Cazare Bansko Bulgaria

Comparam preturile pentru vacanțe în Bansko, Munte de la TourOperatori

Caută cele mai bune preturi pentru Bansko - Munte


Localitati Munte-Bulgaria
× Nu așteptati sa crească prețurile! Profitați de ultimele camere disponibile!
Nu exista nici o oferta disponibila pentru Bansko / cu filtrele selectate

Cele mai importante localitati din Munte - Bulgaria

Bansko

Ce trebuie sa stii cand esti cazat in Bansko

Bansko este cea mai moderna statiune de schi în sud-vestul Bulgariei, situata la poalele Munților Pirin, la o altitudine de 925 m deasupra nivelului mării, iar zona de schi se întinde între 2.000 m si 2.600 m altitudine.

Orasul Bansko este situat in apropierea raului Glazane, chiar sub cea mai înalta si cea mai frumoasa parte a muntelui. Muntele Pirin are un caracter predominant alpin, iar varful cel mai înalt este Vihren 2914 m.

Bansko se bucura de cea mai buna zapada si cel mai lung sezon de schi dintre toate statiunii montane din Bulgaria (din 15 decembrie pana in 15 mai). In ultimi ani, statiunea a fost supusa unei masive investitii, construindu-se noi hoteluri si multe facilitati pentru iubitorii de schi. Chiar vis-a-vis de telecabina este dezvoltata o statiune noua, cu multe hoteluri luxoase si apartamente de vacanta.

Bansko ofera o combinatie unica între o statiune de schi, foarte bine dezvoltata si un oras istoric care face acest loc perfect pentru distractie si pretrecere a timpului liber.

Serviciul de urgenta SKI PATROL este disponibil 24 de ore/zi. Statiunea ofera servicii medicale si ambulanta (cu medic si asistenta) si servicii de prim ajutor pe toate partiile. La dispozitie sunt spitale si medici stomatologi. Unele servicii medicale si toate serviciile stomatologice se platesc. Doctorii vor elibera facturi si retete necesare, astfel incât dvs. va putea recupera banii de la asiguratorul din tara. Este recomandat ca, in caz de ranire/imbolnavire sa sunati asiguratorul din tara si sa urmariti instructiunile acestuia.

Partii de ski in Bansko

Bansko este stațiunea de ski ce deține aproximativ 75 de kilometri de pârtii, care sunt bine îngrijite, cu diferite niveluri de dificultate. Altitudinea din Bansko este de 2.500 de metri, dar schiorii neexperimentați se pot bucura de pârtiile cu altitudini cuprinse între 1.000 și 1.600 de metri.

Stațiunea montană Bansko este perfectă atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei profesionisti. Incepatorii pot exersa pe portiunile lungi, line și blande, iar cei mai experimentați se pot distra pe partiile abrupte și pline de senzații tari. Pentru a fi sigur, insa, ca partia este cea potrivită pentru nivelul la care te afli ca schior, este indicat să citești harta de ski din Bansko.

Partiile sunt situate in doua centre principale: CHALIN VALOG (1100 – 1600 m) si SHILIGARNIKA (1700 – 2500 m). Aceste doua zone se afla la aproximativ 10 km in sus orasului, pe coastele nordice ale muntelui Pirin, si sunt usor accesibile, la doar 25 min. cu noua telecabina de Bansko.

Partiile din această destinație din Bulgaria sunt dotate cu 44 de tunuri de zapada, care au capacitatea de a oferi cele mai bune terenuri pentru practicarea ski-ului, și, totodată, dețin cele mai moderne variante de telegondole, menite să faciliteze urcarea pe pârtie.

Iubitorii de snowboard se pot bucura de primul parc de distractii din Balcani, unde vin turisti din întreaga lume, manati de pasiunea sporturilor extreme. Atat schiorii cat si iubitorii de snowboard pot participa zilnic la diferite concursuri organizate pe partia noua din Shiligarnika.

Urcarea pe partii este asigurata de 8 telecabine, 7 telescaune, 7 teleschiuri si 10 teleschiuri pentru copii. Lungimea totala a echipamentului de instalatii pe cablu din statiune este de 26 km. Accesul catre instalatiile pe cablu se face pe baza unei cartele destul de ieftine de la SkiData.

Informatii despre conditiile atmosferice sunt afisate pe panourile situate la statia de plecare cu telecabina. Statiunea ofera partii de slalom si slalom urias, si partii neamenajate cu o lungime totala de 5 km. Mai exista o partie de schi, numita Rollbahn cu o lungime totala de 3 km, situata la 2 km de oras.

