Cazare la 0 Hoteluri in Sozopol, Bulgaria

Comparam preturile pentru vacanțe în Sozopol, Litoral Bulgaria de la TourOperatori

Caută cele mai bune preturi pentru Sozopol - Litoral Bulgaria


× Nu așteptati sa crească prețurile! Profitați de ultimele camere disponibile!
Nu exista nici o oferta disponibila pentru Sozopol / cu filtrele selectate

Sozopol

Ce trebuie sa stim cand suntem cazati in Sozopol

Sozopol este una dintre cele mai apreciate statiuni ale litoralului bulgaresc, datorita plajei frumoase, orasului vechi si veseliei localnicilor.

Statiunea Sozopol este situata in sudul litoralului bulgaresc, la 34 km de Burgas, pe o peninsula stancoasa.

Partea veche a orasului Sozopol este declarata sit arheologic. Exista fapte care arata ca orasul dateaza din timpuri stravechi - sfârsitul mileniului 5 i.e.n., orasul a fost restaurat în 610 î.Hr. si a fost numit Apolonia. Vizitatorii se pot bucura de patrimoniul cultural si istoric al antichitatii si al Evului Mediu. În centrul vechi al orasului Sozopol sunt conservate biserici, capele si case traditionale din lemn, precum si un zid de fortificatie.

Mai tarziu s-a dezvoltat ca oras pescaresc, specific care s-a pastrat pana in zilele noastre.

Cum e plaja in statiunea Sozopol

Sunt patru plaje in Sozopol, deci loc destul pentru toti turistii. Au in general nisipul fin, unele insa au la intrarea in apa si zone cu pietre. Sunt amenajate cu sezlonguri, umbrelute si baruri.

Conditii de cazare in statiunea Sozopol

Cazarea in Sozopol este variata, fiind construite atat in orasul vechi cat si in orasul nou vile si hoteluri de diferite categorii, de la 2 la 5 stele. Cele din zona noua ofera servicii de o calitate mai buna si au mai multe facilitati: piscine, sali de sport, Centre SPA, terenuri de tenis, locuri de joaca pentru copii, sali de conferinte si parcari.

La tot pasul veti gasi terase, magazine de suveniruri si cafenele.

Unde putem manca in statiunea Sozopol

Restaurantele sunt numeroase si servesc specialitati bulgaresti, turcesti, grecesti sau apartinand bucatariei internationale. Multe dintre ele au terase si masa poate fi servita si in aer liber. La cele traditionale sunt organizate seara programe artistice cu dansuri si cantece bulgaresti.

Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Sozopol

Va puteti petrece timpul liber facand o plimbare prin centrul vechi al orasului Sozopol pentru a vedea biserici mici, capele vechi, un zid vechi cetate care înconjoara orasul, numeroase marturii arheologice si case medievale din lemn si piatra.

O plimbare prin mlastina de lânga Diuna, statiunea Arkutino, care are 62 de acri acoperiti cu nuferi, irisi si liane târâtoare este o alta modalitate de a va relaxa. Va puteti bucura, de asemenea, raul Ropotamo aflat la sud de zona Arkutino. Puteti merge cu barca pe râu si pe mare.

Noaptea va puteti distra in cluburile din zona.

Portul orasului este plin de barci sau yachturi. Pentru cei impatimiti de pescuit, si nu numai, din port se pot inchiria ambarcatiuni si echipament pentru pescuit pe Marea Neagra.

Din Sozopol se pot face excursii in statiunea Sunny Beach, situata la o distanta aproximativa de 68 km, Nessebar, Primorsko si Burgas.

Valută

Valuta bulgară se numeşte LEVA (BGN), care este alcătuit din 100 stotinki. Toate plăţile se efectuează în valuta naţională. Bancnotele sunt de 1, 2, 10, 20, 50 şi 100 de leva, iar monedele de 1, 2, 5, 20 şi 50 de stotinki. Curs valutar fix: 1 Euro = 1.95583 Lev. Se recomandă ca schimbul valutar să fie efectuat la birourile de schimb, la recepţia hotelului, la aeroport sau banci.

Parcare

Exista in orasul vechi 4-5 parcari amenajate, folosirea acestora fiind contra cost.

Tineti cont de indicatoarele "Oprire interzisa" sau "Statioanare interzisa" pentru ca exista un serviciu eficient de ridicare a autoturismelor, Daca totusi s-a intamplat, puteti merge in parcarea mare din portul de yachturi, in zona special amenajata pentru masinile ridicate si va puteti recupera masina contra cost.