tratamente prin simpla imbaiere in apele minerale foarte bogate in iod si brom sau de cure interne cu apa minerala din izvoarele statiunii, numai la recomandarea medicilor specialisti.

Statiunea Calimanesti, un loc pitoresc care contribuie la sanatatea organismului

Calimanesti

Statiunea Calimanesti-Caciulata este una dintre cele mai valoroase statiuni balneo-climaterice din Romania, gazduita de zona pitoreasca de pe Valea Oltului. Aceasta este cunoscuta pentru efectele benefice ale apelor minerale care au fost utilizate in scopul tratarii afectiunilor organismului inca din secolele trecute. Fiind situata la o altitudine de 260 m, statiunea ofera peisaje naturale de o frumusete deosebita, capabile sa relaxeze chiar si cele mai tensionate spirite. Depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti si malul drept al raului Olt sunt cele mai semnificative elemente care contribuie la frumusetea locului, unde turistii se pot bucura de un sejur relaxant si de tratamente intensive cu ajutorul apelor minerale. Turistii pot accesa aceasta statiune calatorind cu autoturismul sau pe cale feroviara.

Statiunea Calimanesti, o statiune balneara de valoare cu numeroase obiective turistice

Statiunea Calimanesti – Caciulata este una dintre statiunile importante din tara noastra, fiind renumita pentru curele balneare pe care le ofera si pentru turismul dezvoltat din zona. Fiind situata pe malul drept al raului Olt, statiunea ofera numeroase beneficii, printre care si izvoarele ale caror ape sunt utilizate in tratarea multor afectiuni. Apele din aceasta zona pot fi minerale, sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu si magneziu, hipertermale, cu o temperatura de aproape 50 de grade Celsius, mezotermale, cu o temperatura de 41 de grade si cu o concentratie variabila de minerale, intre 0.5 si 11.5 grame/litru

.Calimanesti

Statiunea Calimanesti – Caciulata este una dintre statiunile importante din tara noastra, fiind renumita pentru curele balneare pe care le ofera si pentru turismul dezvoltat din zona. Fiind situata pe malul drept al raului Olt, statiunea ofera numeroase beneficii, printre care si izvoarele ale caror ape sunt utilizate in tratarea multor afectiuni. Apele din aceasta zona pot fi minerale, sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu si magneziu, hipertermale, cu o temperatura de aproape 50 de grade Celsius, mezotermale, cu o temperatura de 41 de grade si cu o concentratie variabila de minerale, intre 0.5 si 11.5 grame/litru

Calimanesti – Caciulata, un paradis balneo-climateric

Calimanesti

Statiunea Calimanesti – Caciulata este bogata in obiective turistice, peisaje pitoresti, frumusete naturala si piscine cu apa termala si minerala unde turistii se pot bucura de tratamente extrem de benefice pentru redobandirea unei stari de sanatate ideale.

Destinatia balneo-climaterica din Covasna, o zona complexa, plina de naturalete

Statiunea Covasna este considerata un izvor de sanatate, plin de naturalete si de remedii simple care faciliteaza recuperarea in urma dobandirii unor afectiuni ale organismului.  Aici, la poalele Muntilor Vrancei, la doar 35 de km de Sf Gheorghe, cele mai frecvente afectiuni pot fi tratate cu ajutorul apelor minerale. Aici pot fi tratate afectiunile cardiovasculare, afectiunile tubului digestiv, cele metabolice sau afectiunile ginecologice. In afara de tratarea afectiunilor curente, pacientii pot beneficia si de tratamente de profilaxie sau de recuperare, prin care pot preveni anumite boli sau cu ajutorul carora se vor reface in urma unor interventii serioase.

Covasna, o statiune balneara valoroasa in interiorul Carpatilor de Curbura

Covasna

Statiunea Covasna gazduieste o multitudine de facilitati, obiective turistice, baze de tratament si bazine cu apa minerala si mofete. Resursele naturale care pot fi gasite aici sunt de o valoare incomensurabila. Situandu-se la o distanta relativ mica de orasul Covasna si la poalele Muntilor Vrancei, turistii si pacientii acestei statiuni se pot bucura se peisaje extraordinare, de trasee montane, de activitati relaxante in aer liber si de tratamente impotriva afectiunilor corpului. Amplasarea acestei destinatii balneo-climaterice este avantajoasa din punct de vedere al climatului si al prospetimii oxigenului, fiind situata la o altitudine de aproximativ 560 m.

Statiunea Slanic Moldova ofera o doza de sanatate in mijlocul naturii

Stati

Statiunea Slanic Moldova, o atractie pentru toti turistii interesati de turismul balneo-climateric, este una dintre cele mai frumoase locatii din tara noastra, care combina relaxarea cu posibilitatea de insanatosire. Accesul in statiune este foarte simplu, iar intrarea se poate face de pe soseaua DN12 sau de pe Strada Nicolae Balcescu, dinspre Targu Ocna. Intrarea in Slanic Moldova este o zona inconjurata de paduri de fagi si brazi, iar capatul Strazii N. Balcescu gazduieste o piata agroalimentara. Strada Stefan cel Mare este paralela cu aceasta, respectiv cu DN12, aici regasindu-se majoritatea facilitatilor precum Posta, Bancile, magazinele, parcurile, locuintele, etc. In continuarea DN12, Strada Vasile Alecsandri este una de o importanta majora, intrucat aici se regasesc cateva dintre unitatile de cazare, ( ex. Hotel Nemira)  sala de sport polivalenta, barurile si restaurantele. In partea opusa, in apropierea drumului DN12, se afla Sanatoriul Balnear Slanic Moldova, pe strada Nicolae Balcescu nr. 7.

Slanic Moldova, un paradis al izvoarelor cu apa minerala

Stati

Statiunea balneo-climaterica Slanic Moldova, de la poalele Muntilor Nemira, apartine orasului cu acelasi nume, fiind situata in judetul Bacau, in regiunea Moldovei. Altitudinea la care se afla statiunea este de 530 m, o altitudine perfecta pentru cei care au nevoie de aer proaspat si de relaxare. Accesul din toate orasele tarii se face cu ajutorul soselei DN12, care permite turistilor sa aiba o calatorie usoara. Apele minerale din aceasta zona au proprietati vindecatoare datorita faptului ca sunt bicarbonate, hipertonice, hipotonice, oligominerale si au un continut mai scazut sau mai ridicat de sodiu, clor, bar si iod, in functie de izvor. Tratamentele pot fi realizate cu ajutorul curelor interne si externe, insa apele din aceasta zona trebuie sa fie folosite numai la recomandarea medicilor specialisti, in functie de afectiunea de care pacientul sufera.

Geoagiu Bai, o statiune balneara in inima Hunedoarei

Statiunea Slanic Moldova ofera o doza de sanatate in mijlocul naturii

Stati

Statiunea Slanic Moldova, o atractie pentru toti turistii interesati de turismul balneo-climateric, este una dintre cele mai frumoase locatii din tara noastra, care combina relaxarea cu posibilitatea de insanatosire. Accesul in statiune este foarte simplu, iar intrarea se poate face de pe soseaua DN12 sau de pe Strada Nicolae Balcescu, dinspre Targu Ocna. Intrarea in Slanic Moldova este o zona inconjurata de paduri de fagi si brazi, iar capatul Strazii N. Balcescu gazduieste o piata agroalimentara. Strada Stefan cel Mare este paralela cu aceasta, respectiv cu DN12, aici regasindu-se majoritatea facilitatilor precum Posta, Bancile, magazinele, parcurile, locuintele, etc. In continuarea DN12, Strada Vasile Alecsandri este una de o importanta majora, intrucat aici se regasesc cateva dintre unitatile de cazare, sala de sport polivalenta, barurile si restaurantele. In partea opusa, in apropierea drumului DN12, se afla Sanatoriul Balnear Slanic Moldova, pe strada Nicolae Balcescu nr. 7.

Slanic Moldova, un paradis al izvoarelor cu apa minerala

Stati

Statiunea balneo-climaterica Slanic Moldova, de la poalele Muntilor Nemira, apartine orasului cu acelasi nume, fiind situata in judetul Bacau, in regiunea Moldovei. Altitudinea la care se afla statiunea este de 530 m, o altitudine perfecta pentru cei care au nevoie de aer proaspat si de relaxare. Accesul din toate orasele tarii se face cu ajutorul soselei DN12, care permite turistilor sa aiba o calatorie usoara. Apele minerale din aceasta zona au proprietati vindecatoare datorita faptului ca sunt bicarbonate, hipertonice, hipotonice, oligominerale si au un continut mai scazut sau mai ridicat de sodiu, clor, bar si iod, in functie de izvor. Tratamentele pot fi realizate cu ajutorul curelor interne si externe, insa apele din aceasta zona trebuie sa fie folosite numai la recomandarea medicilor specialisti, in functie de afectiunea de care pacientul sufera.

