Ziua 1 | Bucuresti–Brasov–Bicfalau–Castel Daniel
Intalnire la Piata Victoriei ora 06:00 pentru excursia noastră in Tinutul Conacelor si Castelelor din jud. Covasna. Vom calatori pe ruta: Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Predeal, Brașov (cu imbarcari din aceste orașe). Pe langă denumirea istorica de Trei-Scaune, jud. Covasna mai este cunoscut si drept Tinutul Conacelor datorita celor 160 de conace si cateva castele mici construite aici de mica nobilime. Vom face o vizita in Bicfalau–satul celor 36 de conace vechi de sute de ani. A fost atestat documentar in Sec al XIV-lea si nu a avut niciodata mai mult de 400 de locuitori. Insa oamenii instariți au lasat in urma lor 36 de conace ridicate de grofii maghiari acum 3-4 secole. Vom admira aici si Biserica Fortificata Reformata din Bicfalau. Continuam apoi catre Moacșa, situata la mica distanta, unde vom putea admira Conacul Benke care functioneaza ca hotel de 5* si unde facem o pauza foto. In imediata apropiere se afla Monumentul de pe dealul “Pivnitele Mari” (Oriaspince-Teto), un “munte” in mijlocul tinutului Trei-Scaune ce se afla in jurul a 12 pini giganti cu trunchiul decojit. Din fiecare rasare cate o creanga, care formeaza impreuna un dom peste movila. Pe partea de sus a movilei este un altar-camin din piatra, pe care de 12 ori pe an trebuie aprins un foc in acea zi care este gravata in pragul de piatra a celor 12 porti. Excursia continua in tinutul Covasnei si ajungem in Talisoara la Castel Daniel, un hotel-castel deluxe 4* si gazda noastra pentru urmatoarele 3 nopti. La sosire suntem intampinati de gazde cu o scurta prezentare a castelului. Timp liber la dispozitie pentru pranz si spa (costuri aditionale). Servirea cinei la hotel (meniu 3 feluri). Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.
Ziua 2 | Cheile Varghisului–Pestera Mare–Cellarium Slow Down Spa
Veti avea parte de un inceput de zi cu adevarat regal, cu meniurile de Mic dejun din surse locale, cu branzeturi artizanale delicioase, mezeluri traditionale, dulceata de casa, zacusca traditionala, oua proaspete si lapte de la producatorii locali. Spune-ne doar cum vrei sa te simti azi: usoara ca o contesa, sofisticat ca un conte sau energizat ca un nobil plecat la vanatoare si alege unul dintre cele 3 meniuri disponibile. In prima parte a zilei, vom face o excursie cu ghid local in Cheile Varghisului cu scurta incursiune in Peștera Mare. Ne vom deplasa cu autocarul pana in satul Varghis, de unde mai avem de parcurs 13 km de-a lungul unei vai pitoresti (drum de acces exclusiv pentru Cheile Varghisului), iar ultimii 2 km ii vom parcurge intr-un stil autentic, in remorca unui tractor local (in functie de conditia fizica a fiecaruia, aceasta portiune se poate parcurge si pe jos). Rezervatia naturala Cheile Varghisului este locul ideal pentru drumetii si speologie, se afla in partea nordica a muntilor Peraani si este traversata de paraul Varghis, pe care-l vom traversa in drumetia noastra pe mici podete suspendate. Pe o lungime de aproape 4 km, intalnim stanci de calcar, versanti inalti, verticali si abrupti, din care izvorasc paraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotisuri si mai ales pesteri de importanta stiintifica si speologica. Vom face o scurta incursiune in Pestera Mare sub îndrumarea ghidului local, in cautare de formatiuni carstice si lilieci (pe perioada iernii mai multe speci de lilieci folosesc pestera ca loc de hibernare). Intoarcere la hotel Castel Daniel. Servirea pranzului la Castel Daniel, meniu 3 feluri de mancare. Sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa. Pivnița (Cellarium) de la Castel Daniel a fost folosita in trecut pentru depozitarea diferitelor obiecte de valoare. Astazi este un spatiu atemporal si valoros pentru toata lumea. O oaza de liniste in inima Transilvaniei, unde te poti ascunde de zgomotul vietii de zi cu zi. Accentul este pus pe purificare si regenerare, astfel incat sa va puteti intoarce la viața de zi cu zi cu energie reinnoita. Servirea cinei la Castel Daniel, meniu 3 feluri de mancare. Bucataria Castelului se bazeaza pe cele mai bune retete traditionale din Transilvania, pregatite conform standardelor gastronomiei moderne. Reinterpretarile noastre ofera nu doar o perspectiva asupra gusturilor locale specifice, ci si o experienta culinara memorabila. Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.
