Calimanesti – Caciulata, un paradis balneo-climateric

Statiunea Calimanesti – Caciulata este bogata in obiective turistice, peisaje pitoresti, frumusete naturala si piscine cu apa termala si minerala unde turistii se pot bucura de tratamente extrem de benefice pentru redobandirea unei stari de sanatate ideale.

Aceasta statiune gazduieste si unitati medicale renumite pentru rezultatele obtinute, printre care si Sanatoriul pentru Tratarea Silicozei, o clinica a Institutului de Balneofizioterapie de Recuperare Medicala cu sediul principal in capitala, Sanatoriul pentru Copii si o sectie a UMF. Cele 12  izvoare cu ape minerale si cele 3 cu ape termale au fost descoperite in urma cu aproape 200 de ani, iar efectele utilizarii apei in diverse situatii s-a demonstrat a fi foarte eficace pentru sanatatea generala. Zona Calimanesti – Caciulata este inconjurata de paduri si spatii verzi si este situata la iesirea raului Olt din defileu, la 18 km de Ramnicu Valcea.

Calimanesti

Aceasta statiune balneo-climaterica este ideala pentru tratarea afectiunilor de natura reumatica, neurologica sau metabolica. In aceasta zona, hotelurile si vilele ofera servicii de inalta calitate pentru oaspetii de pe intregul teritoriu al Romaniei si din strainatate. Factorii naturali intalniti in aceasta locatie sunt folositi in scopuri terapeutice. Apele minerale din Calimanesti pot fi sulfuroase, clorurate, bromate, cu continut de sodiu, de calciu, magneziu si care difera ca si temperatura. Inainte de utilizarea apelor din aceasta statiune este recomandata realizarea unor analize care sa cuprinda hemoleucograma, glicemia, ureea serica, o endoscopie digestiva superioara, o radiografie abdominala si alte radiografii pentru detectarea unor afectiuni osteoarticulare.

Tratamentele din aceasta zona se pot realiza pe toata durata anului, intrucat hotelurile si bazele de tratament, cat si unitatile medicale functioneaza in toate anotimpurile. Anotimpul verii este unul special, datorita posibilitatii de a vizita imprejurimile, bogate in manastiri, cetati si fortarete care merita vazute. Clima din aceasta zona este protectoare, motiv pentru care un numar mare de turisti hotarasc sa petreaca aici sejururi in sezonul rece, sau chiar sa beneficieze de oferte de revelion, Craciun sau alte sarbatori importante. Fiind cea mai importanta statiune de pe Valea Oltului, turismul s-a dezvoltat considerabil in aceasta zona, iar facilitatile de aici au fost modernizate in asa fel incat sa indeplineasca standardele europene de calitate si igiena. In afara bailor si a tratamentelor urmate aici, turistii se pot bucura si de sesiuni de relaxare in centrele de Spa regasite aici.

Hotelul Oltul, Hotelul Caciulata, Hotelul Central, Hotelul Teilor, Hotelul Cozia, sunt unitati de cazare ale carora oaspeti se pot bucura de tratamentele SPA si wellness puse la dispozitie de catre acestea. Hotelurile se afla pe strada Calea lui Traian, relativ aproape unul de celalalt, reusind sa imbine frumusetea peisajelor cu abilitatea de tratare a afectiunilor de natura reumatica, neurologica si metabolica. Piscinele din statiunea Calimanesti – Caciulata sunt deschise publicului in fiecare zi intre orele 9 si 22, turistii avand acces la Piscina Cozia  care detine 2 piscine interioare, a Hotelului Central care detine o piscina interioara si la Piscina Oltul care detine 2 piscine interioare si una exterioara. Piscinele exterioare cu apa termala pot fi utilizate si pe timpul iernii, avand temperaturi ridicate. 

Alte informatii utile despre Calimanesti Caciulata


Informatii utile Calimanesti Caciulata

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta!