Oferte de cazare si tratament in statiunea Amara

Comparam preturile pentru  Amara  de la TourOperatori si va oferim cel mai bun Pret!

close Rezervați mai rapid ! Filtrele îi ajută pe clienții noștri să economisească timp în momentul în care își aleg pachetul. Le puteți încerca acum...
Filtreaza
Tip Unitate Cazare
Transport
Categorie Hotel
Tip masa
Facilitati
Recomandat pentru




× Nu așteptati sa crească prețurile! Profitați de ultimele camere disponibile!

Complexul Hotelier Ialomita
Amara
Situat in Statiunea Amara, zona Campiei Baraganului Central, pe malul de nord-vest al Lacului Amara, la 7 km de municipiul Slobozia, Complexul are o zonă de plajă privată, o piscină în aer liber
Recomandat: Tratament si balneo

Hotel Lebada Amara
Amara
Complexul Hotelier Lebada clasificat la doua stele si trei *, amplasat în centrul Câmpiei Baraganului, într-un parc dendrologic de 120 ha pe malul lacului Amara, la 7 km de municipiul Slobozia si
Recomandat: Tratament si balneo

Hotel Parc Amara
Amara
Situat in statiunea balneoclimaterica Amara, al cărei lac sărat este o destinaţie populară pentru tratamente cu nămol. Plaja privată Mirceşti se află la doar 50 de metri, Complexul Balnear
Recomandat: Familii cu copii
Distanta fata plaja 50m

Hotel Dana Amara
Amara
Hotel Dana, alături de Hotel Parc face parte din Complexul balnear Parc. Hotelul, renovat complet, este înconjurat de un frumos parc dendrologic, si se afla la 50 de metri de propria plajă de pe
Recomandat: Relaxare si tratament
Distanta fata plaja 50m
Amara

Ce trebuie sa stim cand suntem cazati in Amara

Statiunea Amara, este un oras situat in judetul Ialomita, in sud - estul Romaniei, in estul Campiei Romane, pe malul lacului Amara, la distanta de 9 km de Slobozia, cu un climat continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci, la o altitudine - 30 m. Temperatura medie anuala este de 10.3°C. Precipitatiile sunt reduse, iar umiditatea medie anuala ajunge la 63%. Iarna, predomina vanturile din nord-est.

Situata in estul Campiei Romane, pe malul lacului Amara, a fost atestata documentar inca de pe vremea lui Matei Basarab, care ridica aici o manastire cu întinse terenuri în jurul lacului. Dupa secularizarea averilor manastiresti în 1864, pe aceste terenuri au luat fiinta primele asezari, printre care si catunul Amara. Pentru tratament, localnicii încålzeau apa ai namolul din lac în instalatii rudimentare. În 1905 aici se construieate din lemn prima instala†ie de bai calde, care este distrusa apoi în timpul Primului Råzboi Mondial. Dupa cel de‑al Doilea Razboi Mondial au fost ridicate constructii destinate turismului balnear si a fost amenajatå plaja de pe malul lacului Amara.

Factori naturali terapeutici

Apa lacului Amara, sulfatata, clorurosodica, magneziana, slab bromurata, are o mineralizare totala de 9,88 grame/litru. Datorits continutului bogat în sulfati, apa are un gust amar, de aici provenind si denumirile lacului si a statiunii. Namolul sapropelic de lac are un continut de 66,6 g/l. Apa minerala de sonda pentru cura interna este sulfuroasa, slab sulfata, bicarbonatata, sodica, magneziana, hipotona. Bioclimatul este excitant de stepa.

Renumit pentru efectele sale terapeutice, namolul sapropelic este un namol negru care in contact cu aerul devine cenusiu, unsuros, sarat si are un miros foarte puternic de hydrogen sulfurat. Contine saruri anorganice, substante organice si apa. .

Indicatii terapeutice

Proprietatile namolului il fac eficient in tratarea unor afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze), afectiuni reumatismale inflamatorii (stari alergice articulare dupa reumatism articular acut sau dupa infectii de focar, spondilita anchilozanta), afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulo-humerala), afectiuni post traumatice (redori articulare posttraumatice, stari post-operatorii pe articulatii), afectiuni neurologice periferice (pareze si paralizii posttraumatice ale membrelor, polineuropatii, sechele dupa poliomielita), afectiuni ginecologice (metroanexite cronice, sterilitate secundarå, insuficientå ovarianå), afectiuni asociate dermatologice si endocrine.

Contraindicatii terapeutice

Afectiuni cardiovasculare, boala Basedow, astm, boli contagioase.

Conditii de cazare in statiunea Amara

Cazarea in statiunea Amara se face in hoteluri de 3 stele cu baze de tratament proprii cum ar fi Hotel Lebada , Hotel Ialomita, Hotel Parc.

Baza de tratament a statiunii Amara ofera o gama variata de proceduri : bai calde cu namol, impachetari cu namol, cataplasme cu namol, cure interne cu ape minerale, electroterapie si hidroterapie. Dispune de facilitati pentru bai calde in cazi si piscine cu apa din lacul Amara, bai calde cu namol si aplicari cu namol. In statiune va puteti bucura de soare pe plaja de pe malul lacului, de bai in lac si aplicari de namol rece.

Posibilitati de distractie si relaxare in statiunea Amara

Turistii cazati in statiunea Amara, dupa terminarea procedurilor de tratament se pot relaxa in Parcul dendrologic sau pot merge la plaja pe malul lacului Amara, la pescuit, vizite la herghelia Jegalia, vizite în municipiul Slobozia la Muzeul Judetean (colectii de arheologie, arta plastica, istorie, arta populara), Muzeul Agriculturii, Centrul Cultural „Ionel Perlea”, biserica „Sfintii Voievozi” (fosta manastire, construita în 1628), excursii în Lunca Ialomitei, Padurea Suditi, Crângul Frumos, Padurea Buiesti (rezervatii cinegetice).

Desi intrata intr un con de umbra imediat dupa anii comunismului, statiunea de tratament balnear Amara a recastigat in ultimii ani o parte din recunoasterea de odinioara.

Nou Tichete de vacanta
Primim tichete de vacanta pentru vacanta ta la Amara!