Ziua 3 | Ziua Mestesugurilor–Castelul Nobiliar Kalnoky–Muzeul Vietii Transilvanene
Mic dejun din surse locale. Astăzi vom avea parte de Ziua Meșteșugurilor în cadrul unei excursii tematice cu ghid local.
• Vom face o vizita la mesterul scanteilor si al fierului incins: forjarul Nagy Gyorgy din Talisoara. Acesta lucreaza in atelierul propriu inca din copilarie si este cel care a confectionat gardul si poarta Castelului Daniel. Domnul Nagy ne prezinta atelierul lui traditional (demonstrativ) unde are atat produse de fierarit vechi cat si instrumente de epoca–fiind practic un mic muzeu privat. Ulterior ne va face o demonstratie de prelucrarea a fierului la forja.
• Ne imbarcam in autocar si mergem pana in centrul satului Varghis pentru o vizita la familia Suto–o veche dinastie de manufacturieri, care de 15 generatii, fara intrerupere, confectioneaza si picteaza mobila traditionala. Domnul Suto personal ne va prezenta expozitia privata si ne va povesti despre originile si micile secrete ale obiectelor confecționate de ei: "scaunele vorbitoare", lada de zestre, maiul de rufe, etc.
• Din Varghis mergem cu autocarul la Miclosoara pentru pranz la Casele de Oaspeți ale Contelui Kalnoky (cel care il gazduieste în fiecare an pe Prințul de Wales Charles, cand vine in vizita in Romania).
• Ulterior vom vizita Muzeul Vietii Transilvanene gazduit de Castelul Kalnoky de la Miclosoara. Acesta ocupa intregul parter al fostului conac de vanatoare din Miclosoara. “Salonul de gala” este prezentat in stilul unic din Europa, cunoscut exclusiv din Transilvania–renascentismul tarziu si barocul timpuriu. Una dintre cele mai frumoase sali ale muzeului, „Casa doamnei”, asa cum era numita rezidenta conteselor, prezinta viata cotidiana a unei doamne in renascentismul tarziu si barocul timpuriu: obiecte delicate, sticlarie, un colt amenajat pentru broderie si citit. „Casa stapanului”, prin contrast, prezinta arme din luptele cu turcii, covoare turcesti. Atmosfera unei bucatarii de castel de Sec al XVIII-lea este redata in pivnita castelului, acum spatiu pentru mese festive.
Intoarcere in Talisoara la Castel Daniel. Timp liber la dispozitie pana la cina. Va recomandam inca o sesiune de relaxare la Cellarium Slow Down Spa (cost suplimentar).
Petrecere de bun rămas la Castel Daniel !
Cina vanatorească la ceaun, cu foc de tabara in curtea Castelului.
O sticla de vin inclusa la doua persoane (Cadarca de Minia sau Balla Geza).
Cazare Hotel Castel Daniel 4* deluxe.
Ziua 4 | Castel Daniel–Brasov–București
Mic dejun. Pana la ora eliberarii camerelor, timp liber la dispozitie pentru drumetii sau relaxare la Spa. Este timpul sa parasim Tinutul Conacelor si Castelelor si sa ne indreptam catre Brasov–probabil unul dintre cele mai frumoase orase din tara, cunoscut si sub numele de Kronstadt. Orasul este fascinant toamna. Timp liber pentru pranz. Dupa masa, vom face un tur de oras cu ghid pentru a admira Piata Sfatului, Casa Sfatului, Biserica Neagra, Casa Hirscher, zidurile cetatii vechi, Poarta Schei, Turnul Alb si Turnul Negru, Bastionul Tesatorilor (fara intrari). Ne îmbarcam in autocar si ne indreptam catre Bucuresti pe ruta Brasov, Predeal, Sinaia, Ploiesti, Bucuresti. Sfarsitul pachetului de servicii.
Rezervări online sau telefonice 021.311.7464
Siguranță. Avem parteneri pe cei mai mari tour-operatori din țară și din afară ( vezi » )
Transparență. Afișăm toate detaliile necesare la fiecare ofertă. Fără taxe ascunse!
Multiple metode de plată (vezi ») Comisioane bancare ZERO!
Afișăm disponibilitatea locurilor de cazare și în avion ÎN TIMP REAL!
Capital Social al Agenției de Turism 50.000 Lei!
Licență de turism valabila si polita de asigurare de insolvabilitate