Izvoarele statiunii Slanic Moldova, ape tamaduitoare pentru numeroase afectiuni

Stati

Statiunea Slanic Moldova este una dintre locatiile renumite pentru tratamentele balneare realizate aici si pentru naturaletea locurilor. Aceasta se mandreste cu izvoare care contin ape bicarbonate, sulfuroase, hipertonice, hipotonice, cu continut de clor si sodiu, dar si cu proprietati oligominerale. Tratamentele oferite in incinta acestei statiuni, care dateaza inca din 1877, sunt recomandate in cazul afectiunilor digestive, hepatobiliare, metabolice si nutritionale, ale rinichilor si ale cailor urinare, ale afectiunilor reumatice, respiratorii si ale bolilor endocrine si ginecologice. Aceasta cale naturala de a vindeca diverse afectiuni este aleasa de turisti atat de pe teritoriul Romaniei cat si din strainatate.

Baile Felix,o statiune modernizata care poate sa trateze orice afectiune

Tratament Baile Felix

Statiunea perfecta pentru a avea parte de tratamente balneo-climatice este situata la doar 9 km de orasul Oradea, din zona Bihorului. Statiunea Baile Felix este locatia ideala pentru a petrece cateva zile de relaxare si concentrare intensa pentru sanatatea organismului. Apele termale existente aici sunt cunoscute pentru proprietatile vindecatoare care actioneaza in cel mai scurt timp si care au abilitatea de a evidentia afectiuni ale corpului de toate tipurile. Sarurile minerale si proprietatile oligometalice, bicarbonate, calcice si sodice, iar namolurile care detin, la randul lor, proprietati sapropelice, sunt prezente in baile termale din aceasta statiune. Marele avantaj al apelor termale este temperatura foarte ridicata, care poata sa ajunga pana la 49 de grade. Datorita acestui fapt, turistii se pot bucura de bai in aer liber, chiar si pe timpul iernii.

Baile Felix, o statiune balneara si de relaxare de valoare

Tratamente Baile felix

Baile Felix este o statiune balneara renumita inca din cele mai vechi timpuri pentru puterea apelor termale de a trata afectiunile corpului si pentru tratamentele care pot fi urmate cu ajutorul acestor ape. Date importante referitoare la aceasta statiune au existat inca din anul 1000, de la descoperirea izvoarelor termale atat de valoroase. Aceasta statiune nu este, insa, renumita numai pentru apele termale, dar si pentru potentialul de a atrage turisti in scop de relaxare. Strandurile si Aqua Park-ul existente aici ofera conditii optime pentru relaxare si divertisment. Mai mult decat atat, obiectivele turistice din aceasta zona reprezinta un motiv intemeiat pentru a vizita aceasta zona. Din punct de vedere al ospitalitatii, turistii beneficiaza aici de 7000 de locuri de cazare in hoteluri si alte cateva sute in pensiunile private. Cu toate ca locurile de cazare sunt numeroase, perioada verii si perioada sarbatorilor de iarna sunt perioade de varf, in care turistii au nevoie de o rezervare in avans a locurilor de cazare, avand in vedere multitudinea de persoane doritoare sa petreaca un sejur vindecator in aceste locuri.

Baile Herculane – statiunea in care nu te plictisesti

Indiferent daca iti doresti o vacanta de relaxare, una de tratament, plina de aventura, sau sa le combini pe toate trei,  statiunea Baile Herculane iti ofera pachetul complet de activitati.

Baile Herculane – statiunea cu obiective turistice din plin

Hercules Baile Herculane

Daca iti doresti o vacanta in tara si nu stii ce destinatie sa alegi, Baile Herculane reprezinta o optiune foarte buna datorita faptului ca iti ofera o serie larga de activitati. Bineinteles, statiunea este renumita pentru izvoarele sale si serviciile balneare, dar acest lucru nu este singurul pe care il poti face.

Alte informatii utile despre Baile Herculane

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!