Partiile din Bansko sunt deschise de la mijlocul lunii decembrie pana la mijlocul lunii mai. Clima acestei destinații este perfecta pentru acest sport din sezonul rece, deoarece iernile sunt lungi, cu ninsori abundente, iar temperaturile din statiunea Bansko se încadrează pe tot parcursul sezonului de ski între -16 și +9 grade.

Atractii in statiunea Bansko

Statiunea Bansko este o destinatie atractiva in toate anotimpurile, oferind, pe langa facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, o istorie si o arhitectura unica pe care o regasim in zonele vechi ale orasului.

In nenumăretele muzee puteți afla fapte uimitoare din istoria antică, stilul de viață din trecut, folclorul; puteți admira arta unică, cum ar fi arta din școala de pictură a icoanelor situate în Bansko și colecția de artizanat artistic antic. In stilul autentic al arhitecturii renascentiste, puteti servi din faimoasele delicatese specifice ale orasului Bansko – chomlek, kapama, bîrkada, vin de casă și rachiu, astfel incat intregul oraș poate fi numit muzeu.

Parcul “Pirin”, care incepe din apropierea orasului Bansko, inca din 1983 este un parc protejat de catre organizatia UNESCO, fiind și parte adin Patrimoniul Mondial si cuprinde majoritatea Masivului Pirin.Varfurile inalte ale Parcului Montan – mai mari de 2500 de metri fata de nivelul marii, sunt mai mult de 50. Aici gasim si varful Vihren, care este de 2914 m si reprezintă al treilea varf ca altitudine din zona banlcanică . Între vârfurile muntelui sunt văi si depresiuni adânci, între care s-au format multe morene.

Lacurile glaciare sunt 170, unele fiind in grupuri, in timp ce altele sunt independente, unele au nume, altele sunt fara nume. Printre cele mai vizitate se află lacurile Popov, ochii lui Todorka, lacurile Banderitsa, Kremenski, Vlachinski, Valiavishki și altele.

Orașul fără nume este o descoperire arheologică și un punct de reper din preajma orașului Bansko, situat la 4 km de oraș. Acesta se afla printre cele mai interesante monumente nu numai în Bulgaria, ci și la nivel internațional. A fost descoperită o mare cetate veche parte din asezare tracică. Există fapte uimitoare, dar oamenii de știință se confruntă cu o mulțime de mistere. In acest loc, unul sub altul, s-au gasit starturi culturale din activitatea umana din acele timpuri, trecand prin diferite epoci de la Evul Mediu , pana acum 4500-5000 de ani în urmă.Sapaturile au început după o descoperire accidentală. În anul 2003, laicii curațand terenul pentru a reabilita capela din partea de sus a zonei „Sf. Nicolae“. Аtunci au descoperit pereții. De acolo arheologii au preluat lucrările si pare ca la sfarsitul secolului al IV-lea a fost construită bazilica crestina timpurie, care a fost descoperită. Apoi, apare o necropola, dupa care descoperă marele oras trac. Orașul trăcian Fără nume a fost de fapt inaccesibil – aflandu-se pe o stanca verticală de peste 300 de metri si inalțime de peste 100 de metri. Zidul fortificat de pietre mari prelucrate avand o grosime de 1,20 m. In oras au fost descoperite fundatii de piatra și cladiri cu o inaltime pastrată de pana la 3 m si de o grosime de 0,65 m. În afara zidului cetății se afla deasemena si o asezare. Au fost gssite sulite, topoare, sageti, cutite, ornamente – cercei, inele, brățări etc.

Orasul Razlog este inclus in mod regulat de turisti in lista lor de atracții turistice din jurul orașului. Intr-adevar in acest oras exista cu siguranță ceva de vazut si este la numai 6 km, la nord de Bansko .Obiectivul cel mai interesant este reprezentat de restaurarea calendarului antic bulgar. Acesta avea un ciclu Solar și Lunar si reprezintă un rezumat al observațiilor milenare. Aceasta construcție se afla in gradina centrală din Razlog avand 12 morene. Fragmentele de marmură sunt aranjate într-un cerc solar, iar pe ele sunt figuri de animale sculptate – un berbec, un cal, un iepure și altele.Reconstructia a fost făcută pe baza descoperirilor arheologice si reprezintă singura imagine completă a calendarului vechi bulgar gasit in Bulgaria.